reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Czy Wy też macie czasami takie czerwone niteczki (bardzo malutkie) na wkladce/ bieliźnie? Czy to może być związane z szyjka?
A masz coś założone na szyjkę? Ja mam szew i raz mi się śluz podbarwil na różowo (czyli gdzieś było świeże krwawienie). Poleciałam do lekarza, zbadał mnie i wszystko było Ok - szyjka przy wkłuciu szwu puściła trochę krwi przy chodzeniu (obtarła się po prostu). Ja bym na Twoim miejscu sprawdziła u lekarza. Mi w szpitalu mówili, ze plamienia, a nawet krwawienia często się zdarzają w ciąży, i bardzo często nic złego się ciąży nie dzieje, ale ze zawsze musi to sprawdzić lekarz, bo same nie ocenimy które plamienie/krwawienie zwiastuje coś złego.

Właśnie to jest bez zapachu...nic takiego nie czuje i na pewno nie jest to mocz ...idę sprawdzę papierkiem. Ubiorę się i jedziemy, najwyżej jak to nie wody, to mnie opieprza że przyjechałam i tyle...

Dziewczyny ile razy napinanie brzucha w ciągu dnia jest normalne w 27/28 tc?:/
Moim zdaniem nie ma na to dobrej odpowiedzi. To wszystko zależy, jak na to reaguje szyjka i jakiego rodzaju są to napinania/twardnienia/skurcze. Mówią, że do 10-12 na dobę jest ok, ale musiałabyś je liczyć w czasie żeby wiedzieć, czy nie mają jakieś regularności.
Dobrze by było gdybyś się zapisała na ktg, wiedziałabyś jak to się pisze.

reklama
Miałam tak samo, bezbarwne, bez zapachu, u mnie się okazało że od tego leżenia popuszczam mocz 😳 jednak jeśli cię to uspokoi to jedz na ip albo umów się na jutro do swojego doktora

Do góry