reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Może moja nauczy się japońskiego albo jakiegoś innego hardcorowego języka ? Ja lubiłam uczyć się języków więc i tak to ja trochę czeka ;)

Witam was dziewczyny jestem tu nowa.. mam nadzieje ze was znajdę jakie oparcie :(
Aktualnie jestem w 27 tc.
Od 20 tygodni mam twardnienia/napinania brzucha mimo ze na usg jest wszystko dobrze szyjka tez się trzyma.. a mi tak czasami twardnieje ten brzuch ze już nie wiem co robić.. w poniedziałek byłam na wizycie i wszystko było dobrze.. a czasami mam takie dni ze mi ciężko chodzić... już nie wiem co o tym myśleć tez tak macie ?

Witam was dziewczyny jestem tu nowa.. mam nadzieje ze was znajdę jakie oparcie :(
Aktualnie jestem w 27 tc.
Od 20 tygodni mam twardnienia/napinania brzucha mimo ze na usg jest wszystko dobrze szyjka tez się trzyma.. a mi tak czasami twardnieje ten brzuch ze już nie wiem co robić.. w poniedziałek byłam na wizycie i wszystko było dobrze.. a czasami mam takie dni ze mi ciężko chodzić... już nie wiem co o tym myśleć tez tak macie ?

Skoro na usg jest dobrze to mogą być te skurcze które w ciąży po 20tc występują i są zupełnie normalne. Warto brać duże dawki magnezu bo działa rozkurczowo i pomaga. :) można tez doraźnie nospe

Skoro na usg jest dobrze to mogą być te skurcze które w ciąży po 20tc występują i są zupełnie normalne. Warto brać duże dawki magnezu bo działa rozkurczowo i pomaga. :) można tez doraźnie nospe

Ale to jest możliwe żebym aż tak je miała i tak często czasami ? Nie boli mnie to ale jest nie przyjemne .
Biorę magnez + nospa + luteina.

Ale to jest możliwe żebym aż tak je miała i tak często czasami ? Nie boli mnie to ale jest nie przyjemne .
Biorę magnez + nospa + luteina.

Ja już przy założonym szwie tez miałam taki czas ze brzuch się napinal, pojechałam na sor i tam mi lekarz powiedział ze to zupełnie normalnie i ni ma się co martwić. Dostałam właśnie wtedy magnez i nospe i od kiedy biorę codziennie 3x1 to jest dużo lepiej, czasem jeszcze się zdarza ze się napina ale grunt ze nie boli :)

@Olciakkk tak to jest z tą luteine dopochwowa Nie martw się , luteine dopochwowa ma inne działanie niż podjezykowa szczególnie jeśli chodzi o szyjke więc zastanów się czy warto :) do uplawow można się przyzwyczaić. Ja nosze pdpaski. Wkładki często nie dawały rady

Ja już przy założonym szwie tez miałam taki czas ze brzuch się napinal, pojechałam na sor i tam mi lekarz powiedział ze to zupełnie normalnie i ni ma się co martwić. Dostałam właśnie wtedy magnez i nospe i od kiedy biorę codziennie 3x1 to jest dużo lepiej, czasem jeszcze się zdarza ze się napina ale grunt ze nie boli :)

Czasami mam takie dni ze rzadko ich odczuwam w czasami to jest jakieś apogeum tych twardnien..
pisze do tej mojej ginekolog ona już mnie uważa za kompletna panikare.. bo tutaj na badaniu okej a ja shizuje.. ale jak mnie czasami denerwują te napinania bo jest to nie przyjemne.. ale moja mówi ze to normalne

reklama
Do góry