reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny czuje ruchy dziecka od 19 tygodnia a od kilku dni strasznie rzadko a przecież leżę cały czas to powinnam czuć go często

Dziewczyny czuje ruchy dziecka od 19 tygodnia a od kilku dni strasznie rzadko a przecież leżę cały czas to powinnam czuć go często
Spokojnie, w tym tyhodni one są przez nas bardzo nieregularnie odczuwalne. Maluszki mają bardzo dużo miejsca i nie ma powodu do stresu. Dopiero koło 24tc zaczynają te ruchy być bardziej odczuwalne i regularne. Ważne, że czujesz je parę razy w ciągu dnia.

Dziewczyny czy was też tak bolą kości od tego leżenia dziś rano wstałam i jest jakaś masakra
To wszystko do przyzwyczajenia. Mnie już kości nie bolą. Po miesiącu leżenia. Jedynie czasami czuję ciągnięcie w dolnej części brzucha jak wstaję.
Jeśli chodzi o ruchy to my mamy 27 tydzień, i swoją małą czuję cały czas delikatnie i wcale nie często. A wszystko jest w porządku.

Dziewczyny, które sa na końcówce - wczoraj mówili w radio w wiadomościach, że porodu rodzinne mają odbywać się normalnie. NFZ ma sfinansować koszty środków ochrony osobistej dla osoby towarzyszacej. Nie można też wymagać robienia testy na covid wcześniej bo porod jest zdarzeniem, którego z zasady nie da się zaplanować (w sensie kiedy będzie)

Dziewczyno właśnie ratujesz moje resztki nadzieii na to, ze mój ukochany mąż być moze będzie mógł być zemną przy porodzie! Dzięki! 🥰

reklama
Do góry