reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Co do żeberek to moja Niunia uwielbia robić podkopki w tym miejscu a ja potem nie mogę spać po nocach bo tak bardzo boli...ostatnio to mi tak dała popalic ,że przez 4 noce nie spała...ale teraz już jest dobrze ;)

reklama
Dzieki dziewczyny już się nie martwie,choć jestem obolała i nie wyspana.
Najgorsze jest to ze mniej boli jak chodze lub stoje a tak trudno sie wyspać ;)
choć może uda mi sie jakąs technike opracować ;D

Leżę odpoczywam i na siebie uważam dziękuję dziewczyny za wsparcie .Tego terz potrzebowałam a tym bardziej że mój w wojsku.DOSIEGO ROKU dla wszystkich

Mi skurcze minely, wkladka tez czysciutka. :)
Macice mam obolala, ale mysle ze to wlasnie od tego, ze moja malutka strasznie kopie. Dzis dostawalam caly dzien po nerach, w pecherz i po kregoslupie.

Dziewczyny ja też całą ciąże Byłam na podtrzymaniu miedzy innymi Fenoterol miałam dość wcześnie skurcze
Przestałam brać niedawno i mialam zapowiedziany zaraz po tym poród a tu wszystko ok,
Żebra mnie przestały bolećDziekuje za uspokojenie :)
Dziś czuje sie świetnie,żadnych skurczy,buli wydaje mi sie że trzeba być dobrej myśli i nie martwić się :)
Trzymam za was kciuki i ....
Wszystkiego dobrego noworocznego,spełnienia wszystkich marzeń a na ich miejsce nastepnych.SKURCZY WTEDY KIEDY NAPRAWDE BĘDĄ POTRZEBNE ;D

Rany a mnie wlasnie od pol godziny boli :( i to coraz mocniej :( I Kruszynka sie nie rusza od jakichs 3 h, co jej sie normalnie rzadko zdarza. Poza tym na wkladce bylo troszke plynu podbarwionego jasna krwia. Juz cala jestem przerazona!!!
O, wlasnie poczulam jednak kopy, uffff. Ale ten bol :(
Moze to glod. Zaraz jem obiadek i biore tabletki - moze przejdzie. A jak nie to powitam nowy rok w szpitalu :mad:

a+t+? te bole w pochwie to nic innego jak wypieranie glowki dziecka na szyjke macicy

ale ta jasna krew .... hmmm ??? lepiej powiedz o tym gin.

a co do ruchow dziecka - to bda coraz silniejsze ale coraz zadrze - bo im ciaza strasza tym dziecko wieksze i ma mniej miejsca ...

a zreszta czasem dziecko tez spi wiec sie nie martw - moze prosto je obudzic - delikatnie pukajac palce3m w brzuszek - wtedyw lonie rozniesie sie delikatne ehhhooooo i dziedzia po paru minutkach powinna sie obudzic ...

pozdrawiam

reklama
e ja juz sama nie wiem, bo ta jasna krew to chyba nie jasna od krwi tylko od tej zoltej - chlorochinaldinowej globulki; niunia juz sie rusza, dzis szaleje od rana, a bole to ja mysle, ze jednak sa od ukladu moczowego, bo latam do kibelka co chwilke i to pecherz boli przy przewracaniu sie na lezaco i przy wstawaniu, a nie macica!
Mam nadzieje, ze bedzie dobrze, krwi juz w ogole nie widac :)

Do góry