reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Powiem Ci ze byłaby to prawda gdyby się nie leżało i nie myślało i nie wschluchiwalo w organizm
Jakby się miało zajecie, ja bawię się z dzieckiem na lezaco to trochę mi czas zajmuje ale wolałabym sprzatac i ogarniać dom dla nowego członka rodziny wtedy napewno bym nie rozmyślała 😄😄
Ja bym chciała wrócić do pracy ... wtedy to czas leci jak szalony. A tak siedzę całymi dniami z telewizorem i komputerem 😑😑😑

Ja bym chciała wrócić do pracy ... wtedy to czas leci jak szalony. A tak siedzę całymi dniami z telewizorem i komputerem 😑😑😑
Rozumiem Cie doskonale a tak się dłuży 🤷‍♀️myślę że dużo robi nam też psychika np z bólami bo jak byłam w szpitalu to luz spoko nic nie bolało i wszystko fajnie a jak w domu to reaguje na każdy maly bol :)

Ja myślę że moja się wda w meza i wszędzie wejdzie bo buszuje mi po jelitach i żebrach 😂 a syn wdał się we mnie i jest ostrożny :) mala moja ciągle ma czkawkę 🙉🙉

Ostatnia edycja:
Ja dziś bylam na kolejnej kontroli :) szyjka bez zmian od 8 tygodni. Oby tak dalej 🙏 Krotka ale stabilna .Zaczelam 26 tydzień. Brzuch mi czasem robi się twardy ale podobno dopóki nie są to bolesne skurcze plus nieregularne i nie występują krwawienia to mam się nimi nie przejmować. I tak robię bo inaczej bym zwariowała 😉 Licze dni, tygodnie oby do tej magicznej "trójki" z przodu ❤ Pozdrawiam

Ja dziś bylam na kolejnej kontroli :) szyjka bez zmian od 8 tygodni. Oby tak dalej 🙏 Krotka ale stabilna .Zaczelam 26 tydzień. Brzuch mi czasem robi się twardy ale podobno dopóki nie są to bolesne skurcze plus nieregularne i nie występują krwawienia to mam się nimi nie przejmować. I tak robię bo inaczej bym zwariowała 😉 Licze dni, tygodnie oby do tej magicznej "trójki" z przodu ❤ Pozdrawiam
Super tego Ci życzę! Ja tak mowilam też że będę tańczyć w 30 tyg, a jutro mam 30+0 i jakoś nie mam fajerwerków haha bo mam nowy cel 32🙉🙉🙉🙉 ale życzę Ci aby szybciutko i bez zmian dobić tej magicznej 30 😙

Rozumiem Cie doskonale a tak się dłuży 🤷‍♀️myślę że dużo robi nam też psychika np z bólami bo jak byłam w szpitalu to luz spoko nic nie bolało i wszystko fajnie a jak w domu to reaguje na każdy maly bol :)

Ja myślę że moja się wda w meza i wszędzie wejdzie bo buszuje mi po jelitach i żebrach 😂 a syn wdał się we mnie i jest ostrożny :) mala moja ciągle ma czkawkę 🙉🙉
Oczywiście, każdy by wolał, aby dzidziuś nie dokazywał za bardzo, ale coś mi mówi, że moja mała też pójdzie w moje ślady, mimo nadziei 😂Jest jej wszędzie pełno w brzuchu, że tak to ujmę 😂 Moja też ma często czkawkę, ale to podobno dobrze 🙂

Super tego Ci życzę! Ja tak mowilam też że będę tańczyć w 30 tyg, a jutro mam 30+0 i jakoś nie mam fajerwerków haha bo mam nowy cel 32🙉🙉🙉🙉 ale życzę Ci aby szybciutko i bez zmian dobić tej magicznej 30 😙
Ja tak samo 😂😂😂 Nowy cel siedzi w głowie 🙏✊ W ogóle szczytem marzeń byloby dla mnie dotrwanie do 37 tygodnia 😏

Dostałam dzisiaj kolejne "fanty". Od szwagierki śliczną kołderkę, smoczka i butelkę antykolkową, a moja mama standardowo uderzyła w ciuszki i kupiła dwie śliczne bluzeczki, ale już na lato, bo 68 rozmiar 😊

Zamówiliśmy też komodę do pokoju, na ciuszki i kosmetyki dla malutkiej. Na dniach muszę się też skupić na wyprawce do szpitala typu podkłady, majty poporodowe, itp. Co myślicie o takich gotowych wyprawkach np. z allegro?

reklama
Magiczna jest ta trójka z przodu. U mnie jeszcze trochę do niej. Ale już czekam z utęsknieniem.

Do góry