reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A kolka nerkowa? Jak byłam w szpitalu to była dziewczyna w ciazy z kolka i z bólu po ścianach chodziła. Koleżanka też dostała w ciazy ataku kolki i myślała, że rodzi, bo to podobno boli tak samo, jak nie bardziej niż porod:/
Diagnozą była infekcja. Moje pytanie odnosi się do postawionej diagnozy i czy to jest możliwe, ze infekcja powoduje tak silne skurcze, bóle.

reklama
Witajcie, pisałam już wcześniej o moim problemie, ale teraz już wiem co mi dolega, natomiast nie wiem czy to jak się czuje, można podpiąć pod diagnozę. Od piątku leżę z silnymi bólami i skurczami. Byłam w poniedziałek rano w szpitalu na badaniach, okazało się ze mam infekcje, która podrażniają szyjkę, wywołuje te bóle. Dostałam kodeinę i jedna globulke clotri...mazolu 500mg
Do dziś mam bardzo silne skurcze, jest mi ciezko chodzić. Boli mnie od pępka do samego dołu a momentami aż do kości ogonowej. Chciałabym zapytać Was, czy to jest możliwe ze infekcja wywołuje aż tak silne bóle? Nikt nie mierzył szyjki, lekarka nie mogła jej znaleźć, a jak się udało to zrobiła mi jakiś test, którego wynik mówi o tym, czy zacznę rodzic w przeciągu 2 tygodni. Nie mieszkam w Polsce i tutaj troszkę i inaczej prowadzi się ciąże.
bardzo się martwię czy wszystko jest ok, to dopiero 24 tydzień ciąży
z góry dziękuje za odpowiedzi
Na infekcje to może antybiotyk by się przydał i pożądane usg, nie może znaleźć szyjki? Wypadałoby to zbadać na fotelu i usg przezpochwowym, wtedy będzie widać co się z nią dzieje...

Diagnozą była infekcja. Moje pytanie odnosi się do postawionej diagnozy i czy to jest możliwe, ze infekcja powoduje tak silne skurcze, bóle.
Na skurcze i bóle można brać nospe i magnez, luteinę to taka podstawa w przypadku takich dolegliwości, bo jak się rozkręca to w końcu doprowadza do porodu... Ja bym trochę ich cisnęła i nie dawała za wygraną...

Na infekcje to może antybiotyk by się przydał i pożądane usg, nie może znaleźć szyjki? Wypadałoby to zbadać na fotelu i usg przezpochwowym, wtedy będzie widać co się z nią dzieje...
Byłam badana ginekologicznie, i szyjka była „schowana” ale w końcu ja lekarka znalazła
A jaka to infekcja? Ja mam grzybicę ale boleć mnie nie boli nic
Infekcja pochwy, taka diagnoza była

reklama
Do góry