reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Zzzzzz z bakteria walcz ja przed szwem mialam GBB - paciorkowca w szpitalu leczyli mnie dodatkowo zapobiegawczo. Tylko tyle ze ja jestem jego nosicielka i zawsze ja bede mialam w jelitach.

reklama
@Zzzzzz z bakteria walcz ja przed szwem mialam GBB - paciorkowca w szpitalu leczyli mnie dodatkowo zapobiegawczo. Tylko tyle ze ja jestem jego nosicielka i zawsze ja bede mialam w jelitach.
No taak pedze po antybiotyki dzis ale jestem tym mega zalamana bo bakteria prowadzi do sepsy oraz przedwczesnych porodow ale powiem Ci ze ważne ze wyszla w wymazie przynajmniej wiem z czym walczyc.

Spokojnie zanim doprowadzi musialoby troche minac. Moze stad miałaś te bole brzucha co bylas w szpitalu. Ja przy gbs tez miala dziwne bole i po antybiotyku przeszlo.

Dziewczyny wszystkie tabletki i czopki rozkurczowe dzialaja na szyjke. Jak lezalam na patologii teraz i w pokoju dziewczyny które czekały na porod to dostawaly 2x2
Scopolan zeby otworzyc szyjke.
Te leki sa jak najbardziej ok ale myśle ze warto je brac wtedy kiedy sa problemy jak jest taki dzien ze nie boli to myślę ze warto sie wstrzymać z tymi lekami
Mi właśnie moj kazał przestać na stałe brać spasmoline bo ona rozmiekcza szyjke :( a jakoś lepiej się czułam z tym lekiem. Nospa na mnie nie działa, nic innego na razie nie mam, po wczorajszym kiepskim dniu wzięłam więcej duphastonu o 1 tabletkę.

Wczoraj musiało mnie nieźle pospinac bo jak wstane i chodzę chwilę to boli mnie w okolicach kości lonowej i w prawej nodze. Nie jest to ogromny ból, ale odczuwalny. Dziś nigdzie się nie ruszam, nawet znajomych odwolalam bo znając mnie bankowo bym wstawala częściej

Ja sie strasznie boje lekarstw w ciąży. Jak bylam w szpuszpi to dostawalam antybiotyk amotaks, nawet nie czytalam jaki to moze miec wplyw na ciaze, bo nie chcialam sie stresować i nospe 3x1. Teraz biore tylko magnez 3x2. Ale muszę powiedziec, ze odpukac na razie brzuch zbytnio nie dokucza.

Paula jak mam zly dzień to tez nie chcę żeby mnie ktos odwiedzal. Jak boli to jestem wsciekla na wszystko i wtedy staje sie Hulkiem i niszcze wszystko :p

Z ta spasmolina mam tak ze jak boli to biorę 1 tabl jak nie przestaje to biore nospe.

Basia bakterii miesiac temu nie bylo w brzuch boli od 12tc

Dziewczyny znalazlam Panią Fotograf. Robi sesje life w domku czyli na lozku kanapie itp bez sztucznych teł. Przyjedzie ok 21 grudnia wiec jak juz bede miala choinke. Powiedziałam jej jaka ze mna sytuacja wiec wie co i jak. Bedzie sesja swiateczna juz z brzuszkiem. Suuuuper dobrze ze mam sukienki ciazowe eleganckie.

Ja jak sie zle czuje to tez cierpi na tym moak rodzina. Hahaa juz nie maja do mnie slow. No to jak z ta nospa ona tez rozmiekcza szyjke czy tylko spasmolina?? Z reszta mam miekka szyjke co to zmieni.

reklama
Dziewczyny, postanowione. Jadę za godzinę na Polną do Poznania. Mam kawał drogi, koło 120 km. Jak to technicznie wygląda? IP to jakiś SOR? Można bez skierowania? Wziąć wszystko w razie gdyby mieli mnie zostawić?
Mam powiedzieć, że w noce skurcze, czy zbajerować że przyjeżdżam z bólem? Nie chcę, żeby mnie pogonili.

Do góry