reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A czy mimo wszystko twardnieje wam brzuch? Bo ja ostatnio dwa razy wieczorem miałam taki twardy i jakby wzdęty ale bez żadnych bóli...bardziej myślę że to od układu trawiennego, ale nie wiem jak to rozróżnić:( poza tym biorę i rozkurczowe i magnez więc nie wiem czy takie twardnienie brzucha jest normalne :/

reklama
Wiesz lekarz babka na krótko ścięta...razem z polozna chyba Pania Ania, ktora jest świetna trzymala mnie za reke 😊 za duzo sie spinalam i mam nadzieje ze to nie zaszkodzi... plamienia oczywoscie sa ale moja lekarz powiedziała ze duzo tego nie powinno byc i jutro juz nie powinny występować bo jak beda to cos jest nie tak..teraz czasem boli mnie podbrzusze. A na karowej jak narazie ok, na porodowce to rano chhba z 5 lekarzy przychodzilo, teraz na patologi tez jest ok, lelarz przychodzi tylko 2 razy i pyta czy wszytsko ok. Tylko mam juz dosc kanapek, codziennie ze 4 razy chleb😂 mam nadzieje ze bedzie ok, chociaz przeczytalalm ze pessar podrazniajac szyjke tez moze wywolac skurcze😳 musze podpytac..a tak ogolnie to narazie nic nie czuje, tylko pieczenie "tam" no i czasem ten bol podbrzusza...
Unormuje się wszystko. Też się strasznie bałam zaraz po założeniu, że coś się nie uda. To chyba naturalne

A czy mimo wszystko twardnieje wam brzuch? Bo ja ostatnio dwa razy wieczorem miałam taki twardy i jakby wzdęty ale bez żadnych bóli...bardziej myślę że to od układu trawiennego, ale nie wiem jak to rozróżnić:( poza tym biorę i rozkurczowe i magnez więc nie wiem czy takie twardnienie brzucha jest normalne :/
Wiesz ze ja tez nie umiem tego poznac... bo tez dzidzia sie rozpycha wiec moze byc napiety... dzis byla u mnie w szpitalu moja lekarz i powiedziałam o tym brzuchu zeby sprawdziła to powiedziala ze na tym etapie to tylko przez badanie🤷‍♀️ tez mialam wrazenie ze jest napiety itp to dali mi nospe zastrzyk, potem na szczescie tez byla kupka i potem bylo ok. Wiec bardzo mozliwe ze to uklad trawienny...

Mi ciagle coś się dzieje z flakami – już chyba o tym pisałam 😅 Mam wrażenie, że póki co to jedyny powód twardnień, które mam. Od kilku dni w zasadzie mam wrażenie, że każdy posiłek muszę „odchorować” ☹️

Ja odczuwam twardnienia brzucha pomimo brania proszków rozkurczowych ale nie są bolesne, po prostu nieraz jak dotknę to czuje twardy ale tylko chwilkę. Nieraz jest twardy w jednej strony i wtedy to chyba dzidziuś 😉

Ja już w sumie nie wiem gdzie są moje jelita 😆 wszędzie czuje tylko wierzgające dzieciaczków. Zawsze po wizycie w WC jest lepiej więc to chyba od tego. Tylko nie wiem co mi szkodzi :/ i w sumie jak sobie pomóc. Piję bardzo dużo płynów i myślałam że to wystarczy

Ja już w sumie nie wiem gdzie są moje jelita 😆 wszędzie czuje tylko wierzgające dzieciaczków. Zawsze po wizycie w WC jest lepiej więc to chyba od tego. Tylko nie wiem co mi szkodzi :/ i w sumie jak sobie pomóc. Piję bardzo dużo płynów i myślałam że to wystarczy
Wydaje mi się, że już wszystko może Ci „szkodzić”, bo po prostu w brzuchu nie ma już miejsca przez bobasy, flaki i pęcherz są pozgniatane, metabolizm zwolnił. Będzie jeszcze przez dłuższy czas tak 😅

Wydaje mi się, że już wszystko może Ci „szkodzić”, bo po prostu w brzuchu nie ma już miejsca przez bobasy, flaki i pęcherz są pozgniatane, metabolizm zwolnił. Będzie jeszcze przez dłuższy czas tak 😅
Dokładnie.. wszystko ucisniete i stąd problemy żoładkowo-jelitowe.. Ja przed ciąża nie widziałam co to zgaga, a jak mnie dopadła w 3 trymestrze to nie szło jej niczym złagodzić 😖

reklama
Mi doktor mój zaleca probiotyki na te jelita, ale szczerze mówiąc nie czuje poprawy. Serio od kilku dni jest gorzej, ale mój syn jest dość duży i aktywny, więc też mi nie pomaga 😅 Zgaga też mi się zaczyna pojawiać 🥵 Co będzie dalej? 😵‍💫 Czekam jeszcze na nietrzymanie moczu 🤣🤣🤣

Do góry