monitkaz
Fanka BB :)
Wiesz co mi ja mialam brac nospę 3x1 (6,14,22)
I miałam brac ciągle a nie wtedy kiedy twardy brzuch sie robil, bo na poczatku bralam jak mi pasowalo ale nie mialo to sensu.
Ja teraz taka fifa rafa jestem bo juz ponad 39 tydz. Ja latałam do swojego lekarza min 1x w tyg PRYWATNIE :O. A jak wypadlo ze cos mi sie działo a moj doktor tego dnia byl w innym mieście to leciałam do szpitala magne b6 bralam do 6 tabletek lub 3 tabletki magne b6 FORTE. Dodatkowo bralam jeszcze aspargin to jest tez magnez ale z potasem no i ta nospa aa i 400 mg na dzień luteiny i zastrzyki clexane a jak wychodziłam z domu to oprocz portfela w torebce gora leków także nie Ty jedna panikujesz to twoja pierwsza ciąża?
Tak moja 1 ciaza i jeszcze podejrzenie toksoplazmozy. Moja ginekolog na poczatku byla ok, teraz zaczela mnie strasznie wkurzac. Tak jakby ona nie do konca wiedziala co mi dolega i co mi poradzic. Mowi do mnie, ze to moze macica....aha. Dlatego ja histeryzuje, bo masa z was ma wlasnie magnez i no spe, a ja mam tylko w zaleceniach luteine i zawsze podkresla "jakby sie cos dziala, to Prosze jechac do szpitala". Pamietam, ze moja ciotka jak byla w ciazy to tez brala no spe. Ciekawe czemu mi tego nie polecila? Hmm....clexane to mi zapisala na niewydolnosc zylna od poczatku ciazy, ale ja nie biore, bo ja nie zrobie sobie zastrzyku. Nie ma upalow dam rade. To jak mi daje karte z wizyty to zawsze wpisuje - pacjentka nie stosuje.