reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tez od początku mam acard - który chcą mi odstawić w 26 tygodniu, zastrzyki będę stosować do końca + w połogu, luteinę i magnez tez stosuje ale to przez skracanie się szyjki

reklama
Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z szwem zakładanym przed ciążą przez powłoki brzuszne w Łodzi bądź Warszawie? niestety tylko ta opcja mi została na 2 dziecko. 1 ciąże synka straciłam w 20 Tc-, z drugą ciążą miałam założony szew McDonalda (12-13t.c.) i musieli dołożyć mi pessar szew nie dawał rady, leżałam praktycznie cała ciąże w szpitalu, cały czas na siarczanie magnesu i clexane.
Szew założyli Ci wcześnie, jak bardzo Ci się szyjka skróciła? W którym tygodniu urodziłaś ? Jestem w 21 tyg - mam 17 mm i ujście lejkowate :( mam nadzieje, ze dotrwamy jak najdłużej ...

Dziewczyny mam pytanie, jak odczuwalyscie skurcze przy skracaniu się szyjki moglyscie zażyć Nospe by złagodzić je??

Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z szwem zakładanym przed ciążą przez powłoki brzuszne w Łodzi bądź Warszawie? niestety tylko ta opcja mi została na 2 dziecko. 1 ciąże synka straciłam w 20 Tc-, z drugą ciążą miałam założony szew McDonalda (12-13t.c.) i musieli dołożyć mi pessar szew nie dawał rady, leżałam praktycznie cała ciąże w szpitalu, cały czas na siarczanie magnesu i clexane.
Na Facebooku jest grupa wsparcia z TAC. Sa tam dziewczyny po zalozeniu pasa przez powloki brzuszne. Polecam

Szew założyli Ci wcześnie, jak bardzo Ci się szyjka skróciła? W którym tygodniu urodziłaś ? Jestem w 21 tyg - mam 17 mm i ujście lejkowate :( mam nadzieje, ze dotrwamy jak najdłużej ...
Szyjka była długa ale rozwarcie było w 12tc, ale to pessar mi szyjke utrzymywał. Ujście tak samo miałam lejkowate, poproś o pessar może.

Jest możliwość, że przy szwie odchodzi czop? Odchodzący czop znaczy rowieranie szyjki. A jak szyjka się rozwiera nie powinno być krwawienie że względu na szew?

Jest możliwość, że przy szwie odchodzi czop? Odchodzący czop znaczy rowieranie szyjki. A jak szyjka się rozwiera nie powinno być krwawienie że względu na szew?
Czop może zacząć odchodzic nawet 4 tygodnie przed porodem. Nie wiem czy szew coś zmienia, ale jeśli masz więcej wydzieliny to zrobiłabym posiew bo może to jakaś infekcja?

Nie, nie chodzi o wydzieline i infekcje. Chodzi o czop, i ciążę z szwem. Byłam pewna, że jak szyjka się rozwiera będzie krwawienie, a odchodzi czop. Kończę 34 tydzień, więc nie panikuje, jedynie chciałam zapytać jak to się ma do fizjlogi:)
Czop może zacząć odchodzic nawet 4 tygodnie przed porodem. Nie wiem czy szew coś zmienia, ale jeśli masz więcej wydzieliny to zrobiłabym posiew bo może to jakaś infekcja?

reklama

Ja mam mieć zakładana taśmę, ale dopiero niedawno urodziłam i będę dopiero ten temat ogarniać.
Mi lekarz mówił ze zakładają go tylko w Łodzi teraz

Do góry