reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Z OM 34+ 6 a z usg 35+ 3. Grabarzenka - mnie juz czop sluzowy odchodził od zeszłej soboty. A wszystkiemu winny kaszel ktory mnie męczył w ubiegłym tygodniu. On spowodował rozwarcie i wypadnięcie czopa. O dziwo mam jakies dobre nastawienie. Skurczy nie mam. Jedyne co sobie beda monitorować to ewentualny stan zapalny, którego nie mam. Powiedzieli mi juz ze jak sie akcja sama rozkręci to juz nikt nie bedzie jej hamował. … ale co tu ma sie rozkręcić jak mi magnez dowalili 😂

Taka już moja uroda, że kiepsko sypiam. Miałam się wybrać z tym do specjalisty, ale zawsze odkładałam. Około 2:18 jest pobudka na siku, a potem po 4 się budzę. Mała jakieś pół godziny później zaczyna szaleć. Zazwyczaj już do rana nie śpię. O 7 idę zjeść eutyrox i zawijam się w koc na kanapie przed tv, czasem uda się zdrzemnąć.
Też nie lubię pobytów w szpitalu, dobrze że się w ciąży nie trafiło. Czyli mają w planach Cię obserwować i poić magnezem?

Tez mam niedoczynnosc. Moze ta bezsenność z tarczyca jest związana? Na to wyglada, ze to bedzie obserwacja + magnez. Dają mi tez zapobiegawczo antybiotyk. Troche niekomfortowa sytuacja jak leżysz i ciagle sie z ciebie ulewa.

No kiepsko z tym leżeniem, nawet jak z człowieka nie cieknie. Wstawać możesz czy tylko leżenie plackiem?
Ja eutyrox tylko 25mg w ciąży, wcześniej było ok. Mama ma Hashimoto więc może i ja będę mieć. Luby wstał do pracy, coś mamrotała, że telefonem mu po oczach świece. On jeszcze głowy do poduszki nie przyłoży i już śpi, więc nie wiem co mu przeszkadza. Psy też wstały, poszły sprawdzić czy pan na spacer gotowy.

reklama
Do góry