reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Audia20 mysle ze najlepiej sluchac swojego organizmu on szybko daje znac jak cos jest nie tak. A lekarze sa różni przekonalam sie o tym w ciazy ktora stracilam miedzy innymi przez lekarzy. A tutaj przed Nami jest duzo historii dziewczyn ktore dzieki lezeniu donosily ciaze teraz jakos urodzily i sie na razie nie udzielaja.
Rozumiem:) ja dziś troche poszalałam, byłam u dentysty i w jednym sklepie i teraz leże i pokutuje bo zaczął mnie brzuch nisko boleć :-( i czuje jakoś bardzo nisko kopniaki :( jejku jak ja bym chciała już luty :-(

reklama
@Audia20 spokojnie. Poloz sie i teraz juz nic nie rob. Ja zawsze tez dochodze do siebie jak np musze isc na wizyte. Ja mam dzisiaj okropny dzien rano bolal mnie brzuch pozniej znowu. I twardnieje. Jestem sama w domu Maz ma na poligonie strzelanie do pozna. Dobrze ze moja mama zabrala moja core do siebie...widziala ze mam zly humor.

Ja też mam trochę gorszy dzień i pół dnia coś mnie w brzuchu boli :( częściowo to przez problemy kibelkowe, ale chyba trochę skurczy też było. Leżę cały dzień i nawet do jedzenia nie wstaję

Dziewczyny nie wiem czy tak macie ale ja wczoraj mialam okropny dzien. Maly bardzo buszowal i przy tym caly dzien twardnial brzuch. Z rana nawet bolal. Dzisiaj rano juz ok ale teraz czuje szyjke jak boli jak w nią kopie jest taka tkliwa. Czyli musiala wczoraj dostac po dupie. Nie wiem czy tez tak macie. Ale ja juz ktorys raz zaobserwowalam ze jak boli brzuch to an drugi dzien odczuwam szyjke. I ze Maly jak mocno szaleje to moj brzuch też. Bylam dzisiaj na morfologii zobaczymy jak wyniki. Popoludniu jeszcze jade do miasta na badania d dimerow bo to juz w szpitalu musze zrobic

Mnie od trzech nocy stawia się macica non stop, zmiana pozycji nie pomaga lub pomaga na minutę. Dziś też mam od tego wszystko nadwrażliwe tam.
W dzień jest u mnie zupełnie OK... Nic z tego nie rozumiem :(

Dziewczyny nie wiem czy tak macie ale ja wczoraj mialam okropny dzien. Maly bardzo buszowal i przy tym caly dzien twardnial brzuch. Z rana nawet bolal. Dzisiaj rano juz ok ale teraz czuje szyjke jak boli jak w nią kopie jest taka tkliwa. Czyli musiala wczoraj dostac po dupie. Nie wiem czy tez tak macie. Ale ja juz ktorys raz zaobserwowalam ze jak boli brzuch to an drugi dzien odczuwam szyjke. I ze Maly jak mocno szaleje to moj brzuch też. Bylam dzisiaj na morfologii zobaczymy jak wyniki. Popoludniu jeszcze jade do miasta na badania d dimerow bo to juz w szpitalu musze zrobic

Też tak mam. Jak leżę to jest jeszcze znośnie ale jak wstanę w takim momencie to tak mnie kłuje i ciągnie, że mam odczucie jakby coś mi miało stamtąd wypaść

@Zzzzzz powodzenia na wizycie☺️

Czyli mamy wniosek ze jak sa skurcze to nasza szyjka mocno dostaje w kosc przy szwie. @Wiewióreczka87 mi sie wczesniej stawiala po zabiegu tylko w nocy i to codziennie. Teraz juz nie ma znaczenia czy noc czy dzien. Po prostu pare dni super a pozniej coc sie dzieje. Wczoraj caly dzien az do czasu jak nie poszłam spac. Myslalam ze wszytskich pozabijam taka bylam tym przejęta. Nawet mojej corce sie oberwalo. A do tego Maz wrocil do domu po 22 akurat jak potrzebowalam jego wsparcia.Ech ile jeszcze.

@BaskaW napisałam do mojego gina, kazał zwiększyć luteinę i jeśli nie przejdzie do poniedziałku, to przyspieszona wizyta. Tak się boję, że ten lejek się pogłębi...i że nie założą rzeczywiście szwu, skoro takie skurcze mam.
Zastanawiam się czy Duphastonu na własną rękę nie wdrożyć...
Nospa Max i Buscopan nie pomagają.

Ja tak nie mam ale u mnie dopiero 19 tc. A o co chodzi z tym dimerami?
Tez zaczynam czuć pomału buszowanie mojego Synka :)

reklama
Do góry