reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tak, zostawili mnie w szpitalu. Tu od razu przyjmują na 3 dni na obserwację innej opcji nie ma (myślę, że chodzi o kasę), ale w sumie dobrze bo mi zrobili to badanie moczu i morfologię, wyniki błyskawiczne i reakcja. Jakbym poszła sama do lab z moczem, to na sam wynik czekałabym cały dzień ... a zanim przyszłoby mi do głowy, że to pęcherz 🙈🙈🙈 byłabym kilka dni w dupie
Szacun za szybką decyzję o szpitalu i szacun dla dziewczyn z forum, że Cię do tego popchnęły🙂 bądź dobrej myśli teraz, jesteś pod stałą opieką, podleczą Ci ten układ moczowy i do domu wrócisz spokojniejsza i bez bólu🙂

reklama
Tak, zostawili mnie w szpitalu. Tu od razu przyjmują na 3 dni na obserwację innej opcji nie ma (myślę, że chodzi o kasę), ale w sumie dobrze bo mi zrobili to badanie moczu i morfologię, wyniki błyskawiczne i reakcja. Jakbym poszła sama do lab z moczem, to na sam wynik czekałabym cały dzień ... a zanim przyszłoby mi do głowy, że to pęcherz 🙈🙈🙈 byłabym kilka dni w dupie

Oczywiście, że bardzo dobrze, ale ja chyba nie doczytałam Twojej pierwszej wiadomości po IP i zrozumiałam, że było wszystko dobrze i niepotrzebnie się martwiłaś... Chyba mam już problemy z koncentracją🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️.
Bakterie w moczu przy problemach z szyjką trzeba szybko leczyć, więc nardzo dobrze sie stało, że Ciè zatrzymali i od razu podleczą. Głowa do góry zatem😊. Miłego dnia!

Ja już w domu po 5 dniowej hospitalizacji. Nie ma jakiejś szalowej poprawy, ale pewnie tak już będzie. Szyjka wczoraj sprawdzona i trzyma. Efekt kroplówek jest napewno taki, ze te mniej odczuwam te twardnienia, ale co do ilości to raczej nie jest ich mniej. Mam takie pytanie do was. Czy takie delikatne napinanie prawie nieodczuwalne zaliczyć można już do twardnien/ skurczy ? Bo oprócz nich brzuch tez twardnieje na kamień ale w ciągu dnia nie jest ich dużo. Natomiast tych lekkich napinan sporo

Ja już w domu po 5 dniowej hospitalizacji. Nie ma jakiejś szalowej poprawy, ale pewnie tak już będzie. Szyjka wczoraj sprawdzona i trzyma. Efekt kroplówek jest napewno taki, ze te mniej odczuwam te twardnienia, ale co do ilości to raczej nie jest ich mniej. Mam takie pytanie do was. Czy takie delikatne napinanie prawie nieodczuwalne zaliczyć można już do twardnien/ skurczy ? Bo oprócz nich brzuch tez twardnieje na kamień ale w ciągu dnia nie jest ich dużo. Natomiast tych lekkich napinan sporo
Mi lekarze mówią, że czasem tak jest, że brzuch się napina, ale szyjki to nie rusza. Mnie na szczęście brzuch prawie w ogóle nie twardnieje (raz na kilka dni)

Wczoraj miałam USG połówkowe. Wszystko ok. Ale dziś to brzuch jak kamień napięty :/ zastanawiam się czy to też może być wynik niestrawności i zaparć ? Od kilku dni mam problem z wypróżnieniem. Na szczęście jutro mam jeszcze normalna wizytę położnicza i poproszę o sprawdzenie czy wszystko jest ok.
Stosowałyście coś na zaparcia ? U mnie niestety hektolitry wody, suszone śliwki, jabłka, siemię lniane czy otręby nie zdały egzaminu :(

reklama
Wczoraj miałam USG połówkowe. Wszystko ok. Ale dziś to brzuch jak kamień napięty :/ zastanawiam się czy to też może być wynik niestrawności i zaparć ? Od kilku dni mam problem z wypróżnieniem. Na szczęście jutro mam jeszcze normalna wizytę położnicza i poproszę o sprawdzenie czy wszystko jest ok.
Stosowałyście coś na zaparcia ? U mnie niestety hektolitry wody, suszone śliwki, jabłka, siemię lniane czy otręby nie zdały egzaminu :(
Moja znajoma chwaliła sobie lactulose (nie jestem pewna jak to się pisze) taki syrop piła przed śniadaniem i przestała mieć problemy

Do góry