reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny, ja jutro bede miala skonczone 24 tyg. i mam od dwoch tyg.szew Mcdonalda. Był zakladany w ostatniej chwili bo kanal szyjki mial tylko 7 mm. Mam pytanie jak było u Was? Ile miala szyjka? Teraz leze caly czas choc lekarz mi pozwolil chodzic ale sie boje. Dodam ze wczoraj przy wypisie ze szpitala lekarz zbadal mnie tylko palcami i powiedzial ze szew trzyma i tyle. Prywatna wizyte mam dopiero za 2 tyg. i bede badana sonda przez pochwe to moze dowiem sie wiecej jak sytuacja teraz wyglada. Pozdrawiam!

reklama
Czesc:) @marzec.2019 dasz rade. Lez i bierz leki i bedzie dobrze. Moja szyjka miala 14mm jak zakladali mi szew i bylo juz wewnętrzne rozwarcie. Szew założony w 23+1 tc. Leze non stop. W szpitalu pozwolili chodzic ale moi lekarze sa za lezenien. Dasz rade i bedzie wszystko ok. U mnie juz 28+6 tc wiec da sie z tym szwem zyc. Choć czasami jest ciezko.

Tez tak mam, dobrnelam do 26, czekam na 28 i w sylwestra mam 30 tydzień i zamierzam wtedy poswietowac :D i wyznaczyć następny cel :) no i liczę czas od wizyty do wizyty, do świąt, do następnego wyjścia z domu... Tak mi już 2 miesiące zleciały od diagnozy krotkiej szyjki

Jejku dzięki dziewczyny za pocieszenie bo naprawde mialam zalamke jak trafilam na izbe przyjec. Wczoraj po tym szpitalu jak wrocilam do domu czulam sie mega zmeczona. Ale to pewnie emocje.. Chyba nigdy tak nie czekalam na swieta i nowy rok jak teraz ;) @Wiewióreczka87 Tak mialam mierzona szyjke 3 tyg wcześniej i miala 24mm no i lekarz nawet nic nie wspomnial, wyczytalam to dopiero poxniej w karcie ciąży. To znany lekarz i zaufalam mu. Później powiedzial ze i tak by mi szwu wtedy nie zalozyli bo zawsze to ryzyko i przy pierwszej ciazy sie tak szybko szwu nie zaklada. No ale trzeba bylo mnie w takim razie umowic na wizyte np za tydz.a nie za 3 tyg. Ehhh szkoda słów

reklama
Jejku dzięki dziewczyny za pocieszenie bo naprawde mialam zalamke jak trafilam na izbe przyjec. Wczoraj po tym szpitalu jak wrocilam do domu czulam sie mega zmeczona. Ale to pewnie emocje.. Chyba nigdy tak nie czekalam na swieta i nowy rok jak teraz ;) @Wiewióreczka87 Tak mialam mierzona szyjke 3 tyg wcześniej i miala 24mm no i lekarz nawet nic nie wspomnial, wyczytalam to dopiero poxniej w karcie ciąży. To znany lekarz i zaufalam mu. Później powiedzial ze i tak by mi szwu wtedy nie zalozyli bo zawsze to ryzyko i przy pierwszej ciazy sie tak szybko szwu nie zaklada. No ale trzeba bylo mnie w takim razie umowic na wizyte np za tydz.a nie za 3 tyg. Ehhh szkoda słów
Nieprawda. Jak szyjak skroci sie ponizej 25 mm nawet w 1 ciazy to zakladaja szew. A Twoj lekarz jak widzial ze tak sie skrocila mogl zalozyc Ci passer i kazac lezec.

Do góry