reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To sie ciesz, bo nie dość, ze sie czlowiek o szyjkę martwił, to Ci jeszcze lekarz ginekolog choroby psychiczne zarzuca 😂

Dwa lata temu rodziłam na tej fioletowej porodowce z wanną. Jest jeszcze zielona ale jakie są inne to nie wiem. A Ty na ktorej rodziłaś?
Ja byłam w niebieskiej tez z wanną. Nie polecam we wrześniu bo zimno bylo😂 Wydaje mi się że jest sal 4 albo 5. Ale mogę się mylić. Pamiętam że 3 obejrzeliśmy na szkole rodzenia, a jaka była okupowana właśnie i nas nie wpuscili 😂

reklama
A napiszesz mi co to.za lekarz był z Szopena? Jak nie chcesz tu to na priv... na Szopena wiem że warunki nie wyglądają tak jak PF bo mialam już "okazję" zobaczyć jak byłam na badaniach bo dostałam plemienia w 12 tyg. Ale lekarz dyżurny zajął się mną i przebadal dosyc szybko... mimo iż dopiero co skończył cesarke i byla godzina jakas 23... A o PF właśnie dużo czytałam opinie podobnych jak Twoja...
Dla innych pacjentów patologii, bo część patologii przerabiali na coś - mozey wrócili z zabiegami gin.? Fizycznie czuję się dobrze, nawet podróż samochodem mija mi zaskakująco dobrze (działa no-spa), ale psychicznie czuję straszną niepewność, w wypisie nadal mam wpisane, że poród przedwczesny zagrażający, więc lepiej bym się czuła mając opiekę 24h.
Kurczę a ja nadal w izolatce , może mnie też wypiszą w takim razie jeśli nie ma miejsc. Ktg wychodzi super zero skurczy nic mnie nie boli.

To dlaczego Ty tam jestes?? To przez to podejrzenie hipotrofii? Cos mi się wydaje, ze bedą sie grubo tlumaczyć przed Twoim lekarzem
Duphaston odstawiłam 3 tygodnie temu luteine ponad 2tygodnie , różnica jest taka że mam mniejsze uplawy tylko tyle. Od 20 paru dni funkcjonuje normalne a od tygodnia dałam sobie czadu bo się przeprowadzam i nic się nie dzieje pessar nadal super trzyma. W czwartek miałam wizytę u swojego gina mała na wskaźniku 10 poniżej jest podejrzenie hipotrofi. Kazał mi jechać na KTG w niedzielę bo to prawie 37 i ze będziemy sobie sprawdzać wszystko już raz w tygodniu do końca ciazy ale zbadal mnie i wszystko bylo idealnie standardowo jego gatka kur.. mac zaraz ciaza donoszona jak to mozliwe 😁 To wczoraj kwoka obliczyla ja na 8 precentyl i powiedziała że jest jakiś problem z przepływami. Gdzie będąc pod KTG jem słodycze i widzę że mała reaguje od razu!!!! Nie myłam się od wczoraj śmierdze jest mi strasznie duszno i siedzę w czterech ścianach tu stoi tylko łóżko i ledwo przechodzę do łazienki. Zaraz mi głowa tu nie wytrzyma !!!

Duphaston odstawiłam 3 tygodnie temu luteine ponad 2tygodnie , różnica jest taka że mam mniejsze uplawy tylko tyle. Od 20 paru dni funkcjonuje normalne a od tygodnia dałam sobie czadu bo się przeprowadzam i nic się nie dzieje pessar nadal super trzyma. W czwartek miałam wizytę u swojego gina mała na wskaźniku 10 poniżej jest podejrzenie hipotrofi. Kazał mi jechać na KTG w niedzielę bo to prawie 37 i ze będziemy sobie sprawdzać wszystko już raz w tygodniu do końca ciazy ale zbadal mnie i wszystko bylo idealnie standardowo jego gatka kur.. mac zaraz ciaza donoszona jak to mozliwe 😁 To wczoraj kwoka obliczyla ja na 8 precentyl i powiedziała że jest jakiś problem z przepływami. Gdzie będąc pod KTG jem słodycze i widzę że mała reaguje od razu!!!! Nie myłam się od wczoraj śmierdze jest mi strasznie duszno i siedzę w czterech ścianach tu stoi tylko łóżko i ledwo przechodzę do łazienki. Zaraz mi głowa tu nie wytrzyma !!!

A przez tyle tygodni mówiłam Ci, ze wszystko będzie dobrze. Ja juz czekam na opis tego co Twoj lekarz powie. Wiadomo, trzeba wszystko wykluczyć ale jestem przekonana, ze wszystko jest ok i dzidzia po prostu będzie drobna! Filigranowa dziewczynka jak mama. A co do warunkow pobytu to jest przesada. Ja bym im tam zaczeła trochę tylki suszyć. A jeść cos dostałas czy też musisz ich prosić?

reklama
Do góry