reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jak Wam minęła noc? U mnie masakra, ból pleców, brzucha i co chwila twardnienie. A taka grzeczna byłam przez cały dzień, praktycznie nie wstawałam. Juz mam wrażenie, że nie mam nad tym żadnej kontroli.
Jeszcze się wkurzyłam rano, bo przyszła poduszka ciążowa - jest fajna, ale kupiłam też do niej poszewkę, żeby się nie brudziła. I nie dość, że kolor i wzór jest zupełnie inny, to jeszcze zamek taki krótki, ze nie da się jej założyć na poduszkę, udało mi się założyć na połowę i dalej się bałam, że coś potargam, więc olałam to. @BaskaW Ty swoją kupiłaś z poszewką?
Gratuluję dobrych wieści, strasznie bym chciała być już w tym momencie ciąży.

reklama
U mnie minęła tak że odeszly mi nad ranem wody (30+3dni) i skurcze i rozwarcie na 2cm i leze pod atosibanen
:o jakie są szanse na powstrzymanie akcji? 3mam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.
@Naysan ja tez mam nocne twardnienia.
@BaskaW najwyżej pojedynczej sobie wcześniej do szpitala o tydzień i powiesz ze się stresujesz. To już naprawdę oststki. U mnie jeszcze miesiąc, byle do 19 lutego.

U mnie minęła tak że odeszly mi nad ranem wody (30+3dni) i skurcze i rozwarcie na 2cm i leze pod atosibanen
O matko! Pomaga coś atosiban? Jaki jest plan, chcą powstrzymać skurcze na czas podania sterydów czy na dłużej? Jakieś u Ciebie były wcześniej sygnały czy tak z niczego to przyszło?

:o jakie są szanse na powstrzymanie akcji? 3mam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.
@Naysan ja tez mam nocne twardnienia.
@BaskaW najwyżej pojedynczej sobie wcześniej do szpitala o tydzień i powiesz ze się stresujesz. To już naprawdę oststki. U mnie jeszcze miesiąc, byle do 19 lutego.
Nie wiadomo bo na ktg ciągle pisały się skurcze ale lekarze próbują powstrzymać chociaż ja czuje że długo tak nie poleze ale crp niskie

O matko! Pomaga coś atosiban? Jaki jest plan, chcą powstrzymać skurcze na czas podania sterydów czy na dłużej? Jakieś u Ciebie były wcześniej sygnały czy tak z niczego to przyszło?
W trakcie ciąży już mam podawany właśnie 3 raz, on działa ale jest to lek który się wchłania bardzo długo bo 2 dni i zanim zacznie lek działać też trochę mija a na to nie ma czasu, bo czuje bóle jak na okres dość mocne co jakiś czas i stawianie brzucha, jest to ciąża blizniacza, dzieci są nisko i czuje ruchy też bardzo nisko.. Sterydy były podawane w 26 tc zapobiegawczo, teraz zrobili powtórkę dzisiaj rano, nie wiadomo ile szyjka wytrzyma i czy zakażenie nie dojdzie w innym wypadku trzeba będzie ciąć.. mi się wydaje że już dość długo miałam mokro, bo brzuch mi się stawial mocno już kilka tyg ale brałam dopochwowo luteine lub jakiś antybiotyk na zapalenie to nie podejrzewalabym a teraz sądzę że już dawno mogło tak być.. poza tym w sobotę po badaniu ginekologicznym miałam skrzepy i takie galaretowate ciemne coś wyleciało zgłaszalam to bo myślałam że to czop ale mnie położne i lekarz olali.

reklama
Do góry