reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mam tak samo - w niedziele 26+0 i do wyprawki przymierzam się najwcześniej od 30+0. Na razie mam blokadę.
Wczoraj chyba faktycznie jakaś pełnia była, miałam tak fatalną noc, ze już w myślach wybieralam rzeczy jakie wziąć do szpitala, bo byłam pewna, ze coś się dzieje. Co 2 minuty twardnienia brzucha takie po 15-20 sekund,i tak pół nocy - koło 2 przeszlo po 4 magnezach i 2 nospach. A maluszek to myślałam, ze wyjdzie z brzucha tak mnie boleśnie kopał. Strasznie spanikowałam, ale na szczęście teraz ani śladu. Tez macie takie akcje pomimo brania leków?
Czasami w nocy wybudza mnie twardnienie brzucha i to co chwilę i mija...po sobie widzę, że im wyższa ciąża, tym więcej jest takich akcji.
U mnie to od początku tego tygodnia jest częściej twardy brzuch i tylko się stesuje tym i już wizja mega krótkiej szyjki.

reklama
Ja kończę 31 tydzień 🙂 też już skompletowalam wyprawkę, tylko łóżeczko dostawne muszę jeszcze zamówić. Torba do szpitala spakowana, najmniejsze ubranka ostatnio popralam, wczoraj prasowalam😀 Wolę wcześniej, żeby mieć już święty spokój z tym i wszystko ogarnięte. Zresztą skoro teraz dostaję zadyszkę po rozwieszeniu prania to boję się pomyśleć co będzie później 😱

Ja kończę 31 tydzień 🙂 też już skompletowalam wyprawkę, tylko łóżeczko dostawne muszę jeszcze zamówić. Torba do szpitala spakowana, najmniejsze ubranka ostatnio popralam, wczoraj prasowalam😀 Wolę wcześniej, żeby mieć już święty spokój z tym i wszystko ogarnięte. Zresztą skoro teraz dostaję zadyszkę po rozwieszeniu prania to boję się pomyśleć co będzie później 😱
To też prawie ten sam termin 👍

Ja mam tak samo - w niedziele 26+0 i do wyprawki przymierzam się najwcześniej od 30+0. Na razie mam blokadę.
Wczoraj chyba faktycznie jakaś pełnia była, miałam tak fatalną noc, ze już w myślach wybieralam rzeczy jakie wziąć do szpitala, bo byłam pewna, ze coś się dzieje. Co 2 minuty twardnienia brzucha takie po 15-20 sekund,i tak pół nocy - koło 2 przeszlo po 4 magnezach i 2 nospach. A maluszek to myślałam, ze wyjdzie z brzucha tak mnie boleśnie kopał. Strasznie spanikowałam, ale na szczęście teraz ani śladu. Tez macie takie akcje pomimo brania leków?
Tak :) każdego dnia coś boli, coś się napina, pojawiają się skurcze :) mimo leków i oszczędzania

Ja miałam że 2 tygodnie temu taki epizod w nocy, że 2 razy stwardniał. Mi brzuch w odstępie 40 minut, ale po nim miałam normalnie jakby zakwasy na brzuchu.
Generalnie to moja 5 ciąża (4 tak daleko) i bij zabij, no nie wiem które to te źle twardnienie brzucha i skurcze... 🙈 Czesniej mam w ciągu dnia takie jakby wypychanie miejscowe na brzuchu, czasem wydaje mi się, że to mały. No i jak zwlekam z pójściem do toalety na siku to odczuwam dyskomfort, i zauważyłam, że jak mam problem z 💩, wzdęcia to częściej jest ten dyskomfort.
Mam co jakiś czas takie klujace bóle raz z lewej strony raz z prawej jakby przy więzadłach.

No macie racje hehe tyle, ze z tych nerwów półgodziny przesiedziałam w łazience, potem już tylko wymioty, córkę obudziłam i na kolanach przy muszli z córka za plecami spędziĺam poranek. Ja chyba nie lubię wizyt. Boję się, ze ta moja cukrzyca szkodzi dziecku, a ja nic o tym nie wiem. Jutro zaczynam 36 tydzień i coraz trudniej mi uwierzyć, ze dociągnę do 38. Gdy byłam w 30 to wydawało mi się, ze przechytrzyłam tą szyjkę heh
Kobieto już 36tc! Między nami jest 5dni różnicy ja mam 36+4tc 😉 to już czas skreślać dni do 37+0. Teraz szyjka bedzie się skracać raczej. Spokojnie nie urodzisz tak szybko 😁 chciałabyś 😁

Teraz do 38! Ale jesteś zachłanna 😁 Ja się boje żeby do 37 dociągnąć 😣

Teściowa jak trąba powietrzna. Wizytę mam na 17.20 ale do Rzeszowa mam 80 km więc po 15 muszę wyjechać. Z córką do porodu lajtowo pojechalam, prysznic wziełam, podwozie sie jeszcze ogarnęło, torbę dopoakowałam i jechałam z takim uśmiechem, ze pod profamilią skurcze mi przeszły, a wody plynęeeełyyy hehe teraz też bym tsk chciała. Tyle, ze lekarz mi wrózy, ze mogę w samochodzie urodzić ale jadę do Rzeszowa jakąś godzinę więc jezeli odrazu wsiadę do auta, to dojadę... chociaż trochę nie wierze w to "wróżenie"... a Wy daleko macie do szpitala?
W nocy mam 5minut, ale za dnia 40minut przy dobrych wiatrach i omijaniu korków. Już mam w aucie folię i podkłady higieniczne bo mam schize, że zabrudze moje auto bo oczywiście Mąż swoje sprzedaje i postawił je w centrum miasta tam gdzie Janusze kupują swoje wozy...

Ze stresu... u mnie to taka reakcja. Ja dziękuję wszystkim świętym za to, ze pod czas porodu z córką bylam szczęśliwa i wyluzowana inaczej cała sala byłaby do sterylizacjii razem z personelem. U mnie w nocy cukier 97 ale podejżewam stres i fakt, ze źle sypiam, bo rano to już dzisiaj nie mierzylam - miałabym pewnie z e150 ze stresu. Wiesz, z tego co mi lekarz mówił, to najgorsza jest cukrzyca, którą kobieta miała jeszcze przed ciążą. U nas - w naszej cukrzycy ciężarnych bardziej grozi to makrosomią plodu. Szkoda, ze dopiero teraz mi to powiedział, a nie w 25 tyg to mniej bym się stresowała. Mój syn ostatnio na usg w 32tyg ważył niecale 2kg myślicie, ze przez 3tyg mógł nagle przytyć kilogram czy ja sobie wkręcam?
W ostatnich tygodniach "tyją" na potęgę mój od 32tc do ostatniego wtorku prawie kilogram "utył"

reklama
Miałam takie noce. Na szczęście mój odpuszczał przy muzyce. Telefon obok łóżka cała noc musiał grać muzykę klasyczną. Wyłączyłam to zaraz znowu kopał mi wnętrzności

Do góry