reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny, mam pytanie czy mieliście tak, że czułyście szew przy aplikowaniu luteiny? Ja do tej pory nie czułam, spanikowałam i pojechałam na izbę, okazuje się że wszystko bez zmian. Lekarz stwierdził, że możliwe, że cała macica się obniżyła, że do puki nie ma krwawienia i skurczy to nie ma powodu do nie pokoju, ale to dopiero 25 tydz. dużo za wcześnie na obniżenie macicy. Do wizyty w poniedziałek osiwieje.

Dziewczyny, mam pytanie czy mieliście tak, że czułyście szew przy aplikowaniu luteiny? Ja do tej pory nie czułam, spanikowałam i pojechałam na izbę, okazuje się że wszystko bez zmian. Lekarz stwierdził, że możliwe, że cała macica się obniżyła, że do puki nie ma krwawienia i skurczy to nie ma powodu do nie pokoju, ale to dopiero 25 tydz. dużo za wcześnie na obniżenie macicy. Do wizyty w poniedziałek osiwieje.

Ja tez raz tak miałam ze poczułam szew. Ale okazało się, ze niżej jest założony tez taki szew-sznureczek, nie pamietam jak sie dokładnie nazywa, a wyżej na szyjce jest ten właściwy szew. Macica pracuje wiec czasami możesz czuć ten sznureczek a czasami nie, ja teraz przy aplikowaniu macmirror czuje ten sznureczek, ale mam już rozwarcie i zgładzona szyjkę wiec to dlatego :) także nie ma się co martwić :)

Mi z krążkiem mówił dr że też czasami mogę go wyczuć przy aplikacji globulek. Czuję go chyba za każdym razem. Ale krążek to wiadomo większe i stąd wyczuwalne.

Skurcze czy skoki? Lekarz nie skomentował?
takie skoki krótkotrwałe raczej, nie wiem, jak to określić. U mnie ktg nigdy nikt nie komentuje, położna zanosi lekarzowi do sprawdzenia, ten zazwyczaj jest zajęty, więc tylko rzuca okiem na pół sekundy i jeśli nie widzi nic złego, to przybija pieczątkę.

reklama
takie skoki krótkotrwałe raczej, nie wiem, jak to określić. U mnie ktg nigdy nikt nie komentuje, położna zanosi lekarzowi do sprawdzenia, ten zazwyczaj jest zajęty, więc tylko rzuca okiem na pół sekundy i jeśli nie widzi nic złego, to przybija pieczątkę.
Takie porodowe skurcze zapisują się jako takie skoki(piki?) w bardzo małych odstępach, regularnie i są często powyżej 50. Jak zapisują się raz na jakiś czas to nie ma powodu do zmartwień, macica przygotowuje się do porodu:)

Do góry