reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Przez te ostatnie 3tygodnie to bardzo dużo leżałam, bo zrobiło się rozwarcie na 3cm i szew się zsunął, a chciałam jeszcze trochę wytrwać. Szew ściągnięty 9.04 i już od tego czasu zaczęłam więcej robic, od poniedziałku już robię tyle na ile mam siły, już i w mieszkaniu dużo ogarniam, chodzę do sklepu, ale na razie nic się nie dzieje i czuje się całkiem dobrze. We wtorek byłam na kontrolnym ktg i nie było żadnych skurczy, także czekam :)

Też chcialabym byc już "wolna" :) i troche sie rozruszac :)

reklama
Szczerze to teraz jak więcej robię i się ruszam czuje się o wiele lepiej, jak więcej leżałam to ciagle czułam się zmęczona pomimo ze praktycznie nic nie robiłam,l

Tak , to prawda. Tez tak uważam, że to leżenie męczy bardziej niz robienie czekogolwiek. A od tego leżenia czuje jak mi sie w ogóle nic nie.chce kompletnie...

Szczerze to teraz jak więcej robię i się ruszam czuje się o wiele lepiej, jak więcej leżałam to ciagle czułam się zmęczona pomimo ze praktycznie nic nie robiłam,l
Też tak mam, dużo leżę, w sumie w większości dnia ale np. Jak mam rano (o ile 12 można nazwać rano :D) wstać, ubrać się to masakra, z tego lenistwa nic się nie chce. Ale zazdroszczę, nie mogę się doczekać kiedy mi stuknie ten 30 tydz.

Hej dziewczyny pocieszcie mnie, bo mam załamke. Czy to możliwe żebym w 1 ciazy startowala z szyjka 32 mm A teraz miala szyjke na 14 mm? Bylam dzis u innego gina super fachowiec I powiedział że moja szyjka (nie jestem w ciazy jeszcze) ma 14 mm. To jakim cudem w 1 ciazy gdzoe sie skracala w 22 tc mam wpisane w karte 32 mm??? Jak mi o tym powiedział to mnie zatkało I nie wiedziałam co mam mu powiedzieć I nie zapytałam ale mam wizytę w maju to dopytam. Aczkolwiek jestem przerażona

Też tak mam, dużo leżę, w sumie w większości dnia ale np. Jak mam rano (o ile 12 można nazwać rano :D) wstać, ubrać się to masakra, z tego lenistwa nic się nie chce. Ale zazdroszczę, nie mogę się doczekać kiedy mi stuknie ten 30 tydz.

To prawda, wstawanie o 12 czasami nawet jest meczace :p

Hej dziewczyny pocieszcie mnie, bo mam załamke. Czy to możliwe żebym w 1 ciazy startowala z szyjka 32 mm A teraz miala szyjke na 14 mm? Bylam dzis u innego gina super fachowiec I powiedział że moja szyjka (nie jestem w ciazy jeszcze) ma 14 mm. To jakim cudem w 1 ciazy gdzoe sie skracala w 22 tc mam wpisane w karte 32 mm??? Jak mi o tym powiedział to mnie zatkało I nie wiedziałam co mam mu powiedzieć I nie zapytałam ale mam wizytę w maju to dopytam. Aczkolwiek jestem przerażona
Ja nie pomogę. Nie wiem jak szyjka działa przed ciąża :p może po zapłodnieniu coś się zmienia? Chyba musisz czekać na wizytę i zapytac.

Szyjka zmienia się razem z cyklem, także możliwe ze teraz ma inna długość czy konsystencje :) w ciazy pewnie się wydłuży

reklama
Dziewuszki, wszystkim Wam wesołych świąt. Oczekującym maluchów i świeżo upieczonym mamom - dużo cierpliwości i spokoju.
My z racji prób rozkręcenia laktacji świąt nie mamy, ja w łóżku z małym, działamy, mąż biega, załatwia. Moja mama przychodzi pomagać, prasować. Przez pierwsze problemy i nasze rozdzielenie w pierwszych dwóch dobach mamy okropne problemy z laktacją i czuję, że się załamuję. Mały nie ma najmniejszej ochoty ssać, a u mnie pokarmu jak na lekarstwo, więc siłą rzeczy dostaje MM.
Znacie jakieś przydatne wątki o problemach z laktacją na tym forum albo gdzie indziej?

Do góry