reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Gotuje, chodzę na krótkie spacery 20-30 minut. Czasem z dzieckiem na płac zabaw. W międzyczasie leżę. Lekarka pozwoliła mi normalnie funkcjonować, ale z tego co czytam to większość z pessarem jednak lezy ☹️
byłam na wizycie 2 tygodnie temu i lekarka stwierdziła, ze pessar dobrze trzyma a dziecko jest wysoko. Zobaczę co powie na kolejnej wizycie.
Ja widze ze ile lekarzy tyle opinii. Ja narazie luteina i magnez i kontrole co tydzień ale też nie mam reżimu na leżenie. Mam się ruszać tylko delikatnie ;/ i też sama nie wiem co o tym myśleć.

reklama
Cześć dziewczyny, przekopałam dzisiaj różne fora i w końcu znalazłam coś dla siebie😄
Obecnie 30+1, szyjka 15mm. Mam leki i mam leżeć. Brzuch robi się twardy i boli jakieś 10x dziennie. Szyjka w ciągu 2 tygodni skróciła się 5 mm😕 14.04 mam wizytę i jeżeli się okaże że szyjka dalej się skraca, to 15.04 idę na oddział. Lekarz w środę powiedział, że jeszcze 5 tygodni muszę wytrzymać. Mały waży 1800g.

Mąż w delegacjach, córki 11 i 4 lata, 2 psy w domu- musiałam przenieść się na jakiś czas do mamy. Wracam do domu jak mąż wraca z delegacji- na szczęście mam całe 5 km.
Jak was trochę poczytałam to tak jakoś zrobiło mi się lepiej. Liczę, że szyjka przestanie się skracać i spokojnie doczekamy terminu...
Moja też 15 mm ale ja taką mam od 18 tc więc się nie skraca.Ja mam 32+3 tc synuś waży 2050.Trzymam kciuki za Was 🙂

Dziewczyny jestem po badaniu ;) moja szyjka nadal w nienaruszonym staniem , 32mm zamknięta nawet na milimetr rozwarcie nie ma, Pan Doktor powiedział ze od miesiąca żadnej zmiany nie ma więc napewno dotrwamy do końca tylko mało stresu i faktycznie oszczędny tryb życia ale dostalam zezwolenie na spacery spokojnie;) byle nie za długie i zawsze mam mieć pod ręką nospe i ławeczkę albo łóżko zeby w razie czego usiąść i odpocząć;) w Święta do rodzinki tez mogę jechać bez problemu ;) czuje taka ulgę;) teraz wiem że napewno będzie wszystko dobrze ;)

Mam pytanie do dziewczyn które już nie przyjmują luteiny w związku ze skracającą się szyjką. W którym tygodniu odstawilyscie tabletki?
Dziewczyny jestem po badaniu ;) moja szyjka nadal w nienaruszonym staniem , 32mm zamknięta nawet na milimetr rozwarcie nie ma, Pan Doktor powiedział ze od miesiąca żadnej zmiany nie ma więc napewno dotrwamy do końca tylko mało stresu i faktycznie oszczędny tryb życia ale dostalam zezwolenie na spacery spokojnie;) byle nie za długie i zawsze mam mieć pod ręką nospe i ławeczkę albo łóżko zeby w razie czego usiąść i odpocząć;) w Święta do rodzinki tez mogę jechać bez problemu ;) czuje taka ulgę;) teraz wiem że napewno będzie wszystko dobrze ;)
Super kochana! Zobaczysz ze jeszcze będziesz czekać zeby szyjka się skróciła 😁💗

Taką właśnie informację dziś od lekarza usłyszałam;D że na początku szalała, a jak będzie potrzeba to niczym jej ruszyc nie będziemy mogli ;D ale wole tak niż inaczej bo to taki wewnętrzny spokój który jest bardzo potrzebny. Jeszcze 15 tc przede mną więc sporo ale dam radę 💪💪💪😘😘😘 i cieszę się że na Was trafiłam.

reklama
Do góry