reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mnie pobolewa wyżej, tak na lini bielizny. Na tym rysunku to tak mniej więcej na wysokości kości miednicy - mniej więcej tam gdzie ten dzidziutek ma ramie, może nieco niżej.
No to raczej nie szyjka, jednak trzeba zauważyć, że kobieta na tej grafice jest nieco powyginana, na prosto będzie trochę niżej wszystko

reklama
Niestety żadnego antybiotyku mi nie dał.
Spokojnie, ja z tym antybiotykiem to tak napisałam z własnego doświadczenia, bo u mnie urosept czy żurawina nic nie dały. No i później już lekarz od razu dawał antybiotyk, nawet bez posiewów właśnie. Na szczęście już jakiś czas mam spokój. Urosept biorę profilaktycznie i mam nadzieję, że nic mnie nie złapie

Spokojnie, ja z tym antybiotykiem to tak napisałam z własnego doświadczenia, bo u mnie urosept czy żurawina nic nie dały. No i później już lekarz od razu dawał antybiotyk, nawet bez posiewów właśnie. Na szczęście już jakiś czas mam spokój. Urosept biorę profilaktycznie i mam nadzieję, że nic mnie nie złapie
Mi polecił żuravit a ten urosept jest lepszy? Ile razy dziennie go bierzesz? Ja tak bardzo dbam o miejsca intymne bo właśnie często miałam jakieś ekscesy, a to z pęcherzem a to jakieś zakażenie drożdżakiem i różne maści, globulki stosowałam więc teraz w ciąży chciałam się przed tym ustrzec. Oprócz parcia na pęcherz i boli brzucha raczej innych objawów nie mam.

Mi polecił żuravit a ten urosept jest lepszy? Ile razy dziennie go bierzesz? Ja tak bardzo dbam o miejsca intymne bo właśnie często miałam jakieś ekscesy, a to z pęcherzem a to jakieś zakażenie drożdżakiem i różne maści, globulki stosowałam więc teraz w ciąży chciałam się przed tym ustrzec. Oprócz parcia na pęcherz i boli brzucha raczej innych objawów nie mam.
Szczerze mówiąc, to nie wiem czy żurawit czy urosept lepszy, jakoś u mnie chyba popularniejszy jest urosept bo i lekarz go polecał i technik w aptece, a przypuszczam że działanie obu bardzo podobne, bo to w końcu preparaty ziołowe. Ja parę lat temu często chorowałam na pęcherz, brałam nawet takie szczepienie w tabletkach i po tym miałam spokój, ale no jak widać ciąża rządzi się sqoimi prawami

Wlasnie ciągle się zastanawiam. U mnie raczej będzie cesarka bo mam juz jedno CC za sobą i odstęp między porodami to będzie tylko 16 miesięcy (jeśli donoszę do terminu) i moja blizna nie jest w najlepszej formie. Pierwszy poród miałam na Żelaznej i teraz też ją biorę pod uwagę. Ale tam są kwalifikacje do 28 tygodnia a ja w poniedziałek zaczynam 27 i powinnam się spieszyć. Podobno Żwirki jest super ale oni nie mają kwalifikacji do CC i nie wiem jak tam ugryźć temat. A ciążę prowadzę u bardzo fajnej doktor z Solca, ale oni nie mają III stopnia referencyjnosci wiec nie biorę tego szpitala pod uwagę. U mnie w ogóle jest sytuacja skomplikowana bo w 21 tc miałam założony szew ratunkowy (szyjka miala ok 0,5cm) i tak naprawdę to mogę urodzić w każdej chwili jeśli szew puści. Gdyby coś się działo to pewnie będę jechać do najbliższego szpitala Bielańskiego, ale nie wiem czy tam chciałabym rodzić. A Ty juz masz wybrany szpital? Na kiedy masz termin?
Masz już upatrzony szpital?

reklama
Ja mialam urosept i zurawit i teraz biore i to i to urosept 2x3 a zurawit o biorę jedna tabletkę ale brałam 2 dni i jakoś przeszło :)

Do góry