reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja podczas wizyty w toalecie oglądam wkładkę, papier jakbym miała jakiś skaner w oczach 😂🙉 od 30 tygodnia leżałam w nogami w gorze i wstaniem tylko do Wc w szpitalu. Maz mnie czesał, przebierał, karmił na leżąco… miałam zgładzona szyjkę i rozwarcie na jeden palec. Także ginekolog przy pierwszej ciąży okazał sie słaby, a opinie miał dobre. W tej ciąży mam super lekarza, któremu ufam i zawsze mogę na niego liczyć. Od razu w szpitalu dostałam sterydy. Teraz drugi synek już nie jest takim kolosem jak pierwszy ale ważne zeby donosić i był zdrowy ❤️ Czego i zrobię życzę ❤️
Teraz to już i tak jesteśmy na wygranej pozycji. A jakiś powód do zmartwienia sie zawsze znajdzie, teraz np.: upławy dziwne 🙈 pewnie takie rożne obawy do końca ciąży nas już nie opuszczą🤯

reklama
Teraz to już i tak jesteśmy na wygranej pozycji. A jakiś powód do zmartwienia sie zawsze znajdzie, teraz np.: upławy dziwne 🙈 pewnie takie rożne obawy do końca ciąży nas już nie opuszczą🤯

Kobiety, które normalnie funkcjonują w ciąży raczej nie zwracają uwagi na wszystko tak jak my. Wsłuchujemy się w nasze ciało i każde kłucie, szczypanie, upławy zaraz nas niepokoją… ach ile ja bym dała za „normalną” ciąże. Ale nie będę narzekać, bo i tak jest bardzo dobrze, dziecko zdrowe to najważniejsze ❤️

Kobiety, które normalnie funkcjonują w ciąży raczej nie zwracają uwagi na wszystko tak jak my. Wsłuchujemy się w nasze ciało i każde kłucie, szczypanie, upławy zaraz nas niepokoją… ach ile ja bym dała za „normalną” ciąże. Ale nie będę narzekać, bo i tak jest bardzo dobrze, dziecko zdrowe to najważniejsze ❤️
Moja pierwsza ciąża była tak idealna, że aż nudna. Lekarza widywałam raz w miesiącu. Jak sobie teraz przypomnę to wtedy częściej coś mnie zakuło albo zabolało tylko wtedy kompletnie nie zwracałam na to uwagi. A teraz wszystko na głowie stanęło. Ale tak jak mówisz, nie ma co narzekać, bo już i tak długa droga za nami.

Hej dziewczyny, jestem na poczatku ciąży.
Dostałam pimafucin globulki 6szt.
Boje się, ze zrobię krzywdę dzidziusiowi. Czy one są bezpieczne? Jestem po 1poronieniu i nadwrażliwa jestem.
Dziś włożyłam globulke ja delikatnie, choć mam wyrzuty sumienia, ze ta grzybica się przyplątała

Boje się, ze zrobię krzywdę dzidziusiowi. Czy one są bezpieczne? Jestem po 1poronieniu i nadwrażliwa jestem.
Dziś włożyłam globulke ja delikatnie, choć mam wyrzuty sumienia, ze ta grzybica się przyplątała
Krzywdę to mogłabyś zrobić nieleczoną grzybicą. Pimafucin jest często przepisywany w ciąży
Spokojnie 😃

Brałam w 5tc, są bezpieczne

Dziewczyny które mają wykonywane ktg. Jaką macie amplitudę skurczy. Na jakim poziomie. Ja mam caly czas 30-40, zero większych skosów. Ale zastanawia mnie czy w 7 miesiącu ciąży to prawidłowy pomiar. Jutro na obchodzie będę o to pytać ale do tego czasu mam to cały czas w głowie. Bo z odczytu wnioskuję że skoro pomiar jest nabtym poziomie to macica jest wciąż skurczona na tym poziomie. Jak u was to wygląda?

Jak tam dziewczyny dzis sie czujecie? Ja teraz zastanawiam sie nad ruchami dziecka, czasem poruszy sie tak gwałtownie 1x ze 2x, jakby go ktos potrzasnal a potem znowu normalnie rozciaganie, napinanie, kąpniecia🤷‍♀️ najlepiej to by bylo nic nie czytac w internetach😂😂😂 w piatek usg juz sie nie moge doczekac, nie wiedzialam ze tak bede z utesknieniem chodzic do lekarza...

Jak tam dziewczyny dzis sie czujecie? Ja teraz zastanawiam sie nad ruchami dziecka, czasem poruszy sie tak gwałtownie 1x ze 2x, jakby go ktos potrzasnal a potem znowu normalnie rozciaganie, napinanie, kąpniecia🤷‍♀️ najlepiej to by bylo nic nie czytac w internetach😂😂😂 w piatek usg juz sie nie moge doczekac, nie wiedzialam ze tak bede z utesknieniem chodzic do lekarza...
Ja o ruchach mogłabym książkę napisać, od tygodnia są nieustające (dosłownie), z przerwami 5-15 min max. No i w nocy malutka daje mi zasnąć na 2h, potem dyskoteka i potem znowu mogę na chwile przysnąć i tak do rana a od rana dyskoteka non stop 🤷🏻‍♀️ Przewijanie, rozciąganie, wypinanie, przelewanie, kopniaki, trzesawki i czkawka

reklama
Mam to samo. Są dni, że zastanawiam się czy ona wgl śpi. Ale są też takie kiedy jedynie się troszkę powypina. Na tym etapie o kopniakach nie ma mowy. Rozciąga się, wypycha, różne góry i doły na brzuchu się robią. W nocy tatusiowi też się nieźle obrywa, jeśli w czasie snu mój brzuch dotyka jego pleców 🙈 w poprzedniej ciąży też tak miałam, ale nie z aż taką siłą 🤯 może to wynika z tego, że jak na ten etap panieneczka jest dość duża. Średnio 70 centyl. Zapowiada mi się mały gigant 🥰

Do góry