reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Lady Loka - ja bym wyszła teraz, po 28 tc będziesz schizować, że Maluszek ciężki i że to niebezpieczne dla szyjki. Poza tym spacer spacerowi nie równy, możesz choć na 15 minut wolnym krokiem wyjść, tak dla swojej psychiki.

U nas tak bajecznie za oknem, że właśnie też mi spacer chodzi po głowie. No i tam niestety zostanie...
Musiałam zejść na dół po schodach i kurczę no nie widzę tego, że ja dotrwam do porodu. Masakrycznie się czuję. Jeszcze wczoraj te skurcze. Tylko siąść i płakać.
Obawiam się, że będę schizować aż do porodu 🙈

reklama
Ja juz sie wypakowałam. Dzidzia urodziła sie z waga 3050 w 36+5 z usg. Poród trwał 2,5h. Starsza Polozna sprawiała wrażenie ozięblej, ale serce jej zmiękło jak jej powiedziałam, ze ma fajne skarpetki 🙈😂 (w lamy). Od strzału udzieliła mi rad, zeby jednak na skurczu spróbować sie wyluzować- i nie wiem kiedy zrobiło wie pełne rozwarcie. O dziwo czuje sie teraz jak mody bóg. Mogłabym isc na jakis spacer

Poszliśmy :D

20221211_150741.jpg

Lady Loka - super, że się przełamałaś. Ale piękny widok :-)

Ann - do jedzenia w sumie myślę wziąć jakieś ciasteczka, a najlepiej się najeść przy pierwszych skurczach w domu

u nas nerwowe popołudnie z dziećmi. Zna ktoś jakieś przedszkole z internatem? :p

Ja juz sie wypakowałam. Dzidzia urodziła sie z waga 3050 w 36+5 z usg. Poród trwał 2,5h. Starsza Polozna sprawiała wrażenie ozięblej, ale serce jej zmiękło jak jej powiedziałam, ze ma fajne skarpetki 🙈😂 (w lamy). Od strzału udzieliła mi rad, zeby jednak na skurczu spróbować sie wyluzować- i nie wiem kiedy zrobiło wie pełne rozwarcie. O dziwo czuje sie teraz jak mody bóg. Mogłabym isc na jakis spacer
Super wiadomość. A to, że czujesz się dobrze jeszcze lepsze. Mam nadzieję, że mała w równie dobrej formie.

reklama
Wielomatka ja przy pierwszych skurczach będę gnać do szpitala. Jak widać na przykładzie Sodalit może iść szybko a mi pewnie z zapakowaniem się do auta dojazd do szpitala zajmie ok. Godziny .
A takie przedszkole z internatem to może być niezły pomysł na biznes 😉

Do góry