reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To teraz ja dla równowagi zacytuję moją teściową "kiedyś żadna nie miała szyjki takiej bo nie badali, teraz ciągle tylko szukają sobie chorób by leżeć na dupsku w łóżku. Kiedyś kobiety normalnie pracowały fizycznie i rodziły zdrowe dzieci. Teraz mimozy rodzą przez leżenie chorowite dzieciaki. A ogólnie to koleżanka* córki miała szyjkę 10mm i bez leków urodziła w 40tc"

*Tajemnicza koleżanka
Niestety taka jest prawda ze nasze pokolenia są słabsze ale kiedys takie sytuacje tez sie zdarzaly tylko wydaje mi sie ze kobiety mialy mniejszy problem.z zajsciem w ciążę, rodzily więcej dzieci a teraz wszędzie sie słyszy ze zajsć w ciąże czesto graniczy z cudem a po drugie donosic ciaze to kolejny cud. Dlatego dmuchamy na zimne i lepiej przesadzic w jedna strone niz pozniej zalowac cale zycie. Takze niech sobie gadaja i mysla co chca, trzeba wpuszczac jednym.uchem a wypuszczac drugim, ja sie nie przejmuje takim gadaniem😀

reklama
Hej. W ostatnia środę miałam szyjke 3 cm.i prawie w ogóle śluzu do środy. A od czwartku mam gesty galaretowaty bialomleczny (moze lekko żółty) śluz przy podcieraniu. Też tak macie? To normalne? Czy może to być objaw skracania szyjki lub rozwarcia?:/Dziś mam 23+3.

Hej. W ostatnia środę miałam szyjke 3 cm.i prawie w ogóle śluzu do środy. A od czwartku mam gesty galaretowaty bialomleczny (moze lekko żółty) śluz przy podcieraniu. Też tak macie? To normalne? Czy może to być objaw skracania szyjki lub rozwarcia?:/Dziś mam 23+3.
A bierzesz jakies leki dopochwowe? Może to jakaś infekcja i musisz zrobic posiew bo raczejj nie od szyjki, przynajmniej ja takich objawow nie mialam przy skracaniu, w ogole zadnych objawow skracania nie mialam, szlo samoistnie.

Ja mam teraz czasami śluz ale po przyjmowaniu luteiny :)

Powiedzcie bo nie wiem czy ja waryjuje czy brzuch jak wstajecie jest twardy to moja pierwsza ciąża więc nie wiem jak to powinno wyglądać? :) i jak wstaje pewnie dlatego że teraz bardzo obserwuję swój organizm czuje takie ciągnięcie brzucha na dole jutro 21 tydzień

Dziewczyny, które sa na końcówce - wczoraj mówili w radio w wiadomościach, że porodu rodzinne mają odbywać się normalnie. NFZ ma sfinansować koszty środków ochrony osobistej dla osoby towarzyszacej. Nie można też wymagać robienia testy na covid wcześniej bo porod jest zdarzeniem, którego z zasady nie da się zaplanować (w sensie kiedy będzie)

A bierzesz jakies leki dopochwowe? Może to jakaś infekcja i musisz zrobic posiew bo raczejj nie od szyjki, przynajmniej ja takich objawow nie mialam przy skracaniu, w ogole zadnych objawow skracania nie mialam, szlo samoistnie.
A to nie jest ten czop jak jest taki gęsty śluz?:/ Biorę luteine dopochwowo i czasami jak wyciagam aplikator to aż na aplikatorze jest ten śluz.

reklama
Dziewczyny, które sa na końcówce - wczoraj mówili w radio w wiadomościach, że porodu rodzinne mają odbywać się normalnie. NFZ ma sfinansować koszty środków ochrony osobistej dla osoby towarzyszacej. Nie można też wymagać robienia testy na covid wcześniej bo porod jest zdarzeniem, którego z zasady nie da się zaplanować (w sensie kiedy będzie)
Ooooo, to miejmy nadzieję, że to już szybciutko wejdzie. Byłaby to świetna wiadomość.
Ja dopiero październik i w sumie cc, ale to może chociaż mąż będzie mógł dziecko swoje zobaczyć po urodzeniu.

Do góry