reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Gazy i tak są niczym w porównaniu z niemożnością wysikania się do końca... Chyba najbardziej upierdliwa rzecz w późniejszym etapie (oczywiście z normalnych ciążowych rewelacji, pomijam tu kwestie chorobowe czy np. szyjkowe).

reklama
Zzzzz może to tez jest jeden z urokow ciazy, chyba ze masz predyspozycje. Mi sie zrobilo pare takich malych krostek, jakby kaszakow. Tez mam nadzieję ze one znikną.

@Nayson dzis sie udalo wyspac moze z tego powodu ze bylam juz na resztkach sił i pospacerowałam na podwórku troche :)
Co do czkawki miałam tak samo, wydawało mi sie ze ma ją cały dzień bez przerwy :)
Ja pytalam juz kiedy ginka o cos na stres i spanie, powiedział zeby oczyscic mozg a nie katowac malego lekami :/ raczej nie jest za tabletkami w ciazy :p
@BaskaW cierpliwosci, wszystko bedzie dobrze i za chwilke w 4 bedziecie w domku :)
@Zzzzzz tez mi rece drętwieją
A mnie dzis bolą piersi i to mega konkretnie :o
W ogole ja po nocy zawsze rano zle sie czuje:/ zamiast czuc sie wypoczeta jest odwrotnie

@Nayson dzis sie udalo wyspac moze z tego powodu ze bylam juz na resztkach sił i pospacerowałam na podwórku troche :)
Co do czkawki miałam tak samo, wydawało mi sie ze ma ją cały dzień bez przerwy :)
Ja pytalam juz kiedy ginka o cos na stres i spanie, powiedział zeby oczyscic mozg a nie katowac malego lekami :/ raczej nie jest za tabletkami w ciazy :p
@BaskaW cierpliwosci, wszystko bedzie dobrze i za chwilke w 4 bedziecie w domku :)
@Zzzzzz tez mi rece drętwieją
A mnie dzis bolą piersi i to mega konkretnie :o
W ogole ja po nocy zawsze rano zle sie czuje:/ zamiast czuc sie wypoczeta jest odwrotnie
Oczyścić głowę:) Zupełnie się z tym zgadzam. Tylko są momenty, że przynajmniej dla mnie to niewykonalne. Ja sięgam po relanium bardzo rzadko, od początku ciąży wzięłam 4 tabletki po 2mg, czyli chyba nie jest tak źle. Grunt, ze za każdym razem pomogło. Teraz czytam taki podręcznik do psychoterapii Umysł ponad nastrojem, trochę też z myślą o tym, co będzie po - jak po takiej trudnej i stresującej ciąży nie stać się chorobliwie nadopiekuńczą matką. Boję się, że już od pierwszych dni zamiast spać będę sprawdzać, czy oddycha.
Też jestem zardzewiała po obudzeniu, czasem muszę 15 min pokrzątać się po domu, zeby dojść do siebie.

Wiem o czym mowicie. Tez moim największym wrogiem jest psychika. Najgorsze jest to że rozmawiałam z moja kolezanka (ktora jest matka) o tym ze ona przed porodem byla podekscytowana i nie mogla doczekac sie spotkania z dzieckiem. Ja niestety mam tak (przez te dwa poronienia) ze moj mózg wypiera możliwość spotkania z dzieckiem. Nie wierzę w to ze to sie stanie.

@Naysan tak takie woreczki mikro i jest ich coraz więcej

reklama
Dziewczyny u nas super. Crp juz w normie. Byl problem z waga Patryka bo z racji tego ze nie urodził sie kluska to i duzo stracil na wadze a ja nie dokarmialam go butelka tylk byl caly czas na piersi. Przewazylo ze od wczoraj przytyl 10 gram wiec czekamy na wypis i lecimy do domku. Pieknie ssie a mleko juz leci pelna para wiec bedzie ok.

Do góry