Oj strasznie, już zapomniałam co to sen[emoji1787]@ashisohi a jak u Was pierwsze dni razem w domu? Dają Ci dziewczyny popalić?
reklama
@Wiewióreczka87 gratulacje
Dokładnie, infekcja doprowadziła do skurczy, a skurcze do cc. Dawali mi leki domiesniowo i kroplowki na zatrzymanie skurczu, ale było już za późno. Na dodatek jak w przeciągu 4 godz przebadano mnie ginekologicznie ok 10 razy, to nie dziwię się, że tak szybko u mnie poszło. Ordynator zdecydował o zdjęciu szwu, mówił że może wtedy skurcze wycisza sie- no ż pewnością, tym bardziej że szew miałam zakładany na zgladzona szyjke. Pół godz po zdjęciu szwu miałam rozwarcie na 4 cm, skurcze co minutę i cesarka na citoCzyli u Ciebie infekcja doprowadziła do skurczy i zaczął się poród, tak? A robili jakiś posiew, żeby zobaczyć, od czego to? Super, że z małym wszystko dobrze.
Ja dziś odebrałam wynik posiewu i czysty, nie mam pojęcia, skąd więc mam zielonkawą wydzielinę. Ale przestaję już w to wnikać. Poszłam niedawno do sklepu oddalonego o 5 min. i ledwo wróciłam do domu, musiałam robić przerwę co kilka kroków. Brzuch i plecy się rozszalały. W nocy też już się szykowałam na poród, bo bóle okresowe. Ale potem przeszło. Zaraz ktg i zobaczymy, co tam się dzieje.
olamakota
Fanka BB :)
@Wiewióreczka87 gratuluję! Wszystkiego najlepszego dla Was
Naysan
fantastycznie kochana, dużo zdrowia dla Was!Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
Nie pisałam, bo....urodziłam w zeszły czwartek skurcze na ktg i decyzja profesora z Poznania - tniemy, bo może odkleic się łożysko. Był to 36+5. 3100 g i 53 cm. Mały dostał 8 pkt, bo miał problem z oddychaniem, był dobę na nrneonatologii. Pięknie sobie poradził i od niedzieli jesteśmy w domu. Jest śliczny
reklama
Wiktorka88 O
Na kolki polecam patyczki widi jeśli nic innego nie dziala.
Ostatnio czytalam o tym że sab simplex jest szkodliwy. Nie wiem, tutaj trzeba by było zgłębić temat. Ostatnio położna polecila nam krople Delicol to niby enzym ktory pomaga trawić cukry. U nas działa cuda. Z corka przerabiałam kolki na wszystkie strony, znam wszystkie metody i najlepiej dzialały patyczki. Płakala 24h na dobe do 6 miesiaca.
Ostatnio czytalam o tym że sab simplex jest szkodliwy. Nie wiem, tutaj trzeba by było zgłębić temat. Ostatnio położna polecila nam krople Delicol to niby enzym ktory pomaga trawić cukry. U nas działa cuda. Z corka przerabiałam kolki na wszystkie strony, znam wszystkie metody i najlepiej dzialały patyczki. Płakala 24h na dobe do 6 miesiaca.
Podziel się: