reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
To Wy juz jesteście bardzo bezpieczne dziewczyny :) jeszcze troszke i bedziecie tulic swoje maluchy! A te szyjki odejda w zapomnienie, powiem Wam ze u mnie juz mies minal od porodu a ja ciagle nie moge sie nacieszyc ze juz sie nie musze ta szyjka martwic, a pokaze Wam wgl swoja coreczke (mielismy sesje z mala tuz po narodzinach) ;)

Załączniki

• Roksana-22.jpg
    Roksana-22.jpg
    925,7 KB · Wyświetleń: 97
  • Roksana-25.jpg
    Roksana-25.jpg
    727,8 KB · Wyświetleń: 94
  • Roksana-21.jpg
    Roksana-21.jpg
    834,4 KB · Wyświetleń: 94
To Wy juz jesteście bardzo bezpieczne dziewczyny :) jeszcze troszke i bedziecie tulic swoje maluchy! A te szyjki odejda w zapomnienie, powiem Wam ze u mnie juz mies minal od porodu a ja ciagle nie moge sie nacieszyc ze juz sie nie musze ta szyjka martwic, a pokaze Wam wgl swoja coreczke (mielismy sesje z mala tuz po narodzinach) ;)
Ojej! Sama słodycz! Przepiękne zdjęcia :)

Dziewczyny , czy Wam tez doskwiera taki ból krocza? Jak dłużej poleze/posiedzę to później chodzę jak kaczka i boli całe krocze jakby coś pękło, czasem kroku postawić nie mogę, w nocy przekręcanie z boku na bok tez sprawia dyskomfort. Myślicie, ze główka już jest tak nisko?

I czasem jak patrze na corke to mysle ze jednak byla warta kazdego poswiecenia-bo dla nas to lezenie mimo ze jest takie meczace i sie tak chce pojsc cos ugotowac, posprzatac, wyjsc na spacer, pojechac do galerii to potem to jest tylko chwila ktora szybko mija mimo wszystko tak naprawde a dla niej to cale zycie- im pozniej sie urodzi tym latwiej jej bedzie (pod katem zdrowotnym) wiec naprawde warto sie poswiecic ;) nagroda jest bezcenna!

Ojej! Sama słodycz! Przepiękne zdjęcia :)

Dziewczyny , czy Wam tez doskwiera taki ból krocza? Jak dłużej poleze/posiedzę to później chodzę jak kaczka i boli całe krocze jakby coś pękło, czasem kroku postawić nie mogę, w nocy przekręcanie z boku na bok tez sprawia dyskomfort. Myślicie, ze główka już jest tak nisko?
U mnie na pewno główką jest nisko, z każdą wizyta lekarz mi o tym mówi, dlatego mam nadzieję, na szybką akcję, bo tylko pessar ją trzyma 🙂 przekręcanie na łóżko to masakra, chodzę jak kaczka, kołysze się na boki. Teraz kiedy lekarz pozwolił na więcej ruchu to ja wgl nie mam siły ani ochoty.

reklama
U mnie na pewno główką jest nisko, z każdą wizyta lekarz mi o tym mówi, dlatego mam nadzieję, na szybką akcję, bo tylko pessar ją trzyma 🙂 przekręcanie na łóżko to masakra, chodzę jak kaczka, kołysze się na boki. Teraz kiedy lekarz pozwolił na więcej ruchu to ja wgl nie mam siły ani ochoty.
U mnie tez napewno jest nisko, bo od 30 tygodnia lekarz mi o tym mówi, szyjka miękka, ostatnio miała 2 cm wiec ciekawa jestem czy coś z niej zostało :p
Również mam nadzieje na szybka akcje, jednak nie za szybka żebym zdążyła dziecko komuś podrzucić i dojechać do szpitala 😄

Do góry