A czy mimo wszystko twardnieje wam brzuch? Bo ja ostatnio dwa razy wieczorem miałam taki twardy i jakby wzdęty ale bez żadnych bóli...bardziej myślę że to od układu trawiennego, ale nie wiem jak to rozróżnić poza tym biorę i rozkurczowe i magnez więc nie wiem czy takie twardnienie brzucha jest normalne :/
reklama
Sabrina_Zimowa
Aktywna w BB
Unormuje się wszystko. Też się strasznie bałam zaraz po założeniu, że coś się nie uda. To chyba naturalneWiesz lekarz babka na krótko ścięta...razem z polozna chyba Pania Ania, ktora jest świetna trzymala mnie za reke za duzo sie spinalam i mam nadzieje ze to nie zaszkodzi... plamienia oczywoscie sa ale moja lekarz powiedziała ze duzo tego nie powinno byc i jutro juz nie powinny występować bo jak beda to cos jest nie tak..teraz czasem boli mnie podbrzusze. A na karowej jak narazie ok, na porodowce to rano chhba z 5 lekarzy przychodzilo, teraz na patologi tez jest ok, lelarz przychodzi tylko 2 razy i pyta czy wszytsko ok. Tylko mam juz dosc kanapek, codziennie ze 4 razy chleb mam nadzieje ze bedzie ok, chociaz przeczytalalm ze pessar podrazniajac szyjke tez moze wywolac skurcze musze podpytac..a tak ogolnie to narazie nic nie czuje, tylko pieczenie "tam" no i czasem ten bol podbrzusza...
Eliza2020
Fanka BB :)
Wiesz ze ja tez nie umiem tego poznac... bo tez dzidzia sie rozpycha wiec moze byc napiety... dzis byla u mnie w szpitalu moja lekarz i powiedziałam o tym brzuchu zeby sprawdziła to powiedziala ze na tym etapie to tylko przez badanie tez mialam wrazenie ze jest napiety itp to dali mi nospe zastrzyk, potem na szczescie tez byla kupka i potem bylo ok. Wiec bardzo mozliwe ze to uklad trawienny...A czy mimo wszystko twardnieje wam brzuch? Bo ja ostatnio dwa razy wieczorem miałam taki twardy i jakby wzdęty ale bez żadnych bóli...bardziej myślę że to od układu trawiennego, ale nie wiem jak to rozróżnić poza tym biorę i rozkurczowe i magnez więc nie wiem czy takie twardnienie brzucha jest normalne :/
natala.bece
Mi ciagle coś się dzieje z flakami – już chyba o tym pisałam Mam wrażenie, że póki co to jedyny powód twardnień, które mam. Od kilku dni w zasadzie mam wrażenie, że każdy posiłek muszę „odchorować”
Klaudia 1410
Zaangażowana w BB
A czy mimo wszystko twardnieje wam brzuch? Bo ja ostatnio dwa razy wieczorem miałam taki twardy i jakby wzdęty ale bez żadnych bóli...bardziej myślę że to od układu trawiennego, ale nie wiem jak to rozróżnić poza tym biorę i rozkurczowe i magnez więc nie wiem czy takie twardnienie brzucha jest normalne :/
Ja odczuwam twardnienia brzucha pomimo brania proszków rozkurczowych ale nie są bolesne, po prostu nieraz jak dotknę to czuje twardy ale tylko chwilkę. Nieraz jest twardy w jednej strony i wtedy to chyba dzidziuś
Ja już w sumie nie wiem gdzie są moje jelita wszędzie czuje tylko wierzgające dzieciaczków. Zawsze po wizycie w WC jest lepiej więc to chyba od tego. Tylko nie wiem co mi szkodzi :/ i w sumie jak sobie pomóc. Piję bardzo dużo płynów i myślałam że to wystarczy
natala.bece
Wydaje mi się, że już wszystko może Ci „szkodzić”, bo po prostu w brzuchu nie ma już miejsca przez bobasy, flaki i pęcherz są pozgniatane, metabolizm zwolnił. Będzie jeszcze przez dłuższy czas takJa już w sumie nie wiem gdzie są moje jelita wszędzie czuje tylko wierzgające dzieciaczków. Zawsze po wizycie w WC jest lepiej więc to chyba od tego. Tylko nie wiem co mi szkodzi :/ i w sumie jak sobie pomóc. Piję bardzo dużo płynów i myślałam że to wystarczy
kwiatek250
Nowe dziewczyny na tym wątku... powodzenia! Będzie dobrze!❤
Dokładnie.. wszystko ucisniete i stąd problemy żoładkowo-jelitowe.. Ja przed ciąża nie widziałam co to zgaga, a jak mnie dopadła w 3 trymestrze to nie szło jej niczym złagodzićWydaje mi się, że już wszystko może Ci „szkodzić”, bo po prostu w brzuchu nie ma już miejsca przez bobasy, flaki i pęcherz są pozgniatane, metabolizm zwolnił. Będzie jeszcze przez dłuższy czas tak
reklama
natala.bece
Mi doktor mój zaleca probiotyki na te jelita, ale szczerze mówiąc nie czuje poprawy. Serio od kilku dni jest gorzej, ale mój syn jest dość duży i aktywny, więc też mi nie pomaga Zgaga też mi się zaczyna pojawiać Co będzie dalej? Czekam jeszcze na nietrzymanie moczu
Podziel się: