reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny ja staram sie lezec jak najwiecej ale boli.pozdrawiam was serdecznie i trzymajcie sie
dscf00626ww.jpg

[/img]

reklama
Anula19 trzymaj sie!
Ja dzis bylam na kontroli u gina i nic zlego sie juz nie dzieje. Tzn mam pare innych przypadlosci, ale nie ma juz skurczy, twardnienia i krwiawienia. Mam nadzieje, ze sie nie pojawia juz wiecej.

a mi od wczoraj stawia sie brzuch kurcze - teraz juz dokladnie wiem jak to jest. Takie uczucie rozpychania i cala macica jest stwardniala.
Co wtedy robic? Nos-pa + leżonko?

Ale ogólnie od 2 dni tak się źle czuję. Czuję taki nacisk w dole brzucha i jakby mnie ciągle majciochy obciskały. Wiem, że moja dzidzinunia jest juz odwrócona i to pewne efekt opadania brzucha. Wprawdzie z lutówek jestem, ale zaglądam do Was często. Mam wrażenie, że dołączę do Was....

witajcie ciezarowki!Jestem w 20 tyg. i moja macica buntuje sie i twardnieje.Nic mnie nie boli,ale i tak bardzo sie martwie.Sama no spa mi nie pomagala,teraz wspomagam sie skopolanem i jest troche lepiej. :laugh:Oczywiscie leze,odpoczywam,bo to najwazniejsze.Mam nadzieje,ze to niedlugo sie uspokoi.Pozdrawiam serdecznie!Pamietajcie macie lezec,nie stresowac sie i odpoczywac :D

Madzi, ja miałam takie objawy najpierw w piątym miesiącu, ale przeszło po kilkudniowym zażywaniu no-spy, potem to samo pojawiło się w siódmym miesiącu, ale już z większą intensywnością (ponad 10 razy dziennie), więc gin przepisała mi rozkurczający fenotero. Teraz jestem w 35 tygodniu, oczywiście nie pracuję. Dużo w domu odpoczywam, poleguję, unikam gwałtownych ruchów, gin zabroniła też głaskania brzusia, to podobno potęguje stawianie się macicy.

reklama
cześć ja jestem w 25 tygodniu od 20 mam skurcze więc jadę na nospie i kaprogeście ale już się poprawiło i skurcze ustapiły pierwszą ciążę poroniłam więc może dlatego ak mam ale nie koniecznie moja gin powiedziała że taka moja uroda bo jestem chuda w pasie i wogóle ;D ale najważniejsze to się nie martwić bo co to da a i nie zwlekać jak się coś dzieje od razu do szpiala albo tel do gina oni wiedzą co robić. Pozdrawiam wszystkie mamuśki ;)

Do góry