reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dzięki dziewczyny za informację, zadzwonię do laboratorium i wypytam, a jak nie to na kolejnej wizycie będę nalegać.

Też tak sądzę, bo jak zobaczył moja szyjkę, to odrazu mówił, że odrazu musimy coś zadziałać i są dwa wyjścia i mi o szwie i pessarze opowiedział, i doradził pessar. Miał akurat w gabinecie.
Lepiej zrobić o parę posiewów za dużo niż o 1 za mało. Zwłaszcza, że Twoja szyjka musi jeszcze trochę wytrzymać. Ja w 1szej ciąży nie miałam nawet mierzonej szyjki, żadnego posiewu, nawet lekarz zapomniał o GBS. Szczęście, że nic się nie stalo, ale lekarze to tylko ludzie i niestety czasem warto dopytać albo się upomnieć. 😊

Jeszcze nic nie wiem, do 12 robią badania maluszkom dopiero później można się coś dowiedzieć.
Jeżeli w jakikolwiek sposób Tobie to pomoże, to 33 lata temu urodziłam się około tego tygodnia ciąży- ja 1500 gr, moja siostra 1200 gr. Jesteśmy obie zdrowe a dziś neonatologia jest lata świetlne za tym, co było w latach 80-tych. Dziewczynki są silniejsze - będzie dobrze ❤️.
Pomodliłam się za Was wczoraj i będę codziennie.

Dziewczyny, 30+5!!!! A moja kruszyna już na świecie... 1400g. O 14 godzinie.
Tylko tyle jestem w stanie napisac, bo nic nie wiem... Jestem w szoku.
Ale powien Wam tak, jak tylko Was coś boli lub niepokoi, jedzcie. U mnie zaczelo sie nagle, bole krzyzowe, co 20min, 15, 10, do szpitala od razu sie wybrałam. Jechalismy niecale pol godziny. Dojechalan majac skurcze co minutę. Ledwo dojechaliśmy. Proszę pomódlcie się w intencji mojej córeczki...
Kochana, będziemy pamiętać w modlitwie o Was :) Duzo zdrowia i dobrych lekarzy Wam życzę. Jestes Super Dzielna i Twoje Maleństwo tez - dacie radę ❤️❤️❤️

Ale powien Wam tak, jak tylko Was coś boli lub niepokoi, jedzcie. U mnie zaczelo sie nagle, bole krzyzowe, co 20min, 15, 10, do szpitala od razu sie wybrałam. Jechalismy niecale pol godziny. Dojechalan majac skurcze co minutę. Ledwo dojechaliśmy. Proszę pomódlcie się w intencji mojej córeczki...

Kochana trzymam za Was kciuki! Będzie dobrze. Trudny czas przed Wami ale 30tyg i 1400g to bardzo dużo dla takiego maluszka. Musisz być teraz silna dla malutkiej. 💞

Kochana jak już będziesz w stanie, i będziesz coś wiedzieć napisz co z malutką ❤️ i opowiedz wogole co na to lekarze? Czy mogą przyczynę znaleźć tych nagłych bóli? Co z twoją szyjką czy to przez nią?
Jestem w bardzo podobnej sytuacji jak ty byłaś kilka tygodni temu :)

Życzę Ci dużo siły! [emoji173] Tak jak już dziewczyny tutaj pisały, ja również znam przypadek dziecka urodzonego w tym samym tyg z tą samą wagą i wszystko jest wspaniale. Dziewczynka ma teraz 4 latka i jest okazem zdrowia [emoji7] Trzymam za Was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

Wow! Ale niespodzianka! Pomodlę sie😍 gratulacje!

reklama
Do góry