reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ogólnie czuje cały czas kłucie w pochwie jak chodzę i ucisk podbrzusza. Nie wiem czy jutro nie zadzwonie do lekarza. Mam w głowie poród w 28 tygodniu, jestem przerażona.
Oddychaj :)
Masz włożone ciało obce. Organizm na początku próbuje się z tym ogarnąć i może boleć, możesz go czuć, nawet możesz mieć lekkie skurcze. Weź magnez, jak boli to paracetamol. Jeżeli będą plamienia albo mocniejsze skurcze to jedź na wszelki wypadek na IP.
Szyjka w ciągu dnia pracuje i może być niżej, więc spokojnie.

Dziewczyny nie posprzątam więcej domu. Ola juz jest 🙂 urodziła się ok 4, ok 1 w nocy coś mnie zaczęło brac, skurcze przyspieszały z prędkością światła. Na sor byłam o 2, wody się lały. Strasznie się cieszę że jestem po. Mała 3 kg, 54 cm, ttwaz śpi. Mama z emocji nie może 😉
Gratulacje!!!!! 🥳🥳🥳 Mamy to! Zdrówka i spokojnego bobasa 😃
Kto następny w kolejce teraz? 😈

reklama
Do góry