reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wow! Gratulacje Daisy, coz za cudowna wiadomość, że masz już swojego Skarba koło siebie.
A Ty jak się czujesz?
I jak to się stało? Bo jeszcze chyba brakowało Ci do terminu porodu trochę?
Ja się czuję średnio, ale żyję. W środę w nocy odeszły mi wody, więc szybko polecieliśmy do szpitala, myślałam, że w sumie już się zaczyna, ale nie miałam skurczy nic, przyjęli mnie na oddział i położyli. W nocy z 31.05/1.06 dostałam skurczy i o jakiejś 6 jechałam na porodowke. Tak, urodziłam w 35+3 tc.

reklama
Hej Dziewczyny,

Mam pytanie do tych, które już mają swoje maluchy…
Nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku na temat pierwszych szczepień.
czy szczepiłyście dzieci przeciw rotawirusom? I jak to znosiły?

U nas jest jakaś masakra, mały nie może spać, wygina się, płacze, mam wrażenie, ze ma zagazowany brzuch. Sądząc po opisach szczepionek to właśnie ta na rota może wywołać takie reakcje.

Hej Dziewczyny,

U nas jest jakaś masakra, mały nie może spać, wygina się, płacze, mam wrażenie, ze ma zagazowany brzuch. Sądząc po opisach szczepionek to właśnie ta na rota może wywołać takie reakcje.
Szczepilam całą trójkę, zero problemów. Smakowała ;)

Od poloznej: w tym wieku rozwijają się kosmki jelitowe, każde karmienie powoduje nowe uczucie w brzuchu, dziecko może się prężyć i krzyczeć nawet juz podczas karmienia. Z powodu tych kosmków pierwsza dawka ma termin podania żeby było skuteczne ale to nie szczepionka powoduje rozwój kosmków;)

Zobacz na fb grupę szczepienia rozwiewamy wątpliwości, możesz dopytać bardziej kompetentne osoby

Od poloznej: w tym wieku rozwijają się kosmki jelitowe, każde karmienie powoduje nowe uczucie w brzuchu, dziecko może się prężyć i krzyczeć nawet juz podczas karmienia. Z powodu tych kosmków pierwsza dawka ma termin podania żeby było skuteczne ale to nie szczepionka powoduje rozwój kosmków;)

Zobacz na fb grupę szczepienia rozwiewamy wątpliwości, możesz dopytać bardziej kompetentne osoby
Mój Synek jest ogólnie żarłokiem także i jemu smakowała 😉 problemy zaczęły się parę godzin później, a noc była bardzo nieciekawa.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - Sugerujesz, ze to zachowanie to tylko zbieg okoliczności? 🤔 i nie maja nic wspólnego ze szczepieniem?

P.s. nie mam fb, a to forum jest moja skarbnica wiedzy dzięki Waszym podpowiedzią ☺️

Hej Dziewczyny,

U nas nie było żadnych niepożądanych reakcji. Jedynie my musieliśmy przewijać kupkę w rękawiczkach żeby się nie zarazić

reklama
Mój Synek jest ogólnie żarłokiem także i jemu smakowała 😉 problemy zaczęły się parę godzin później, a noc była bardzo nieciekawa.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - Sugerujesz, ze to zachowanie to tylko zbieg okoliczności? 🤔 i nie maja nic wspólnego ze szczepieniem?
Tak, mam nadzieję że to zbieg okoliczności i szybko minie😊

To co napisałam od mojej położnej to powiedzisla przy najmłodszej. Zaczęła przeżyć się i płakać kilka dni przed szczepieniem inaczej pewnie też szukałabym powiązania jak ty. Najstarsza miała dyschezję póki jej układ pokarmowy nie dorósł a średniak to już wogole kolki🤦‍♀️ No ciekawie jest...

Do góry