reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Super Baska, dobre wiesci:-) czyli już niedługo przywitasz malenstwo. Bedziesz pierwsza z nas, taka kolejnosc mi pasuje, bo masz najstarsza ciążę. Jestes przygotowana psychicznie?
Mnie paraliżuje mysl o porodzie i chcialabym go odwlec, niedawno niemoglam sie tego doczekac, a teraz jak wiem, ze dziecko jest w miarę bezpieczne to mam straszliwy strach przed porodem.

reklama
Kurde nie mam funduszy zeby laktator kupic wczesniej, wiec zostawiam ten temat po porodzie.
Super Baśka już kilka tygodni i będziesz po wszystkim!!
Leż bo od 7 już tak leżeć nie będziesz hehe ;p

@Kleo83 jestem bardzo szczesliwa a za razem strach o blizne i o mnie i dziecko. Najbardziej stresuje sie Maz. Mowil ze jak urodze to sie tak napije ze szok. A bardzo mnie cieszy ze 7 luty to bedzie 38 tydzien ciazy. Ja sie porodu boje bo mam duzo przeżyć po wcześniejszych porodach. 2 razy mnie ratowali. Ale ogolnie ciesze siw ze Maly juz będzie z Nami i nie bede musiala sie o donoszenie go martwic..juz nie moge sie doczekac. 3.5 tygodnia juupi

@Kleo83 jestem bardzo szczesliwa a za razem strach o blizne i o mnie i dziecko. Najbardziej stresuje sie Maz. Mowil ze jak urodze to sie tak napije ze szok. A bardzo mnie cieszy ze 7 luty to bedzie 38 tydzien ciazy. Ja sie porodu boje bo mam duzo przeżyć po wcześniejszych porodach. 2 razy mnie ratowali. Ale ogolnie ciesze siw ze Maly juz będzie z Nami i nie bede musiala sie o donoszenie go martwic..juz nie moge sie doczekac. 3.5 tygodnia juupi

Wszystko będzie dobrze zobaczysz! :) chociaz strach towarzyszy nam wszystkim :(

Baska mam nadzieje, ze tym razem poprostu zrobia Ci cc i wszystko bedzie dobrze i bedziecie sie z mężem szczęśliwie cieszyc rodzicielstwem:-)

Dziewczyny ja wlasnie po wizycie. Szyjka dluga ok 2 cm szew trzyma. Gorzej z blizna po cc na bokach bardzoooo cienka..teraz mam lezec by trzymala blizna. Maly w rowne 3 tyg przutyl pol kilo. Mial 1750 a teraz ma 2250. Ma już duza glowke ktora drazni blizne. 31 styczen ide na wizyte i bedzie mnie klad do szpitala szybciej prawdopodobnie 1 lutego ale to juz ze wzgledu na blizne i strach. Cesarka zaplanowana na 7 lutego. Kamien z serca. Bardzo sie ciesze.
Basia dobrze, że już wiesz:) Napisz proszę jak to będzie ze zdjęciem szwu - tuż przed cc czy wcześniej?

@olamakota szew bedzie sciagany w szpitalu juz przed cc. W moim przypadku niw można go sciagnac szybciej bo moglby rozkrecic sie porod co jest dla.mnie niebezpieczne. Po 2 cc i takiej bliznie skurcze moglby rozwalic mi macice.

@olamakota szew bedzie sciagany w szpitalu juz przed cc. W moim przypadku niw można go sciagnac szybciej bo moglby rozkrecic sie porod co jest dla.mnie niebezpieczne. Po 2 cc i takiej bliznie skurcze moglby rozwalic mi macice.
Czyli da się później niż w 36 tc, tak? Idę jutro do lekarza i będę drążyć temat. Spać nie mogę przez to, zastanawiam się czy nie pójść do psychologa lub psychiatry po zaświsdczenie o tokofobii. Podobno prywatnie np medicover nie bierze się za porody w przypadku zagrożonych ciąż więc to też odpada.

reklama
Ja do szpitala ide 1 lutego czyli w 37 tc. A cesarka w 38 tc bedzie wiec chyba sie da..mój lekarz jeden i drugi stwierdził ze nie mzona ryzykowac. Ja w nocy dzisiaj z emocji nie moglam spac. Tak bardzo sie boje. Blzina szew odległość. Masakra

Do góry