reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzięki bardzo kochane 😘 , muszę przysiąść do tego neta bo nie mam nic, zaczynam od zera :) a najgorsze chyba to te torby do szpitala :szok:
Jeśli nie masz jeszcze wozka i nie zalezy ci bardzo na tym zeby byl nowy warto rozejrzec sie za uzywanymi. Niektorzy chca sprzedac w bardzo dobrym stanie po jednym dziecku. Ja akurat mam wózek 3w1 po starszej córce i gdybym teraz miała kupować to kupilabym sama gondole. Wersja spacerowa nie była w ogóle używana, bo ten stelaż wielki i ciężki. Nie mieścił mi się ten wózek w bagażniku i jak starsza cora miała pół roku kupiliśmy spacerowke. Tak samo z fotelikami z zestawu 3w1. Lepiej zainwestować w droższy, bezpieczniejszy model niż ten co jest juz w wózku.
Teraz to wiem, wtedy nikt mi na to nie zwrócił uwagi. Może tobie się przyda:)

reklama
Dziękuję;)
Szczerze to sama nie wiem, czemu wtedy ta szyjka tak poleciała a teraz nie...
W październiku byłam na tym samym etapie co ty teraz. Stres był ogromny, że to wszystko się znowu powtórzy i to nawet szybciej niż poprzednim razem. Lekarz też mi o tym mówił, ale na szczescie sie udalo. Pomiedzy 20 a 30 tc chodzilam co 2 tyg na wizyty zeby pilnowac szyjki i jakos szczesliwie udalo nam sie dotrwac do terminu bez wiekszych problemow:)
Nie dam Ci gwarancji, że u Ciebie będzie tak samo, ale widocznie każda ciążą inna. Może będziesz miała podobnie. Trzymam kciuki żeby właśnie tak było:)
A ja wladnie znalazlam fajnego lekarza, który mi mowi, ze zna duzo takich przypadków ze 1 leżącą 2 nie (powiedzmy, ze mu wierzę bo jesy dopeoro na specjalizacji hehe) ale podoba mi sie jego podejście I widzę, że mu zależy na pacjentach, a oblecialam kilku tych lekarzy zeby znaleźć jakiegos sensownego.

Dzięki bardzo kochane 😘 , muszę przysiąść do tego neta bo nie mam nic, zaczynam od zera :) a najgorsze chyba to te torby do szpitala :szok:
Ja zabieram walizkę, dużo wygodniej się i spakować, i potem prowadzić (nawet salowej czy położnej, bo one często pomagają).
Warto rozejrzeć się wcześniej, bo jeśli bedziesz kupować meble jako komplet, to dostawa może potrwać do 6 tygodni, potem trzeba złożyć żeby zapach lakieru wywietrzał, więc to tak naprawdę 2 mce.

A ja wladnie znalazlam fajnego lekarza, który mi mowi, ze zna duzo takich przypadków ze 1 leżącą 2 nie (powiedzmy, ze mu wierzę bo jesy dopeoro na specjalizacji hehe) ale podoba mi sie jego podejście I widzę, że mu zależy na pacjentach, a oblecialam kilku tych lekarzy zeby znaleźć jakiegos sensownego.
Ja też znam dziewczyne, która w pierwszej ciazy leżała praktycznie od 20tc właśnie z powodu szyjki a druga i trzecia ciążą bezproblemowa i nie musiała leżeć. Jest to możliwe, a jak masz takiego fajnego lekarza to na pewno będzie kontrolował sytuacje:)

Warto żebyś sprawdziła na stronie szpitala, w którym masz rodzić, czego wymagają, abys miała ze sobą😉 U mnie to akurat praktycznie wszystko muszę mieć dla siebie i dziecka.
To jest do ogarnięcia na spokojnie, minus taki że np. w moim szpitalu wstrzymali ostatnio dostarczenie paczek od kogoś z rodziny...
I wygodna będzie tak jak pisze @Gosia903488 walizkę. Ja mam średnia walizkę i podręczna torbę z podkładami itp.

Warto żebyś sprawdziła na stronie szpitala, w którym masz rodzić, czego wymagają, abys miała ze sobą😉 U mnie to akurat praktycznie wszystko muszę mieć dla siebie i dziecka.
To jest do ogarnięcia na spokojnie, minus taki że np. w moim szpitalu wstrzymali ostatnio dostarczenie paczek od kogoś z rodziny...
I wygodna będzie tak jak pisze @Gosia903488 walizkę. Ja mam średnia walizkę i podręczna torbę z podkładami itp.
Jak to wstrzymali paczki? Przez koronę?

@Ana20
Warto też zabrać rogal do karmienia. Mój został w domu, bo już mnie miałam miejsca w walizce, ale mąż mi jutro przywiezie. Super sprawa, bo nie zawsze da się na lezaco a na siedzaco też jest lepiej z rogalem.

Bardzo popieram Twoje stanowisko w kwestii wózków 3w1. Foteliki, które się tam znajdują, z reguły są takie "na sztukę". Nie odważyłabym się zabrać w nim dziecka w podróż. Porządny, bezpieczny fotelik jest z reguły cięższy, solidniejszy, no i niestety droższy. Ja dla synka zdecydowałam się kupić wózek 2w1 - gondola i spacerówka (używany za 600 zł, prawie jak nowy, nowy 1200), do tego dokupiłam kompatybilny z wózkiem fotelik samochodowy. Gdy wyjeżdżalismy na zakupy, czy krótki spacer, pakowalam do bagaznika tylko stelaż, a potem przypinalam do niego fotelik i już. Wózek w wersji spacerowej służy nam do dziś- synek dwa latka. Super się go prowadzi, ma pompowane koła. Mam też spacerówke, ale nie ma pompowanych kół, więc stoi u mojej mamy, i tylko babcia zabiera w nim wnusia na spacer.

reklama
Do góry