reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Normalne jest omówienie z pacjentka planu terapeutyczno - diagnostycznego bez zbędnych emocji w żadną stronę, a nie straszenie jej „jak pani urodzi to pani będzie płakać nie ja” i wyjście z sali wywracając oczami bo ktoś się z Tobą nie zgadza.
Wypisałam się na żądanie, biorę luteinę i czuję się dobrze, 4 maja mam wizytę u ginekologa.
Chciałam tam właśnie rodzic i miałam pozytywną opinię o szpitalu wiec może wyszło lepiej ze miałam okazje tam trafić.

Wg mnie slusznie postapilas. Ale podkreslam nadal ze to tylko moje zdanie.
Trzeba potrafic, zwlaszcza w szpitalu, walczyc o swoje. I moze faktycznie pisane Ci bylo byc tam i ocenic samej, aczkolwiek zazwyczaj patologia nie umywa nog porodowce.
4 juz niedlugo wiec trzymam kciuki za dobra wizyte :-)

reklama
No wez rodz, juz maj 😎😂
To weź coś małemu powiedz 😂 ja cały czas wierzę w to, że wyjdzie w tym tygodniu… czuję go ekstremalnie nisko, czasem tak jakbym miała wrażenie, że zaraz wyjdzie a on się zasiedział i tyle 🤷🏻‍♀️
Dzisiaj się nałaziłam, nagotowałam, zmęczyłam i pewnie efektów poza zmęczeniem zero 😂

Normalne jest omówienie z pacjentka planu terapeutyczno - diagnostycznego bez zbędnych emocji w żadną stronę, a nie straszenie jej „jak pani urodzi to pani będzie płakać nie ja” i wyjście z sali wywracając oczami bo ktoś się z Tobą nie zgadza.
Wypisałam się na żądanie, biorę luteinę i czuję się dobrze, 4 maja mam wizytę u ginekologa.
Chciałam tam właśnie rodzic i miałam pozytywną opinię o szpitalu wiec może wyszło lepiej ze miałam okazje tam trafić.
A magnez jakiś bierzesz?

Hej dziewczyny, macie jakieś sposoby na gazy, zaparcia, wzdęcia? Tak mi się wydaje że to mam bo trzyma mnie już prawie 3 dzień... Gazy mam okropne, brzuch nadęty jak balon i twardy, problem z wypróżnieniem. Biorę Espumisan, śliwki suszone, biorę jakiś probiotyk. Dzisiaj to jest jakaś tragedia, nic nie pomaga, brzuch cały dzień napięty jakbym balon połknęła, już mam dziwne myśli że to może skurcze

Hej dziewczyny, macie jakieś sposoby na gazy, zaparcia, wzdęcia? Tak mi się wydaje że to mam bo trzyma mnie już prawie 3 dzień... Gazy mam okropne, brzuch nadęty jak balon i twardy, problem z wypróżnieniem. Biorę Espumisan, śliwki suszone, biorę jakiś probiotyk. Dzisiaj to jest jakaś tragedia, nic nie pomaga, brzuch cały dzień napięty jakbym balon połknęła, już mam dziwne myśli że to może skurcze

Lactulosum akurat gdy kryzys w sam raz. Dziala po 2-3h. A tak to hektolitry wody niegazowanej :-)

@Alexis124
Mowie Twojemu ze juz 38tc wiec czas moze pomyslec o jakiejs przeprowadzce na druga strone brzuszka ! 😎😁

I @Pomarańczowa weszla w bezpieczny 37tc -mozesz tez rodzic, im mniejsze dziecko tym latwiej 😉

Nie wyglupiajcie sie dziewczyny!:-))) pieknie dalyscie rade.

Ja dzis juz 36 wiec jeszcze tydzien i glowa odetchnie z ulga... :-) aczkolwiek juz troche odpuszcza i pozwalam sobie na wiecej pozycji stojacej 🙃

A magnez jakiś bierzesz?
Hej, taaak biorę od I trymestru magnez w dużych dawkach, przy skurczach zwiększyłam dawkę
Tala, jak masz gazy i wzdęcia to już nie jedz suszonych śliwek, bo one je natężają a za tym kamieniem który Cię „zatkał” robi Ci się z nich sraczka 😁 musisz wydalić to co Cię zatwardza, polecę Ci bardziej czopki np eva qu niż lactulosum w tej konkretnej sytuacji

@Alexis124
Mowie Twojemu ze juz 38tc wiec czas moze pomyslec o jakiejs przeprowadzce na druga strone brzuszka ! 😎😁

I @Pomarańczowa weszla w bezpieczny 37tc -mozesz tez rodzic, im mniejsze dziecko tym latwiej 😉

Nie wyglupiajcie sie dziewczyny!:-))) pieknie dalyscie rade.

Ja dzis juz 36 wiec jeszcze tydzien i glowa odetchnie z ulga... :-) aczkolwiek juz troche odpuszcza i pozwalam sobie na wiecej pozycji stojacej 🙃
@Pomarańczowa czekaj w kolejce! 😂 nie moja wina, że młody nie współpracuje… już chyba wszystkie możliwe symptomy zbliżającego się porodu miałam, a porodu ani widu ani słychu 🤷🏻‍♀️

@gooskaw u Ciebie też kolejka zajęta, więc grzecznie czekaj 😂

Tak się pchał a teraz zrobił zator…

@Alexis124 moze czopka mu trzeba? 🤭😂😂😂

Brykaj po schodach, podlogi na kolanach myj, meza wykorzystuj, o okna tez mozesz pomyc 😈

Jeszcze mowia o lisciach malin i czyms jeszcze ale pewnie zapomnialam 😂

reklama
Hej, taaak biorę od I trymestru magnez w dużych dawkach, przy skurczach zwiększyłam dawkę
Tala, jak masz gazy i wzdęcia to już nie jedz suszonych śliwek, bo one je natężają a za tym kamieniem który Cię „zatkał” robi Ci się z nich sraczka 😁 musisz wydalić to co Cię zatwardza, polecę Ci bardziej czopki np eva qu niż lactulosum w tej konkretnej sytuacji
W dużych dawkach czyli 8x1? Ale jaki magnez aspargin, magnez b6 forte? Bo jednak kazda tabletka ma inną zawartość magnezu.. Ja akurat z zaparciami nie mam problemu

Do góry