reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Do dziewczyn, które ruchy dziecka odczuwają niziutko - dwa lata temu rodziłam synka i też ruchy były masakrycznie nisko. Miałam wrażenie, ze dziecko za chwile włoży mi rączkę lub nozke do pochwy. Lekarz się uśmiechal, twierdzil, ze tak moze byc. Kiedys przy badaniu na fotelu, gdy wlozyl tam reke, z przejeciem zawolal, ze palcami wyczul raczke dziecka. Mały był już ułożony glowkowo, a raczki po prostu zakladal sobie za glowke 🙂

reklama
Kobietki podczytuje Was w wolnych chwilach bo jesteście super dzielne i walczycie jak lwice dla swoich maluszków;) ogrom podziwu.
Niedawno na forum pojawiła się mamusia z problemem szyjki i zagrażającym porodem przedwczesnym, polecalam jej Wasza grupę tutaj bo wiedzialam że nikt inny jak Wy nie zrozumie jej obaw tak dobrze, tutaj wzajemnie się wspieracie dzień po dniu i to jest bardzo pocieszające. Niestety historia Wioli (@Wiola35* ) miała szybkie rozwiązanie i została mamusią o wiele za wcześnie.
Teraz to Wam chciałabym polecić jeśli jeszcze tam nie trafilyscie, wątek malutkiego Dominika:) każde wsparcie chociaż wirtualne jest dla tego człowieczka i jego dzielnej rodziny na wagę złota.

Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę już tych bezpiecznych tygodni.. My dzisiaj zaczęliśmy 27 tc dopiero. Jeszcze tyle przed nami..

Wczoraj miałam bardzo dobry dzień, nic mnie nie bolało, brzuch nie napinał się tak jak ostatnio [emoji4] I już sobie pomyślałam że może to tak zostanie.. Ale dzisiaj tak bardzo boli mnie kręgosłup, że już nie wiem jak mam się ułożyć żeby było lepiej. Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby sobie ulżyć?
Ja dopiero 19+4 🥴 Ty zazdoscisz dziewczynom, ja zazdroszcze Tobie! 😁

Hehe chyba tak właśnie jest jedną zazdrości drugiej która jest dalej ❤️😁
Ja mam ostatnio jakieś dni załamki niczym się nie mogę zająć ogólnie odczuwam straszne zmęczenie senność i na jedno nie mam na nic siły a na drugie z chęcią wyskoczyła bym z tego łóżka 🙂

Dziewczyny ale ja po 4 tygodniach w łóżku już na niczym się nie mogę skupić wszystko mnie wkurza nawet jak oglądam film to myślę o czym innym a cały dzień siedzę sama mąż dopiero przyjeżdża na wieczór 🙂

Ja jestem od 17tc (już po raz drugi) a dzisiaj 33+4 i teraz czekam na 34+0 potem 35+0, 36+0 i będę przeszczesliwa.

Też mam szew, już po raz drugi, w poprzedniej ciąży dotrwałam do 37+2. Oby teraz też się udało ✊

Dotrwacie Dziewczyny.

Dziewczyny ale ja po 4 tygodniach w łóżku już na niczym się nie mogę skupić wszystko mnie wkurza nawet jak oglądam film to myślę o czym innym a cały dzień siedzę sama mąż dopiero przyjeżdża na wieczór 🙂
Uważam, że milej leżałoby się nam w łóżku, gdyby za oknem była paskudna jesień czy też zima. A tutaj proszsz... piękne słońce. Na fejsie zdjęcia rodziny, przyjaciół z wakacji - widoczki, góry, morze, uśmiechy, opalenizna 🥺 Ja jedyne co, to mogę sobie szpitalne okno na osciez otworzyć, by poczuc lato 🥺 Z nudów już sama nie wiem, co mam oglądać w telefonie. Przejrzałam już profile wszystkich byłych dziewczyn mojego narzeczonego - na fejsie, instagramie i gdzie tylko można. Nawet ich mężów i dzieci 🥴🥴 Czytam książkę za ksiazka, zapisuje jakies bzdurki z kolejnego dnia w kalendarzyku i nasluchuje odglosow remontu za oknem... Zyje od wizyty lekarza do wizyty. Mysle, co bede robic za rok w wakacje. Nawet o krotkich szyjkach juz mi sie nie chce czytac... Ech, byle jakos przezyc dzien 💪

reklama
Uważam, że milej leżałoby się nam w łóżku, gdyby za oknem była paskudna jesień czy też zima. A tutaj proszsz... piękne słońce. Na fejsie zdjęcia rodziny, przyjaciół z wakacji - widoczki, góry, morze, uśmiechy, opalenizna 🥺 Ja jedyne co, to mogę sobie szpitalne okno na osciez otworzyć, by poczuc lato 🥺 Z nudów już sama nie wiem, co mam oglądać w telefonie. Przejrzałam już profile wszystkich byłych dziewczyn mojego narzeczonego - na fejsie, instagramie i gdzie tylko można. Nawet ich mężów i dzieci 🥴🥴 Czytam książkę za ksiazka, zapisuje jakies bzdurki z kolejnego dnia w kalendarzyku i nasluchuje odglosow remontu za oknem... Zyje od wizyty lekarza do wizyty. Mysle, co bede robic za rok w wakacje. Nawet o krotkich szyjkach juz mi sie nie chce czytac... Ech, byle jakos przezyc dzien 💪
Hehe ja plus twoje doznania dokładam jeszcze całodzienne zamartwianie się plus zamartwianie się o to że jak się będę zamartwiać zaszkodzę dziecku 😁

Do góry