reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziekuje za wszystkie gratulacje i miłe słowa:)

@Gosia903488
Póki co leżę i ciężko coś powiedzieć. Urodziłam o 9.05 i o 11.00 dali mi corke do karmienia. Leżała mi przez 3 godz na brzuchu. Teraz jest na noworodkach. Ogólnie położne są bardzo miłe i pomocne. Jak chce to przywoża mi dziecko. Dzisiaj w nocy będzie jeszcze z nimi, ale jak jutro będę się już dobrze czuła to zostanie ze mną. Od pionizacji jest coraz lepiej, także jutro napiszę jak to u mnie wyglada:)

reklama
Dziewczyny chciałam się pochwalic:)
Marlena już jest na świecie: 3340g, 57cm.
Cięcie mało przyjemne, ale dało się przeżyć. Ogólnie to czuje się ok, leki działają i jest dobrze.
Wam też wszystkim życzę dotrwania do bezpiecznego terminu i szczęśliwego rozwiązania:)
Gratuluję👏 !!! i życzę zdrówka dla maleństwa oraz sił, cierpliwości i oczywiście zdrówka dla rodziców 🥰😘

@Gosia903488
Póki co leżę i ciężko coś powiedzieć. Urodziłam o 9.05 i o 11.00 dali mi corke do karmienia. Leżała mi przez 3 godz na brzuchu. Teraz jest na noworodkach. Ogólnie położne są bardzo miłe i pomocne. Jak chce to przywoża mi dziecko. Dzisiaj w nocy będzie jeszcze z nimi, ale jak jutro będę się już dobrze czuła to zostanie ze mną. Od pionizacji jest coraz lepiej, także jutro napiszę jak to u mnie wyglada:)
Gratulacje :) teraz proszę o radę jak to zrobiłaś, że w 1 ciazy musiałaś leżeć, a teraz nie? My wlasnie jesteśmy w trakcie starań o 2 ale jak sobie przypominam to leżenie I stres w 1 ciazy to mi slabo. No ale cały czas sobie mowie, ze musi być tak jak i tak Oli z forum :)

Dziewczyny mam pytanie, jak kompletowałyście torby do szpitala to robiłyście zakupy w jakimś jednym sklepie czy tak po trochu? Możecie polecić jakieś strony??? Sytuacja Krajki zmobilizowała mnie do zakupów bo do tej pory jakoś o tym nie myślałam a teraz siedzi mi to w głowie i nie wiem od czego zacząć :(

Gratulacje :) teraz proszę o radę jak to zrobiłaś, że w 1 ciazy musiałaś leżeć, a teraz nie? My wlasnie jesteśmy w trakcie starań o 2 ale jak sobie przypominam to leżenie I stres w 1 ciazy to mi slabo. No ale cały czas sobie mowie, ze musi być tak jak i tak Oli z forum :)
Dziękuję;)
Szczerze to sama nie wiem, czemu wtedy ta szyjka tak poleciała a teraz nie...
W październiku byłam na tym samym etapie co ty teraz. Stres był ogromny, że to wszystko się znowu powtórzy i to nawet szybciej niż poprzednim razem. Lekarz też mi o tym mówił, ale na szczescie sie udalo. Pomiedzy 20 a 30 tc chodzilam co 2 tyg na wizyty zeby pilnowac szyjki i jakos szczesliwie udalo nam sie dotrwac do terminu bez wiekszych problemow:)
Nie dam Ci gwarancji, że u Ciebie będzie tak samo, ale widocznie każda ciążą inna. Może będziesz miała podobnie. Trzymam kciuki żeby właśnie tak było:)

Dziewczyny mam pytanie, jak kompletowałyście torby do szpitala to robiłyście zakupy w jakimś jednym sklepie czy tak po trochu? Możecie polecić jakieś strony??? Sytuacja Krajki zmobilizowała mnie do zakupów bo do tej pory jakoś o tym nie myślałam a teraz siedzi mi to w głowie i nie wiem od czego zacząć :(
Ja kupilam na allegro staniki, koszule do karmienia, łóżeczko i wózek. W smyku też sporo rzeczy kupiłam typu przewijak, spiworek na lato, smoczki itp. Przez strone jest taniej niz stacjonarnie takze warto skorzystac. Sinsay ma dobre ubranka dla noworodkow i starszych dzieci. Generalnie ja całą wyprawkę zrobiłam przez internet:)

@Gosia903488
Czyli kontakt skóra do skóry zachowany :-). Bardzo chętnie się dowiem (przepraszam, że zawracam Tobie tym głowę).

Ja kupilam na allegro staniki, koszule do karmienia, łóżeczko i wózek. W smyku też sporo rzeczy kupiłam typu przewijak, spiworek na lato, smoczki itp. Przez strone jest taniej niz stacjonarnie takze warto skorzystac. Sinsay ma dobre ubranka dla noworodkow i starszych dzieci. Generalnie ja całą wyprawkę zrobiłam przez internet:)
@Ana20 bardzo polecam Sinsay jeżeli chodzi o ubranka. I Vinted - ja kupiłam sporo rzeczy używanych.
Zależy czy kompletujesz od początku czy już coś masz?
Ja 100% rzeczy kupiłam przez Internet.

reklama
Do góry