reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziekuje za wszystkie gratulacje i miłe słowa:)

@Gosia903488
Póki co leżę i ciężko coś powiedzieć. Urodziłam o 9.05 i o 11.00 dali mi corke do karmienia. Leżała mi przez 3 godz na brzuchu. Teraz jest na noworodkach. Ogólnie położne są bardzo miłe i pomocne. Jak chce to przywoża mi dziecko. Dzisiaj w nocy będzie jeszcze z nimi, ale jak jutro będę się już dobrze czuła to zostanie ze mną. Od pionizacji jest coraz lepiej, także jutro napiszę jak to u mnie wyglada:)

reklama
Dziewczyny chciałam się pochwalic:)
Marlena już jest na świecie: 3340g, 57cm.
Cięcie mało przyjemne, ale dało się przeżyć. Ogólnie to czuje się ok, leki działają i jest dobrze.
Wam też wszystkim życzę dotrwania do bezpiecznego terminu i szczęśliwego rozwiązania:)
Gratuluję👏 !!! i życzę zdrówka dla maleństwa oraz sił, cierpliwości i oczywiście zdrówka dla rodziców 🥰😘

@Gosia903488
Póki co leżę i ciężko coś powiedzieć. Urodziłam o 9.05 i o 11.00 dali mi corke do karmienia. Leżała mi przez 3 godz na brzuchu. Teraz jest na noworodkach. Ogólnie położne są bardzo miłe i pomocne. Jak chce to przywoża mi dziecko. Dzisiaj w nocy będzie jeszcze z nimi, ale jak jutro będę się już dobrze czuła to zostanie ze mną. Od pionizacji jest coraz lepiej, także jutro napiszę jak to u mnie wyglada:)
Gratulacje :) teraz proszę o radę jak to zrobiłaś, że w 1 ciazy musiałaś leżeć, a teraz nie? My wlasnie jesteśmy w trakcie starań o 2 ale jak sobie przypominam to leżenie I stres w 1 ciazy to mi slabo. No ale cały czas sobie mowie, ze musi być tak jak i tak Oli z forum :)

Dziewczyny mam pytanie, jak kompletowałyście torby do szpitala to robiłyście zakupy w jakimś jednym sklepie czy tak po trochu? Możecie polecić jakieś strony??? Sytuacja Krajki zmobilizowała mnie do zakupów bo do tej pory jakoś o tym nie myślałam a teraz siedzi mi to w głowie i nie wiem od czego zacząć :(

Gratulacje :) teraz proszę o radę jak to zrobiłaś, że w 1 ciazy musiałaś leżeć, a teraz nie? My wlasnie jesteśmy w trakcie starań o 2 ale jak sobie przypominam to leżenie I stres w 1 ciazy to mi slabo. No ale cały czas sobie mowie, ze musi być tak jak i tak Oli z forum :)
Dziękuję;)
Szczerze to sama nie wiem, czemu wtedy ta szyjka tak poleciała a teraz nie...
W październiku byłam na tym samym etapie co ty teraz. Stres był ogromny, że to wszystko się znowu powtórzy i to nawet szybciej niż poprzednim razem. Lekarz też mi o tym mówił, ale na szczescie sie udalo. Pomiedzy 20 a 30 tc chodzilam co 2 tyg na wizyty zeby pilnowac szyjki i jakos szczesliwie udalo nam sie dotrwac do terminu bez wiekszych problemow:)
Nie dam Ci gwarancji, że u Ciebie będzie tak samo, ale widocznie każda ciążą inna. Może będziesz miała podobnie. Trzymam kciuki żeby właśnie tak było:)

Dziewczyny mam pytanie, jak kompletowałyście torby do szpitala to robiłyście zakupy w jakimś jednym sklepie czy tak po trochu? Możecie polecić jakieś strony??? Sytuacja Krajki zmobilizowała mnie do zakupów bo do tej pory jakoś o tym nie myślałam a teraz siedzi mi to w głowie i nie wiem od czego zacząć :(
Ja kupilam na allegro staniki, koszule do karmienia, łóżeczko i wózek. W smyku też sporo rzeczy kupiłam typu przewijak, spiworek na lato, smoczki itp. Przez strone jest taniej niz stacjonarnie takze warto skorzystac. Sinsay ma dobre ubranka dla noworodkow i starszych dzieci. Generalnie ja całą wyprawkę zrobiłam przez internet:)

@Gosia903488
Czyli kontakt skóra do skóry zachowany :-). Bardzo chętnie się dowiem (przepraszam, że zawracam Tobie tym głowę).

Ja kupilam na allegro staniki, koszule do karmienia, łóżeczko i wózek. W smyku też sporo rzeczy kupiłam typu przewijak, spiworek na lato, smoczki itp. Przez strone jest taniej niz stacjonarnie takze warto skorzystac. Sinsay ma dobre ubranka dla noworodkow i starszych dzieci. Generalnie ja całą wyprawkę zrobiłam przez internet:)
@Ana20 bardzo polecam Sinsay jeżeli chodzi o ubranka. I Vinted - ja kupiłam sporo rzeczy używanych.
Zależy czy kompletujesz od początku czy już coś masz?
Ja 100% rzeczy kupiłam przez Internet.

reklama
Do góry