reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Czyli u Ciebie infekcja doprowadziła do skurczy i zaczął się poród, tak? A robili jakiś posiew, żeby zobaczyć, od czego to? Super, że z małym wszystko dobrze.
Ja dziś odebrałam wynik posiewu i czysty, nie mam pojęcia, skąd więc mam zielonkawą wydzielinę. Ale przestaję już w to wnikać. Poszłam niedawno do sklepu oddalonego o 5 min. i ledwo wróciłam do domu, musiałam robić przerwę co kilka kroków. Brzuch i plecy się rozszalały. W nocy też już się szykowałam na poród, bo bóle okresowe. Ale potem przeszło. Zaraz ktg i zobaczymy, co tam się dzieje.
Dokładnie, infekcja doprowadziła do skurczy, a skurcze do cc. Dawali mi leki domiesniowo i kroplowki na zatrzymanie skurczu, ale było już za późno. Na dodatek jak w przeciągu 4 godz przebadano mnie ginekologicznie ok 10 razy, to nie dziwię się, że tak szybko u mnie poszło. Ordynator zdecydował o zdjęciu szwu, mówił że może wtedy skurcze wycisza sie- no ż pewnością, tym bardziej że szew miałam zakładany na zgladzona szyjke. Pół godz po zdjęciu szwu miałam rozwarcie na 4 cm, skurcze co minutę i cesarka na cito

Dziewczyny któraś z Was kilka stron temu napisala nazwę leku na gazy dla noworodków. Napiszcie ja jeszcze raz i jak się podaje dziecku. Baska W to chyba byłaś ty;)

Na kolki najlepszy jest niemiecki sab simplex. A dziewczyny mowily chyba o jakiejs mechanicznej metodzie ale rozne sa opinie na temat takiego odgazowywania. Jabpolecam te krople plus masaz na kolki wpisz w internecie.

Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?:)
Nie pisałam, bo....urodziłam w zeszły czwartek :) skurcze na ktg i decyzja profesora z Poznania - tniemy, bo może odkleic się łożysko. Był to 36+5. 3100 g i 53 cm. Mały dostał 8 pkt, bo miał problem z oddychaniem, był dobę na nrneonatologii. Pięknie sobie poradził i od niedzieli jesteśmy w domu. Jest śliczny :)
fantastycznie kochana, dużo zdrowia dla Was!

reklama
Na kolki polecam patyczki widi jeśli nic innego nie dziala.
Ostatnio czytalam o tym że sab simplex jest szkodliwy. Nie wiem, tutaj trzeba by było zgłębić temat. Ostatnio położna polecila nam krople Delicol to niby enzym ktory pomaga trawić cukry. U nas działa cuda. Z corka przerabiałam kolki na wszystkie strony, znam wszystkie metody i najlepiej dzialały patyczki. Płakala 24h na dobe do 6 miesiaca.

Do góry