reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A kolka nerkowa? Jak byłam w szpitalu to była dziewczyna w ciazy z kolka i z bólu po ścianach chodziła. Koleżanka też dostała w ciazy ataku kolki i myślała, że rodzi, bo to podobno boli tak samo, jak nie bardziej niż porod:/
Diagnozą była infekcja. Moje pytanie odnosi się do postawionej diagnozy i czy to jest możliwe, ze infekcja powoduje tak silne skurcze, bóle.

reklama
Witajcie, pisałam już wcześniej o moim problemie, ale teraz już wiem co mi dolega, natomiast nie wiem czy to jak się czuje, można podpiąć pod diagnozę. Od piątku leżę z silnymi bólami i skurczami. Byłam w poniedziałek rano w szpitalu na badaniach, okazało się ze mam infekcje, która podrażniają szyjkę, wywołuje te bóle. Dostałam kodeinę i jedna globulke clotri...mazolu 500mg
Do dziś mam bardzo silne skurcze, jest mi ciezko chodzić. Boli mnie od pępka do samego dołu a momentami aż do kości ogonowej. Chciałabym zapytać Was, czy to jest możliwe ze infekcja wywołuje aż tak silne bóle? Nikt nie mierzył szyjki, lekarka nie mogła jej znaleźć, a jak się udało to zrobiła mi jakiś test, którego wynik mówi o tym, czy zacznę rodzic w przeciągu 2 tygodni. Nie mieszkam w Polsce i tutaj troszkę i inaczej prowadzi się ciąże.
bardzo się martwię czy wszystko jest ok, to dopiero 24 tydzień ciąży
z góry dziękuje za odpowiedzi
Na infekcje to może antybiotyk by się przydał i pożądane usg, nie może znaleźć szyjki? Wypadałoby to zbadać na fotelu i usg przezpochwowym, wtedy będzie widać co się z nią dzieje...

Diagnozą była infekcja. Moje pytanie odnosi się do postawionej diagnozy i czy to jest możliwe, ze infekcja powoduje tak silne skurcze, bóle.
Na skurcze i bóle można brać nospe i magnez, luteinę to taka podstawa w przypadku takich dolegliwości, bo jak się rozkręca to w końcu doprowadza do porodu... Ja bym trochę ich cisnęła i nie dawała za wygraną...

Na infekcje to może antybiotyk by się przydał i pożądane usg, nie może znaleźć szyjki? Wypadałoby to zbadać na fotelu i usg przezpochwowym, wtedy będzie widać co się z nią dzieje...
Byłam badana ginekologicznie, i szyjka była „schowana” ale w końcu ja lekarka znalazła
A jaka to infekcja? Ja mam grzybicę ale boleć mnie nie boli nic
Infekcja pochwy, taka diagnoza była

reklama
Do góry