reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Wiewióreczka87 dobrze, że będziesz miała wcześniejszą wizytę. Z tego co mi mówili w szpitalu to szew da się założyć nawet jaj lejek jest pogłębiony pod warunkiem, że szyjka jest w miarę długa tak aby dało się zszyć. U mnie całkiem się otworzyła i się udało. W którym tygodniu ciąży teraz jesteś?

reklama
U mnie też najgorzej w nocy- brzuch jak skała i zmjeszcze Synek tak faje czadu, od kilku dni nie lubie chodzić spać.. ja najbardziej czuje ciągniecie jak leże na boku, a zrobiłam próbę i jak leże na plecach z ugiętymi nogami to brzuch jest miękki.
Zastanawiam się czy poprostu taka moja uroda jak to jeden lekarz ocenił czy co jest grane:-( a właśnie na jakiej podstawie lekarz ocenia wysoką czynność skurczową? :o

@Zzzzzz nie robiłam, to świeża sprawa. W tym tygodniu się okazało, że zrobił się lejek i skrócenie szyjki o 12 mm, ale zamknięta część ma jeszcze 33 mm, więc lekarze mnie olewają, delikatnie mówiąc. Dziś kończę 21 tc. Zwiększam dziś dawkę Luteiny do 2x2. Orientujesz się co mogę brać, jeśli Nospa i Buscopan (Scopolan) nie pomaga? Może jakaś Spasmolina?

@olamakota trzymam kciuki za Ciebie Kochana! I za nas wszystkie. U mnie 21 tc skończone. Lekarze nie chcą szwu zakładać jeśli powodem skracania jest czynność skurczowa macicy.... To nie są żadne bolesne skurcze, tylko brzuch twardy jak głaz.

Dziewczyny, da się tu jakieś stopki zamieścić? Wiecie, takie "cosiki" w którym tygodniu ciąży się jest itp...łatwej byłoby się zapamiętać, bo tyyyyle nas jest :)

@Zzzzzz nie robiłam, to świeża sprawa. W tym tygodniu się okazało, że zrobił się lejek i skrócenie szyjki o 12 mm, ale zamknięta część ma jeszcze 33 mm, więc lekarze mnie olewają, delikatnie mówiąc. Dziś kończę 21 tc. Zwiększam dziś dawkę Luteiny do 2x2. Orientujesz się co mogę brać, jeśli Nospa i Buscopan (Scopolan) nie pomaga? Może jakaś Spasmolina?
Ja biore spasmoline ale doraźnie ona jest na receptę. Jak najszybciej wizyta i posiewy z pochwy i kanału szyjki na bakterie, grzyby, ureaplasme mykoplasme i chlamydie. Zbadaj tez CRP. Nastepnie szew badz pessar. Pamietam ze wizyte masz bodajże w srode. Zrob sobie do tego czasu mocz i crp

Dziewczyny wszystkie tabletki i czopki rozkurczowe dzialaja na szyjke. Jak lezalam na patologii teraz i w pokoju dziewczyny które czekały na porod to dostawaly 2x2
Scopolan zeby otworzyc szyjke.
Te leki sa jak najbardziej ok ale myśle ze warto je brac wtedy kiedy sa problemy jak jest taki dzien ze nie boli to myślę ze warto sie wstrzymać z tymi lekami

@BaskaW napisałam do mojego gina, kazał zwiększyć luteinę i jeśli nie przejdzie do poniedziałku, to przyspieszona wizyta. Tak się boję, że ten lejek się pogłębi...i że nie założą rzeczywiście szwu, skoro takie skurcze mam.
Zastanawiam się czy Duphastonu na własną rękę nie wdrożyć...
Nospa Max i Buscopan nie pomagają.
Ja bym nawet nie czekala do poniedziałku. Jedz dzisiaj na ip. To mzoe byc chwila i nie bedzie co ratowac. Zwieksz duphostan nawet 3x2. To nie ma żartów. Ja tak urodzilam rok temu. Nie wiedzialam nawet ze cos sie dzieje.

Wiewióreczka popieram Basie. Znajdz DOBRY szpital w okolicy. Tam zrobią Ci kompleksowo badania. Mam ochote zadzwonić i opoierdzielic Twojego lekarza. Jak bedac w 2 trym nie zrobić posiewów jeszcze przy rozwieraniu szyjki swojej pacjentce :(((
Moze pojedziesz tam gdzie Basia lezala? Cos mi swita ze to niedaleko Ciebie

@kb.karola90 ja robie d dimery bo biore zastrzyki w brzuch mam zespol antyfosfolipidowy.
@Wiewióreczka87 ja na skurcze biore jeszcze hydroxyzyne. Lek uspokajajacy. Biore jak boli dlugo brzuch.

@Zzzzzz mi kaza brac nospe forte 3x1. Wiec co mam robic jak mowisz ze oan otwiera szyjke?? Nawet w szpitalu dawali.

Jak cos wiewiora ja bylam we wroclawiu na Kamieńskiego w szpitalu bylam zadowolona i tam jest zastepca ginekolog do ktorego chodze bo chodze do 2. On mnie szyl.

reklama
Nie wiem Basiu co lekarz to inna opinia. Pytanie czy te 3x1 faktycznie Ci pomaga?

Taaak ja tez dzis poprosze o hydroksyzyne bo czasami odchodze od zmyslow jak boli.

Do góry