reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mleko powstaje z krwii a nie treści żołądka 😂 Jem wszystko i małej nic nie jest. Nie ma diety matki karmiącej.
Mi po porodzie naturalnym na rane pomagało też Tantum Rosa

Spokojnie mi to zajęło 2 tygodnie i podobnie jak u ciebie, zaraz po wstaniu brzuch cały czas napiety. Powolutku sie rozruszasz. Ja tez zaczynałam od układania ciuchów w szafie u córki :)
A mi córcia sie przeziębiła i muszę choć 2 dni wytrzymac. Obym teraz nie rodziła , serce by mi pękło jak bym ja musiała chora w domu zostawić.
I po jakim czasie od 'ruszania się ' urodziłaś?

Mleko powstaje z krwii a nie treści żołądka 😂 Jem wszystko i małej nic nie jest. Nie ma diety matki karmiącej.
Mi po porodzie naturalnym na rane pomagało też Tantum Rosa
Ja jem totalnie wszystko tylko jakoś czosnku i kapusty nie. Lekarz mówi że młoda zadowolona, nie narzeka na brzuszek. Orzechy położna radziła jeść po kilka, nie 3 garści.

Magdalenka Cookie miała zapewne na myśli środek na F do rozpuszczania w mleku, można też w wodzie. Ale nie wiem czy Tobie można, bo to ze słodu jęczmiennego, gluten.

Kurde dziewczyny cały czas mam taki ciągnący bol zwłaszcza w prawym boku :/ trochę jak na okres :/ ale wytrzymywalny, za cholerę nie wiem co to, troche jestem przerażona :/ nie wiem czy jechać na izbę :/ ale to chyba nie skurcza bo to ciągnie cały czas :/

@KiniakB mislam tak z 2 razy w ok 32tc brałam nospe dodatkowo i omagalo mi ruszanie biodrami w pozycji na czworaka (oparte ręce na kanapie) i mocne wdechy. Dzwoniłam do lekarza i mówił że jak ból ciągły to nie skurcze, ale jeśli nie minie mam jechać na IP.
U mnie ból był znośny, ale naprawdę silny. Takie ataki trzymały mnie po 2h i mijały.

Cześć dziewczyny, dołączam do was z problemem skracającej szyjki 1, 3cm, dziś 25t+4d, jestem w szpitalu miałam podany steryd i założony pessar, być może jutro wyjdę do domu.
Powiedzcie mi jak funkcjonujecie na codzień z pessarem.? Szczerze mówiąc jeszcze niewiele wiem... Oszczędzać się, więcej leżeć.. Wstawać tylko do toalety i pod prysznic? Czy można trochę pochodzić czy posiedzieć itd... Jeszcze nie pytałam lekarzy a ciekawość jest, może się podzielicie doświadczeniami 🙂 pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny, dołączam do was z problemem skracającej szyjki 1, 3cm, dziś 25t+4d, jestem w szpitalu miałam podany steryd i założony pessar, być może jutro wyjdę do domu.
Powiedzcie mi jak funkcjonujecie na codzień z pessarem.? Szczerze mówiąc jeszcze niewiele wiem... Oszczędzać się, więcej leżeć.. Wstawać tylko do toalety i pod prysznic? Czy można trochę pochodzić czy posiedzieć itd... Jeszcze nie pytałam lekarzy a ciekawość jest, może się podzielicie doświadczeniami 🙂 pozdrawiam
Ja z pessarem założonym w 15tc pracowałam do 7 mies. Później w domu sobie polegiwalal, ale powoli robiłam co mogłam obiad czy pranie. Tylko nic nie dźwigałam
Lekarz Ci wszystko powie. Wiele dziewczyn ma zalecone więcej leżeć. Ogólnie oszczędny tryb życia trzeba prowadzić.

Do góry