Justynka1234
Fanka BB :)
Dziewczyny przy jakiej długości szyjki macie zakładane szwy i pessary? Napiszcie proszę mniej wiecej w którym tc.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny przy jakiej długości szyjki macie zakładane szwy i pessary? Napiszcie proszę mniej wiecej w którym tc.
Nie ja nic nie czułam. Tylko przez ten czas co mam założony pessar to czuje go albo bardzo wysoko albo bardzo nisko. Do tego mam naprawdę bardzo duże uplawy na pocztku co chwilę myślałam że odchodzą mi wody ale teraz jestem już przyzwyczajona i bez wkładek a nawet podpasek nigdzie się nie ruszam.A powiedz mi jak miałaś taką krotka szyjkę i aplikowalas luteinę czy inny lek czułaś że ona jest taka krotka czy nie da się tego odczuć?
Ja miałam w dwóch ciążach zakładany szew w 17tc, na szyjke odpowiednio 16mm i 24mm.Dziewczyny przy jakiej długości szyjki macie zakładane szwy i pessary? Napiszcie proszę mniej wiecej w którym tc.
Część wgl bo my się jeszcze chyba nie poznałyśmy Ja jestem tu nowa jestem prawie w 21 tygodniu zawsze we wtorki kończę pełne tygodnie. W czwartek byłam na wizycie okazało się że moja szyjka skróciła się z 3.4 na 2.8/2.9 w ciągu dwóch tygodni lekarz pobrał mi wymaz mocno nastraszył nic nie wytłumaczył i tyle. Zamierzam dotrwać do czwartku i iść do niego na wizytę mam nadzieję że wtedy założymy pessarDziewczyny przy jakiej długości szyjki macie zakładane szwy i pessary? Napiszcie proszę mniej wiecej w którym tc.
Nie Mart się, ja naprawdę byłam dziwnym przypadkiem nawet lekarz powiedział że nie miał takiej sytuacji aby szyjka w 4 dni tak poleciała. Każda z nas jest innaKurczę to mnie trochę nastraszylas mi w czwartek gin powiedział, ze się skraca a mam teraz w czwartek znów wizyte i to będzie tydzień czasu a na niej ma mi jeszcze nie zakładać pessara bo to połówkowe
A ty który tydzień jesteś i jaką masz szyjkę? 1Dziewczyny przy jakiej długości szyjki macie zakładane szwy i pessary? Napiszcie proszę mniej wiecej w którym tc.
Mnie lekarz ostatnio powiedział, że ona to może w ciągu kilku godzin poleciećNie Mart się, ja naprawdę byłam dziwnym przypadkiem nawet lekarz powiedział że nie miał takiej sytuacji aby szyjka w 4 dni tak poleciała. Każda z nas jest inna
21 tydzien ciaży szyjka dlugosci 6mm pessar... obecnie 35 tydzien i od tygodnia zdjęty nakaz leżeniaDziewczyny przy jakiej długości szyjki macie zakładane szwy i pessary? Napiszcie proszę mniej wiecej w którym tc.
A miałaś jakieś dolegliwości? Napinanie podbrzusza lub ból okresowy?Mam pessar od 23tyg na szyjkę 2,5cm ale z rozwarciem na luźny paluch lekarza, obecnie 36 tydzień, rozwarcie na półtorej palucha i od poczatku brak większego oszczedzania, bo dwulatka w domu.