reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny pocieszcie mnie :( juz miałam Lepsze nocki, a dziś znowu sie mordowała chyba o 3 zasnelam, a i tak z 5razy siku chodziła, leże nieprzytomna boli mnie głowa i mi slabo. Nie działa juz na mnie melisa :( i myślę co bedzie dziś za noc choć wiem ze to bledne kolo. Jak tak dalej pojdzie to się wykończe ;(((
Znam ten ból, też to przechodziłam, teraz przeszło od momentu jak biorę leki na nadciśnienie, działają na mnie nasennie. Ja już zaczęłam puszczać sobie nawet biały szum, mój ulubiony to wodospad, czasem przy tym odlatywalam... Były noce ze Mały kotlowal się prawie całą noc, teraz wstaje na siku i dalej w kimę ale budzę się bardzo wcześnie, natomiast zasypiam ok 22. Z córką miałam podobnie, w nocy oglądałam filmy a w dzień odsypiałam, teraz nie ma opcji, jak córka nie chodzi do przedszkola, czasem tylko pójdę z nią na drzemke. Nie wiem co Ci poradzić, bezsenność to też problem ciążowy, może minie...

reklama
Cześć dziewczyny ja leżę od 2 tygodni a przede mną jeszcze 10 lekarz nie daje szansy na donoszeniem później niż 34 tydzien. Aktualnie 24 tydzień. Jak się czujecie jak samopoczucie ??? U mnie problemy z zalatwianiem i przez to brzuch boli 🙁 czy któraś też ma jeszcze tak duzo leżenia ?
Tak, ja leze juz od baardzo dawna, w 18tc byl szew, a teraz zaczynam 26tc i mam taka zgage, ze nie wyrabiam. Termin mam na 13.08, sle do tego czasu na pewno nie wyleze, chocby dlatego, ze mam cukrzyce c. i pewnie wczesniej bedzie cc, o ile wczesniej szyja nie pusci :/

Hej . Melduje ze urodziłam sn wczoraj o godz 9. Synuś jest malutki ma 2700 g i 54 cm dlugi :) w sobotę o 20 zaczął mnie mocniej bolec brzuch i kręgosłup. O 22 juz były skurcze co 13 minut. Bolało strasznie ale mam z głowy poród i teraz zapomina się bol. Teraz mam inne zmartwienia. ZostalAm nacieta i boli.. krwawię obficie i nie mam pokarmu :/ tzn takie kropelki tylko... a mały nie chce jeszcze ssać tylko śpi ciągle. Nawet sztucznego mm nie chce pić.
Gratuluję udanego synusia🧡🧡🧡

Znam ten ból, też to przechodziłam, teraz przeszło od momentu jak biorę leki na nadciśnienie, działają na mnie nasennie. Ja już zaczęłam puszczać sobie nawet biały szum, mój ulubiony to wodospad, czasem przy tym odlatywalam... Były noce ze Mały kotlowal się prawie całą noc, teraz wstaje na siku i dalej w kimę ale budzę się bardzo wcześnie, natomiast zasypiam ok 22. Z córką miałam podobnie, w nocy oglądałam filmy a w dzień odsypiałam, teraz nie ma opcji, jak córka nie chodzi do przedszkola, czasem tylko pójdę z nią na drzemke. Nie wiem co Ci poradzić, bezsenność to też problem ciążowy, może minie...
Są fajne apki na telefon z białym szumem. Uwielbiam deszcz o szybę. Córkę usypiał odgłos suszarki albo pralki ;)

Witajcie, pisałam już wcześniej o moim problemie, ale teraz już wiem co mi dolega, natomiast nie wiem czy to jak się czuje, można podpiąć pod diagnozę. Od piątku leżę z silnymi bólami i skurczami. Byłam w poniedziałek rano w szpitalu na badaniach, okazało się ze mam infekcje, która podrażniają szyjkę, wywołuje te bóle. Dostałam kodeinę i jedna globulke clotri...mazolu 500mg
Do dziś mam bardzo silne skurcze, jest mi ciezko chodzić. Boli mnie od pępka do samego dołu a momentami aż do kości ogonowej. Chciałabym zapytać Was, czy to jest możliwe ze infekcja wywołuje aż tak silne bóle? Nikt nie mierzył szyjki, lekarka nie mogła jej znaleźć, a jak się udało to zrobiła mi jakiś test, którego wynik mówi o tym, czy zacznę rodzic w przeciągu 2 tygodni. Nie mieszkam w Polsce i tutaj troszkę i inaczej prowadzi się ciąże.
bardzo się martwię czy wszystko jest ok, to dopiero 24 tydzień ciąży
z góry dziękuje za odpowiedzi

Witajcie, pisałam już wcześniej o moim problemie, ale teraz już wiem co mi dolega, natomiast nie wiem czy to jak się czuje, można podpiąć pod diagnozę. Od piątku leżę z silnymi bólami i skurczami. Byłam w poniedziałek rano w szpitalu na badaniach, okazało się ze mam infekcje, która podrażniają szyjkę, wywołuje te bóle. Dostałam kodeinę i jedna globulke clotri...mazolu 500mg
Do dziś mam bardzo silne skurcze, jest mi ciezko chodzić. Boli mnie od pępka do samego dołu a momentami aż do kości ogonowej. Chciałabym zapytać Was, czy to jest możliwe ze infekcja wywołuje aż tak silne bóle? Nikt nie mierzył szyjki, lekarka nie mogła jej znaleźć, a jak się udało to zrobiła mi jakiś test, którego wynik mówi o tym, czy zacznę rodzic w przeciągu 2 tygodni. Nie mieszkam w Polsce i tutaj troszkę i inaczej prowadzi się ciąże.
bardzo się martwię czy wszystko jest ok, to dopiero 24 tydzień ciąży
z góry dziękuje za odpowiedzi
Hmmm, ciężko stwierdzić. Raczej nie powinno być skurczy a infekcja też aż tak nie doskwiera. Masz możliwość pójść do polskiego lekarza? Może to inne sprawy, nieciazowe np. wyrostek?

Hmmm, ciężko stwierdzić. Raczej nie powinno być skurczy a infekcja też aż tak nie doskwiera. Masz możliwość pójść do polskiego lekarza? Może to inne sprawy, nieciazowe np. wyrostek?
Wydaje mi się, ze wyrostek odpada, nie boli mnie w ogóle w miejscu gdzie on się znajduje. Brzuch przy każdym skurczu twardnieje, a ból jest nieomal taki jak skurcze porodowe

Wydaje mi się, ze wyrostek odpada, nie boli mnie w ogóle w miejscu gdzie on się znajduje. Brzuch przy każdym skurczu twardnieje, a ból jest nieomal taki jak skurcze porodowe
To dziwne, że Cię nie zostawili na obserwacji. Jeśli te bóle są tak silne to ja bym pojechała jeszcze raz i niech sprawdza co i jak.

reklama
To dziwne, że Cię nie zostawili na obserwacji. Jeśli te bóle są tak silne to ja bym pojechała jeszcze raz i niech sprawdza co i jak.
A kolka nerkowa? Jak byłam w szpitalu to była dziewczyna w ciazy z kolka i z bólu po ścianach chodziła. Koleżanka też dostała w ciazy ataku kolki i myślała, że rodzi, bo to podobno boli tak samo, jak nie bardziej niż porod:/

Do góry