reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej :) Dobrze, że nikt się przez weekend nie rozpakował :)
Mąż mnie wziął do moich rodziców w sobotę i dzis wróciliśmy. To był błąd bo w nocy myślałam, że mi macica wyskoczy tak się spinała. Ale do szpitala tam nie pojadę bo bym musiała do rana pewnie czekać na lekarza i by mnie tylko dobili ;)
Ale zależało mi, żeby przywieź rzeczy po Młodym dla Malutkiej :) Zobaczę, co mi jutro lekarz powie na to wszystko.

Mąż mnie wziął do moich rodziców w sobotę i dzis wróciliśmy. To był błąd bo w nocy myślałam, że mi macica wyskoczy tak się spinała. Ale do szpitala tam nie pojadę bo bym musiała do rana pewnie czekać na lekarza i by mnie tylko dobili ;)
Ale zależało mi, żeby przywieź rzeczy po Młodym dla Malutkiej :) Zobaczę, co mi jutro lekarz powie na to wszystko.
Ja też jutro wizyta, już się stresuje... A dzisiaj coś mi macica wariuje, napina się ale tylko po jednej stronie i sama już głupieje czy to skurcze, czy to mały... Ech...

Będzie dobrze 😉 bądź dobrej myśli 😁✊

Może nas już od tego leżenia wszystko leży i kłuję :) czytałam u mamygonekolog że takie leżenie cały czas też nie jest zdrowe
Rozne sa opinie na ten temat, lezenie na jedno pomaga na drugie moze szkodzic, w szpitalu po szwie dostalam zalecenie oszczędnego trybu - max 30 minut spacerkow ale lekarze ktorzy widza mnie przez chwile w szpitalu nie znają dokładnie mojego organizmu i trybu zycia - mieszkam na 4 pietrze i mysle ze te 30 min spacerkow + 2 krotne pokonanie schodow to byloby zabojstwo dla mojej szyjki. Dlatego bardziej ufam swojej ginekolog, ktora każe mi lezec. Jeszcze zdążę sie nachodzic 😀 a w tej chwili najwazniejsze jest Malenstwo i myślę ze nie warto ryzykowac i sprawdzac słuszność wypowiedzi mamyginekolog.

Ja też jutro wizyta, już się stresuje... A dzisiaj coś mi macica wariuje, napina się ale tylko po jednej stronie i sama już głupie czy to skurcze, czy to mały... Ech...
Zapytaj jutro o to lekarza... Ja kiedyś byłam na wizycie i akurat u lekarza przy nim napiął mi się brzuch po jednej stronie i że wg to skurcz...moim zdaniem nie stresuj. W sumie to 30 tc to macica już ćwiczy, tylko że u nas są kiepskie szyjki. Trzymam kciuki za jutro i będzie ok✊

[GROUP=][/GROUP]
Dziewczyny dzisiaj jest już normalnie i nie boli na szczęście😀powiem o tym wszystkim ginowi w środę. Powinnam się dowiedzieć czy zakładamy szew. Wszystko zależy od tego jak tam moja sytuacja będzie wyglądać, ale posiew już powiedział że zrobi. Ja narazie jestem na trybie oszczędnym więc nie leżę cały czas. Szczerze mówiąc to mogłabym się bardziej oszczędzać, ale ciężko jest jak dwójka dzieci w domu i dom do prowadzenia.
Super, ze wszystko się wyciszyło 🙂👍

reklama
Mam szyjkę 27mm i lejek wewnętrzny. Mówił że część szyjki która bardzo dobrze trzyma to 15mn. W 18 tc pierwszy raz mi mierzył szyjkę to była taka sama ale bez lejka. W poprzednich dwóch ciążach też mi się skracała, ale nie tak wcześnie. Mówił, że nie trzeba leżeć tylko dużo odpoczywać. No zobaczymy jaka będzie sytuacja w środę czy się coś pogorszyło.
Dlatego ja nie przyjmuje żadnych, ale to żadnych gości ;) każdy będzie miał dla Ciebie inne rady, a najczęściej będą gadać ze przesadzasz kobiety na traktorach s ciąży jeździły i rodziły itp. itd. a Ty będziesz przezywać u płakać ;) ja to się całkowicie odizolowałam, z mama i teściowa tylko gadam przez telefon i przynajmniej nikt mnie nie wyprowadza z równowagi ;)
Ja mam zupełnie odwrotnie, dosyc często ktoś mnie nawiedza, oczywiscie po wczesniejszym telefonie i sami sie obslugują a mnie wręcz wyganiają do lezenia, nawet jak wstaje do wc to zaraz pytanie po co wstajesz... masz lezec. Takze pod tym.względem.nie mogę narzekać

Do góry