reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jeszcze jedno dziewczyny. Pytałam się o ten posiew moczu i o dziwo czysto żadnych bakterii nie ma. Niby fajnie tylko skąd było u mnie te ciągle parcie na pecherz i bol w dole brzucha?

Podejrzewam, że to wynika z ułożenia dziecka. Ja też mam czeste parcie na pęcherz, a dziecko ulozone jest posladkowo.
Może i macie racje. Bo wtedy na usg wyszło ze ułożone główka w dol. Dodatkowo jeszcze napiera na szyjke i pewnie też skraca... ale od wczoraj tych boli nie mam w podbrzuszu i takiego parcia na pecherz nie mam. Mi to się widzi że to bolało mnie ciągle podbrzusze od tego ciągłego spięcia i twardnienia. I stąd ten ucisk na dole i ciągle parcie na pecherz. Ale nospa lub magnez mi pomagają na twardnienia. Ciekawe jak moja szyjka się miewa.

Może i macie racje. Bo wtedy na usg wyszło ze ułożone główka w dol. Dodatkowo jeszcze napiera na szyjke i pewnie też skraca... ale od wczoraj tych boli nie mam w podbrzuszu i takiego parcia na pecherz nie mam. Mi to się widzi że to bolało mnie ciągle podbrzusze od tego ciągłego spięcia i twardnienia. I stąd ten ucisk na dole i ciągle parcie na pecherz. Ale nospa lub magnez mi pomagają na twardnienia. Ciekawe jak moja szyjka się miewa.
Ja w szpitalu zapytałam lekarki czy jak dziecko kopie tak nisko to czy może w ten sposób skracac szyjke, to powiedziała, że nie.

Ja w szpitalu zapytałam lekarki czy jak dziecko kopie tak nisko to czy może w ten sposób skracac szyjke, to powiedziała, że nie.
Może to dobrze. U mnie na pewno ostatnio szyjka skróciła się w jeden dzień tak bardzo przez ten ból podbrzusza. Ja myślałam ze to wina infekcji pęcherza a to były skurcze. A czy przy założonym pessarze jak są skurcze to pessar coś daje? Czy mimo pessara skurcze powodują skracanie sie szyjki?

Mój lekarz powiedział, że gdybym nie miała pessara to szyjka już by dawno mi się skrociła przy skurczach które odczuwałam. On ma za zadanie przejmować cały ciężar który spoczywalby tylko na samej szyjce. Póki co odkąd czułam skurcze szyjka ładna jest. Nie wiem ile dokładnie ma, ale wg lekarza jest duga i pessar spełnia swoją rolę. Za 2 tyg mam wizytę i będę więcej wiedziała. U mnie jeszcze jakiś miesiąc i zdejmie go.

reklama
Mój lekarz powiedział, że gdybym nie miała pessara to szyjka już by dawno mi się skrociła przy skurczach które odczuwałam. On ma za zadanie przejmować cały ciężar który spoczywalby tylko na samej szyjce. Póki co odkąd czułam skurcze szyjka ładna jest. Nie wiem ile dokładnie ma, ale wg lekarza jest duga i pessar spełnia swoją rolę. Za 2 tyg mam wizytę i będę więcej wiedziała. U mnie jeszcze jakiś miesiąc i zdejmie go.
To już bliżej jak dalej .gratulacje 😊 juz jest bezpiecznie. Oby i mi wyciszony się te skurcze i będzie lepiej. Tylko one się mnie trzymają aż zza bardzo.to mnie martwi. Czy za słabe leki mam czy co... a wy całą ciążę odczuwalyscie skurcze ? Może po prostu tak będę mieć do końca i nie urodze wcześniej. . Oby ...

Do góry