reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej :) ja też dzisiaj po wizycie. U mnie 33+0, młody waży 2200g, ale doktor zaznaczył, że raczej faktycznie jest więcej bo jakoś udo miał tak, że ciężko było zmierzyć 🙈 szyjka długa (już mi nie mierzył przez usg, bo mówi, że po pierwsze czuje że jest długa, a po drugie jest wyzamykana na 4 spusty), twarda. Jak sobie pomyślę ile od grudnia stresu ... szyjka wg różnych lekarzy miała tak różne długości, że to aż w głowie się nie mieści! Wg google czop i wody odeszły mi już kilka razy 😅 niesamowite bóle pleców w okolicach 25tc ... teraz już jakoś spokojniej. Brzuch zaczął mi się stawiać, ale nie wpływa to na stan szyjki. Więcej chodzę, siedzę, raczej mało leżę bo ból bioder niesamowity. Za 3 tygodnie kolejna wizyta, i ciężko mi uwierzyć, że to będzie już taka ostatnia przed terminowym porodem 🙈🙉🙊 a wydawało mi się jeszcze tak niedawno, że oszaleję bo czas tak bardzo się ciągnął (nie mówię, że teraz śmiga, ale jest znośnie 😅). Tak że dzisiaj cieszę się, że tyle z nas usłyszało dobre informacje 😊

reklama
To ja Wam powiem dziewczyny ze u mnie dziś początek 23tc. I jak byłam we wtorek u gin to szyjka 45mm także nie muszę się oszczędzać wszystko wzorowo.

Dołączyłam do wątku jakoś w 10 TC bo krwawiłam bo bolal mnie brzuch i byłam przekonana że tą ciąża będzie identyczna jak poprzednia. A w poprzedniej okropne stawiania , bóle brzucha, pessar, lezanko, miękka szyjka.

I jak mi w poprzedniej ciąży lekarka mówiła że każda ciąża jest inna i że następna nie musi być taka sama to nie chciałam słuchać.

No a teraz powiem Wam że faktycznie każda ciaza jest inna. Więc jezeli planujecie kolejne ciążę to nie muszą być wcale takie ciężkie jak ta leżąca :)

Hej :) ja też dzisiaj po wizycie. U mnie 33+0, młody waży 2200g, ale doktor zaznaczył, że raczej faktycznie jest więcej bo jakoś udo miał tak, że ciężko było zmierzyć 🙈 szyjka długa (już mi nie mierzył przez usg, bo mówi, że po pierwsze czuje że jest długa, a po drugie jest wyzamykana na 4 spusty), twarda. Jak sobie pomyślę ile od grudnia stresu ... szyjka wg różnych lekarzy miała tak różne długości, że to aż w głowie się nie mieści! Wg google czop i wody odeszły mi już kilka razy 😅 niesamowite bóle pleców w okolicach 25tc ... teraz już jakoś spokojniej. Brzuch zaczął mi się stawiać, ale nie wpływa to na stan szyjki. Więcej chodzę, siedzę, raczej mało leżę bo ból bioder niesamowity. Za 3 tygodnie kolejna wizyta, i ciężko mi uwierzyć, że to będzie już taka ostatnia przed terminowym porodem 🙈🙉🙊 a wydawało mi się jeszcze tak niedawno, że oszaleję bo czas tak bardzo się ciągnął (nie mówię, że teraz śmiga, ale jest znośnie 😅). Tak że dzisiaj cieszę się, że tyle z nas usłyszało dobre informacje 😊
Właśnie mam pytanie, delikatnie się przeziębiłam i nie zamierzam nic brać tylko herbatka z cytrynka i miodem i przejdzie ale zauważyłam od 3 dni ze mam strasznie rzadka wydzielinę? Biorę luteine i też juz panikuje ze to wody bo w Googlach takie informacje że wszystko pasuje ;( miałyście tak? Czy to normalne ? Oprócz resztek luteiny mam też plamkę wody zawsze 😭😭😭😭😭 wizyta w sobote nie wiem co robić;(

Mam pytanie do dziewczyn które już nie przyjmują luteiny w związku ze skracającą się szyjką. W którym tygodniu odstawilyscie tabletki?

Właśnie mam pytanie, delikatnie się przeziębiłam i nie zamierzam nic brać tylko herbatka z cytrynka i miodem i przejdzie ale zauważyłam od 3 dni ze mam strasznie rzadka wydzielinę? Biorę luteine i też juz panikuje ze to wody bo w Googlach takie informacje że wszystko pasuje ;( miałyście tak? Czy to normalne ? Oprócz resztek luteiny mam też plamkę wody zawsze 😭😭😭😭😭 wizyta w sobote nie wiem co robić;(
Ja odkąd zaczelam brać luteine to mam dosłownie Niagarę 😛😛😛 Dwa razy mnie badali bo było podejrzenie ze to wody płodowe, ale wyniki negatywny. Tak więc to wodniste upławy po luteinie .Nie masz co się przejmować 🤗

Też przy luteinie ze mnie leciało, dziennie z 5 razy musiałam zmieniać bieliznę bo mnie tak to irytowało, także raczej norma ale zawsze warto sprawdzić 😊

Ja też jakoś w 37 odstawiłam luteinę. A rozwarcie miałam jakoś po 30 TC ale nie pamiętam czy miałam pessar jak bez pessara to 35 TC. Nie pamiętam...

reklama
Też przy luteinie ze mnie leciało, dziennie z 5 razy musiałam zmieniać bieliznę bo mnie tak to irytowało, także raczej norma ale zawsze warto sprawdzić 😊
Chyba bym bez Was oszalała 🥰🥰🥰 dziękuję dziewczyny jestem spokojniejsza i czekam na wizytę w sobotę;) wtedy już zacznę 25tc i będę odliczała znów do 30 tc ;) a potem to już myślę że poleci ;)

Do góry