reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To ja magnez biorę cały czas 3x2 tabletki forte. I nic lekarz nie mowil, że będziemy odstawiać. Jak są napięcia to lepiej go zażywać. Nie znalazłam żeby miał jakieś skutki uboczne, a przedawkować raczej go ciężko
Fakt magnez ciężko przedawkowac :) tylko mi powiedzieli, że może wyciszac skurcze, a teraz nie ma nic ich wyciszac...

reklama
Puk puk, witam się i ja z wieściami po wizycie. Szyjka jeszcze trzyma, ale lekarz kazał mi się nie cieszyć, bo to może się zmienić z godziny na godzinę. Mlody jest spory, bo waży 2300 (32+5). Łożysko 3 stopień dojrzałości i tu już bardziej się martwię.

Puk puk, witam się i ja z wieściami po wizycie. Szyjka jeszcze trzyma, ale lekarz kazał mi się nie cieszyć, bo to może się zmienić z godziny na godzinę. Mlody jest spory, bo waży 2300 (32+5). Łożysko 3 stopień dojrzałości i tu już bardziej się martwię.
Spokojnie, ja z synem też w tym tyg już miałam III stopień. Będzie dobrze. Co ile masz teraz wizyty? Bo trzeba kontrol9wac przepływy itd.

Spokojnie, ja z synem też w tym tyg już miałam III stopień. Będzie dobrze. Co ile masz teraz wizyty? Bo trzeba kontrol9wac przepływy itd.
No właśnie gin całkowicie olał temat i umówił mnie za 3 tygodnie. Nie wiem, czy nie konsultowac z kimś jeszcze w międzyczasie...

O co chodzi z tą dojrzałością łożyska? Mój ginekolog do tej pory nic w tym temacie nie wspominał.

A o co chodzi z tym stopniem łożyska? Nie znam zupełnie problemu:/

A o co chodzi z tym stopniem łożyska? Nie znam zupełnie problemu:/
Łożysko się starzeje,czyli zużywa, stopnie s od 0 do III chyba. Gdy łożysko starzeje się za szybko, może źle przewodzić substancje odżywcze, tlen do bobasa, dlatego trzeba badać przepływy.
@StarAnia nie masz możliwości skontrolować tego za 2 tyg np?

reklama

Pytanie jak oni to badają. Bo ja gdzieś miałam na usg już drugi stopień a na kolejnym u innego lekarza 1 nadal. Tak czy inaczej trzy tyg w Twojej sytuacji to dużo. Ja w poprzedniej ciąży byłam w podobnej sytuacji i tam dwa ostatnie miesiące co środę wizyta do samego porodu.

Do góry