Zzzzzz
Fanka BB :)
Mnie też się stawia z tym że ja już właśnie w tym ,bezpieczniejszym' terminie 29tc. Wiadomo że nie jest super bezpiecznie ale psychicznie jest mi lepiej. Ze względu na cukrzycę zaczęłam się ruszać. Nie mogę tego nazwać normalnym życiem bo wiele poprostu nie potrafię zrobić przez brzuch i słaba kondycję. Też leżałam gdzieś do 24tc później coraz odważniej zaczęłam się ruszać. Co do szyjki to mnie się skróciła do tej pory ok 1 cm ale nie w tydzień a stopniowo się skraca także mysle że to kwestia fizjologii. U mnie stawiania nic złego nie powodują też nie są bolesne ale są nieprzyjemne. Natomiast w poprzedniej ciąży leżałam pół roku że stawianiami, skurczami itp, które nie były obojętne dla mojej szyjki. Mimo pessaru stawała się miękka i skracała się. Także nie ma reguły. Najlepiej przegadać tą kwestię ze swoim lekarzem. Ja miałam bezwzględny nakaz leżenia w poprzedniej ciąży a w tej już lekarka pozwala na wiele rzeczy. Myślę że jeżeli szyjka nie skrocila się do tej pory pomimo skurczy to nie mają one aż tak wielkiego wpływu. Tylko tak jak mówię - lekarzem nie jestem najlepiej się poradzićDzięki ze odpisałaś Biorę magnez, nospe już teraz tylko doraznie i cyclogest. Stawia mi się brzuch kilka razy dziennie ale nie boleśnie. Mój starszy syn ma już 7.5 roku wiec jest w miarę samodzielny a wszystko inne robi mąż i mama teraz pomaga Znam dziewczyny że szwem żałozonym na kilkanaście mm szyjki I funkcjonują normalnie a szyjka się nawet wydłużyła.. Ja się boję popaść w euforię i funkcjonować do casus bezpieczniejszego terminu chociaż 28 - 30tc....
Noo pięknie zazdroszczę rychłego terminuHej, u mnie dziś 36+1, jestem właśnie po wizycie u lekarza. Szew założony w 19tc na szyjce 0,5cm nadal mocno trzyma. Termin CC mam na 11 czerwca (tp z usg 14.06), chociaż ja czuje, ze będzie szybciej bo brzuch się stawia, czasem mam skurcze i ledwo juz się ruszam bo wszystko mnie boli i nogi zaczęły strasznie puchnąć. Najważniejsze, że Młoda super rośnie, dziś waga 3040g. Synka urodziłam z wagą 4100, i tu też się szykuje duże dziecko.