reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dopiero miałam ja jeden raz mierzona w 16 tygodniu wiec nie wiem, kolejny pomiar będzie 4 listopada więc wtedy się okaze czy sie skrwca czy nie. A w tamtej ciazy nie miałam nic założone, lezalam 24 godziny na dobe i wstawalam tylko do wc.
To trzymam kciuki żeby tym razem było wszystko ok:)jeśli możesz to napisz po wizycie co z tą szyjka. Pozdrawiam

reklama
Czemu musisz leżeć? Masz założony szew? W którym jesteś tygodniu?
Zdiagnozowano u mnie niewydolność szyjki, która miała wczoraj 17.6 mm ( w poniedziałek miała 15.9mm)
W tym tygodniu miałam mieć zakładany pessar, ale na posiewie wyszła infekcja i jestem na lekach do poniedziałku i leżeniu. Dziś mam 24+0. - właśnie nie rozumiem nadal tego liczenia. Mam taką aplikację która pokazuje mi ile dni zostało, który tydzień itd. Dziś pokazuje 24+0 (zgodnie z usg) ale oznajmia że jestem w 25 tygodniu. To samo inny kalkulator w necie.
Jak Wy to rozumiecie?

Zdiagnozowano u mnie niewydolność szyjki, która miała wczoraj 17.6 mm ( w poniedziałek miała 15.9mm)
W tym tygodniu miałam mieć zakładany pessar, ale na posiewie wyszła infekcja i jestem na lekach do poniedziałku i leżeniu. Dziś mam 24+0. - właśnie nie rozumiem nadal tego liczenia. Mam taką aplikację która pokazuje mi ile dni zostało, który tydzień itd. Dziś pokazuje 24+0 (zgodnie z usg) ale oznajmia że jestem w 25 tygodniu. To samo inny kalkulator w necie.
Jak Wy to rozumiecie?
Czyli się wydluzyla. To dobrze. To pierwsza ciaza? U mnie też zawsze aplikacja pokazywała inaczej, lekarz też inaczej liczył. Zawsze sugerowalam się lekarzem a nie aplikacja.

Bo 24t0d to chyba rozpoczęty 25 tydzień więc dlatego tak Ci pokazuje;) dobrze że Ci się szyjka wydluzyla, wylecza infekcje, założą pessar i będziesz spokojniejsza:)

Czyli się wydluzyla. To dobrze. To pierwsza ciaza? U mnie też zawsze aplikacja pokazywała inaczej, lekarz też inaczej liczył. Zawsze sugerowalam się lekarzem a nie aplikacja.
Pierwsza ciąża, jestem kłębkiem nerwów, nawet boję się na chwilę wstać żeby szyjki nie obciążać :/ to dobrze, ale u mnie ta szyjka skacze. A Ty w którym tygodniu jesteś?

reklama
Pierwsza ciąża, jestem kłębkiem nerwów, nawet boję się na chwilę wstać żeby szyjki nie obciążać :/ to dobrze, ale u mnie ta szyjka skacze. A Ty w którym tygodniu jesteś?
Ja jeszcze nie jestem w żadnym tyg, ale doskonale Cię rozumiem, bo w pierwszej ciazy miałam szew od 26tyg. Teraz powoli myślę o kolejnym dziecku, ale boję się powtórki. No i w domu mam 2 latke, która nie pozwoli mi leżeć.
Dla pocieszenia dodam, że córkę urodziłam po terminie a od zdjęcia szwu na początku 37tyg robiłam wszystko a córka i tak nie chciała wyjść, także glowa do gory i wszystko będzie ok:) Podobno z krążkiem nie trzeba ciągle leżeć i można w miarę normalnie funkcjonowac, ale to wszystko zależy od lekarza prowadzącego.

Do góry