reklama
Magdalenams
Fanka BB :)
Dziewczyny w dzień dobry TVN super dzisiaj wytlumaczyli temat "siatki centylowe". Polecam obejrzeć pewnie w czeluściach Internetu jest ten odcinek
Oczekujaca123
Hej :*Ehh to czemu mam je tak często mimo ze wszystko jest dobrze ?
Mam częste zaparcia teraz nie byłam 4 dni w toalecie czy to tez może trochę je potęgować ?
Czasami już płacze z bezsilności i nie wiem czy jechać na pogotowie czy co robić..
Napina Ci się brzuch przez zaparcia... ja wystarczy że 1 dzień nie poszłam albo że poszłam raz zamiast standardowych minimum dwóch.... i brzuch był napięty plecy bolały wydawało mi się że mam skurcze. Byłam wtedy w szpitalu i położna mi poleciła lactulosum syrop mi pomaga wypicie 1 dawki rano do tego w ciągu dwa raz czy dwa wezmę espumisan. Jem jogurty, kefiry. Raczej lekkostrawne potrawy i naprawdę jest lepiej. Też cierpię ciągle na bóle brzucha, ciągnięcia, klucia. A szyjka skrócila mi się w momencie jak czułam się kilka dni dobrze.. także nie ma reguły. Teraz mam szew. Brzuch już tak nie boli. Głównie leżę. Za to mam zakwasy na brzuchu A czuje w pochwie i wargach sromowych jakby mnie ktoś pobił.. także jest ciekawie... ale póki co nie są tą bóle nadające się do szpitala. Dziwne te uczucia.. ale mam też w brzuszku bliźniaki to podwójnie mi ciąża... No i taki to "piekny" czas ciąży...
Oczekujaca123
Paula mi właśnie w Bytomiu poleciła ten lactulosum A odradzili czpki- że przy problemch z szyjka lepiej nie.. No ale to położna A nie lekarz więc nie wiemTwardnienia są normalne, niektóre dziewczyny mają więcej a niektóre mniej. Bez tego macica nie umiałaby się tak skurczyć podczas porodu.
Zaparcia też miałam i bywało kiepsko, ale pomaga mi taki zestaw codzienny jak łyk laktulozy, saszetka Laximama, chleb tylko max 2 małe kromki dziennie, ogólnie sporo warzyw, siemię lniane, 3 kiwi lub/i jabłka dziennie. Do tego bez czopków glicerynowych nie pójdę do toalety a no i jeszcze szklanka ciepłej przegotowanej wody na czczo.
Możliwe że to zatwardzenia powodują to twardnienie, także spróbuj je wyeliminować
Magdalenams
U mnie się napina brzuchprzy pełnym pecherzu także zaparcia na pewno mają wpływ. Ja polecam na czczo kiwi albo wodę z cytryną czy śliwki zalane wrzątkiem.
Paula_12345
To mi przy wypisie z Bytomia lekarz polecił czopki. Ja i tak mam ogólne problemy z perystaltyka więc stosuje czopki od paru lat regularnie. Miałam mieć dokładnie badania zrobione, ale w ciążę zaszłam i muszę jeszcze odczekać też po porodzie. Nie pamiętam co to znaczy naturalne pójście do toalety a dietetycznie jestem świadoma bo też przy Hashimoto muszę myśleć co jem.Paula mi właśnie w Bytomiu poleciła ten lactulosum A odradzili czpki- że przy problemch z szyjka lepiej nie.. No ale to położna A nie lekarz więc nie wiem
Naysan
A przy czopkach nie macie skurczów jelit? Ja kilka razy zastosowałam i strach mnie ogarnął, bo miały tylko powodować "poślizg" a tu nagle ból brzucha i biegunka. Lekarz zapisał mi laktulozę, ale boję się brać, bo jest na niej napisane, że też coś takiego będzie powodować.
Oczekujaca123
Ja biorę dwie miarki lactulosum rano i biegunki nie mam. Lepiej mi się załatwia i tyle. Spróbuj może od mniejszej dawki. Zobaczysz jak na Ciebie działa.A przy czopkach nie macie skurczów jelit? Ja kilka razy zastosowałam i strach mnie ogarnął, bo miały tylko powodować "poślizg" a tu nagle ból brzucha i biegunka. Lekarz zapisał mi laktulozę, ale boję się brać, bo jest na niej napisane, że też coś takiego będzie powodować.
Ja to wolę biegunkę niż zaparcia ale kto co lubi
Marta94
Zaangażowana w BB
To mi przy wypisie z Bytomia lekarz polecił czopki. Ja i tak mam ogólne problemy z perystaltyka więc stosuje czopki od paru lat regularnie. Miałam mieć dokładnie badania zrobione, ale w ciążę zaszłam i muszę jeszcze odczekać też po porodzie. Nie pamiętam co to znaczy naturalne pójście do toalety a dietetycznie jestem świadoma bo też przy Hashimoto muszę myśleć co jem.
Ja przed ciąża tez miałam trochę problemy z wypróżnieniem ale maxymalnie 3 dni nie chodziłam do toalety. Ale ja przed ciąża paliłam papierosy także rano kawa z papieroskiem i pogoniło..
Ale teraz potrafię tydzień nie pójść do toalety strasznie męczące to jest bi aż brzuch boli czopek w ostateczności..
reklama
Oczekujaca123
Marta94 przeanalizuj swój jadłospis. Zastanów się czy dużo pijesz , bo to też ma wpływ. Dla mnie 1 dzień bez wyproznienia był fatalny.. tzn dało się odczuć skutki bolało mnie wszystko.... A to też źle wpływa na szyjke... także podejrzewam co czujesz po 3 -4dniach..Ja przed ciąża tez miałam trochę problemy z wypróżnieniem ale maxymalnie 3 dni nie chodziłam do toalety. Ale ja przed ciąża paliłam papierosy także rano kawa z papieroskiem i pogoniło..
Ale teraz potrafię tydzień nie pójść do toalety strasznie męczące to jest bi aż brzuch boli czopek w ostateczności..
Podziel się: