reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Karowa, patologia ciazy🤷‍♀️ USG nie bylo...wiem wlasnie bo moj malutki zawsze jak sie podpinam do badania strasznie sie wierci..no te spowolnienia sa ale za sekunde juz tetno wzrasta🤷‍♀️ no ja sie na tym nie znam, lepiej byc pod opieka wiadomo...ale lezec to moge i w domu i przyjezdzac na ktg co kilka dni🤷‍♀️

I jak sytuacja, udało się wyjść do domu ? 😉

reklama
Niestety nie wychodze...chwila zalamania juz byla, nadal chce mi sie plakac🤷‍♀️ Znowu chc mnie obserwowac...nie to ze zle ze chca itp.lub ze nie dbam o synka...ale wyglada jakbym miala deceleracje ale...."Deceleracje jest to krótkotrwały spadek częstotliwości akcji serca płodu (> 15/min przez 10 sekund lub dłużej)" a u mnie to sekunda, max dwiesekundy a jak pytalam o co chodzi to ze nie wiedza ze to wystepuje do 23 tc czasem do pozniej, moze maluszek jest za maly itp🤦‍♀️ wiec nawet jakbym tu nie przyjechala lezalabym sobie normalnie w domu..w USG wyszlo ok, wad serca nie ma...wyzalilam sie 😞😉

Myślisz, że celowo wyolbrzymiają, żeby Cię tam przetrzymać? 🤔 Kurczę, długo już tam jesteś, nawet nie pamiętam z jakiego powodu pojechałaś 😐

Myślisz, że celowo wyolbrzymiają, żeby Cię tam przetrzymać? 🤔 Kurczę, długo już tam jesteś, nawet nie pamiętam z jakiego powodu pojechałaś 😐
Nie wiem wiesz...wczoraj byla moja lekarz mowila ze ok, usg ok...no ok dobrze ze tak pilnuja itp...ale ewentualnie moglabym dojezdzac na KTG no co 2-3 dni🤷‍♀️ nie mam pojęcia czemu tetno jest ok a na sekunde dwie zwalnia🤷‍♀️ mam nadzieję ze poprawi sie...ale nie wiem czy w 29 tc moze byc idealne 🤷‍♀️ dla mojej psychiki wolalabym lezec w domu, a tu ze stresu tylko moze byc gorzej...ale bede miala nadzieje ze sie poprawi i bedzie dobrze :),pojechałam z lekko ale to lekko zabrawionym sluzem a w trakcie pobytu zalozyli pessar...

A powiedzieli jak to będą leczyć? Czy tylko można to obserwować? Szkoda że tak długo musisz być w szpitalu, ja byłam tydzień i już trochę mi było źle ..

A powiedzieli jak to będą leczyć? Czy tylko można to obserwować? Szkoda że tak długo musisz być w szpitalu, ja byłam tydzień i już trochę mi było źle ..
Jak oni nie wiedza czemu tak sie dzieje🤷‍♀️ tylko obserwacja i obserwacja...moje dziecko bedzie tak zestresowane ze szok😐😐

Nie wiem wiesz...wczoraj byla moja lekarz mowila ze ok, usg ok...no ok dobrze ze tak pilnuja itp...ale ewentualnie moglabym dojezdzac na KTG no co 2-3 dni🤷‍♀️ nie mam pojęcia czemu tetno jest ok a na sekunde dwie zwalnia🤷‍♀️ mam nadzieję ze poprawi sie...ale nie wiem czy w 29 tc moze byc idealne 🤷‍♀️ dla mojej psychiki wolalabym lezec w domu, a tu ze stresu tylko moze byc gorzej...ale bede miala nadzieje ze sie poprawi i bedzie dobrze :),pojechałam z lekko ale to lekko zabrawionym sluzem a w trakcie pobytu zalozyli pessar...
A nie możesz poprosić lekarki prowadzącej żeby interweniowała? Możesz się sama wypisać, możesz zadzwonić do położnej środowiskowej i zapytać czy ona wykonuje ktg (również czy może przyjeżdżać do Ciebie do domu kontrolowac).. wizyty POZ odgórnie się należą ;) troche wygląda jakby coś starali się wymyślić żeby Cię przetrzymać w tym szpitalu.. przynajmniej mają za Ciebie kasę.. Mi w 32tc jeszcze się zastanawiali czy ktg chwyci i pamiętam że musiałam leżeć zupełnie inaczej niż kobiety w wyższym tygodniu żeby coś z zapisu wyszło, więc wydaje mi się, że w twoim tc mogą wychodzić drobne nieprawidłowości, szczególnie że na usg jest wszystko ok

reklama
A nie możesz poprosić lekarki prowadzącej żeby interweniowała? Możesz się sama wypisać, możesz zadzwonić do położnej środowiskowej i zapytać czy ona wykonuje ktg (również czy może przyjeżdżać do Ciebie do domu kontrolowac).. wizyty POZ odgórnie się należą ;) troche wygląda jakby coś starali się wymyślić żeby Cię przetrzymać w tym szpitalu.. przynajmniej mają za Ciebie kasę.. Mi w 32tc jeszcze się zastanawiali czy ktg chwyci i pamiętam że musiałam leżeć zupełnie inaczej niż kobiety w wyższym tygodniu żeby coś z zapisu wyszło, więc wydaje mi się, że w twoim tc mogą wychodzić drobne nieprawidłowości, szczególnie że na usg jest wszystko ok
Niby miala cos powiedzieć ale nie wiem🤷‍♀️ teraz bedzie tydzien na urlopie wiec nie wiem...moze pomysle o tej poloznej srodowiskowej... bardzo bym chciała wyjsc bo usg III trymestru chce zrobic prywatnie tam gdzie I i II trymestr...myślałam o tym zeby wyjsc sama ale wiesz jak to jest potem bedzie ze to moja wina itp😭 jeszcze pomysle do srody co robic...a Ty jak lezalas do badania? I gdzie mialas podpiete?

Do góry