reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Odstąpili od indukcji i dzisiaj miałam wyjść do domu, ale warunkiem było czyste ktg i oczywiście wtedy pojawiły się pierwsze regularne skurcze w zapisie :)
Długo możnaby opowiadać, ale w skrócie mam bolesne skurcze już od 12h, rozwarcie postąpiło szybko do 4 cm i wróżono mi szybki poród, ale nie chce pójść dalej. Mam nadzieję, że rano urodzę :)
Mała waży ok 2800
Powodzenia Trzymaj się dzielnie! :)

reklama
Odstąpili od indukcji i dzisiaj miałam wyjść do domu, ale warunkiem było czyste ktg i oczywiście wtedy pojawiły się pierwsze regularne skurcze w zapisie :)
Długo możnaby opowiadać, ale w skrócie mam bolesne skurcze już od 12h, rozwarcie postąpiło szybko do 4 cm i wróżono mi szybki poród, ale nie chce pójść dalej. Mam nadzieję, że rano urodzę :)
Mała waży ok 2800
Trzymam kciuki :-)

Mała waży ok 2800
Mam nadzieję, że już jesteś "po"

Dziś mija tydzień od zdjęcia szwu. 37+6 aktualnie. Chodzę po domu już całkiem swobodnie (nawet na piętro), ale jeszcze nie odważyłam się wyjść na spacer. Brzuch twardnieje często i ciągnie w dół, zwlaszcza jak chodzę po schodach, tak więc robię częste przerwy i odpoczywam. Myślę, że może jutro jak pogoda się poprawi i jeszcze nie urodzę, to trochę wyjdę zaczerpnąć świeżego powietrza:-) ps-szkoda, że tak nie wyglądała cała ciąża:sorry2:

Mała waży ok 2800
Trzymamy kciuki, obyś była już po Bidulko!!!:*

0
Dziś mija tydzień od zdjęcia szwu. 37+6 aktualnie. Chodzę po domu już całkiem swobodnie (nawet na piętro), ale jeszcze nie odważyłam się wyjść na spacer. Brzuch twardnieje często i ciągnie w dół, zwlaszcza jak chodzę po schodach, tak więc robię częste przerwy i odpoczywam. Myślę, że może jutro jak pogoda się poprawi i jeszcze nie urodzę, to trochę wyjdę zaczerpnąć świeżego powietrza:-) ps-szkoda, że tak nie wyglądała cała ciąża:sorry2:
Hehe,a myślałam ostatnio o Tobie;) powolutku i do przodu, mięśnie muszą nabrać sil:) trzymaj się dzielnie:)

Dziewczyny 40 t.c. + 1, jak się moja dzidzia pchała na świat to po ściągnieciu pessara i szwu cisza.
Do 41 tygodnia nic nie zrobia. A dzidzia waży już 3700 g ( waga sprzed 5 dni, pierwszy poród )
Od 38 tygodnia zaczęłam normalnie żyć ( sprzątać, gotować ), i cisza.

reklama
Dziewczyny 40 t.c. + 1, jak się moja dzidzia pchała na świat to po ściągnieciu pessara i szwu cisza.
Do 41 tygodnia nic nie zrobia. A dzidzia waży już 3700 g ( waga sprzed 5 dni, pierwszy poród )
Od 38 tygodnia zaczęłam normalnie żyć ( sprzątać, gotować ), i cisza.

Super! [emoji4]A przypomnij proszę ile Twoja szyjka wcześniej miała i kiedy założono szew i pessar ?

Do góry